|
|
|
...
#455
2009. április 9. 09:08
Válaszolj!
Üzenet törlése
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Paradicsomleves pirítóssal
Hozzávalók:
● 40 dkg paradicsom
● 1 fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 dkg vaj
● 1 teáskanál szárított ... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezés más picit.A koktél a nevét valószínűleg VIII. Henrik lányáról, Máriáról kapta, akit a történelem véres kezűként tart számon.
Hozzávalók:- Jégkockák, - 2 rész vodka, - 4 rész paradicsomlé, - 2 öntet Worchester szósz, - 1 öntet citromlé, - 1 csipetnyi só, - 1 csipetnyi bors, - Pohár: Highball, - Módszer: Shaker, -
A következőképp készítheted el:Rakj... |
|
2011-01-24 07:39:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Zakuszka recept
.
Hozzávalók:
.
1 kg sült padlizsán
1 kg pritamin paprika
1,5 dl paradicsomlé
200 gr vöröshagyma ledarálva
2 dl napraforgóolaj
4 tk. asztali só
1 babérlevél
.
A paprikákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd k... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... vagy kesudió
Vacsora:
sonkás salátaroló (10 db jégsaláta-levélbe egyenként teszünk 2-2 szelet selyemsonkát, és feltekerjük), 2 szelet vollkorn kenyér, 2 dl paradicsomlé
4. nap+ 2 l víz
Reggeli:
brokkolikrémes szójás kifli: 10 dkg apróra vágott brokkolit összekeverünk 5 dkg túróval, 0,5 dl joghurttal, és fűszerezzük borssal, f... |
|
2010-11-26 09:44:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Osváth Ilona [Ilike]
Karfiol hússal összerakva
Hozzávalók:egy nagy fej karfiol,4o dkg őrölt borjú vagy disznó hús,5-8 deka zsír,1 1/5 dl.paradicsomlé,egy fej hagyma,só,bors,egy evőkanál liszt,delikát ízlés szerint,2 deci tejföl.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük./vigyázzunk ,ne főjön sz... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
HASZNOS TUDNIVALÓK
Tartalom
AIOLI
ANGOSTURA
AVOKÁDO
BELUGA KAVIÁR
BOUILLABAISE
BRUNCH
CARPACCIO
CHEDDAR SAJT
CRĘPE SUZETTE
EDAM SAJT
ENDÍVIA
ENTRECÔTE
GAZPACHO
GORGONZOLA
GRISSINI
HALVA
HAMBURGER
HARISSA
IDIAZABAL
IMAM BAYILDI
ÍR KÁVÉ
JOHN DORY
... |
2009-07-27 19:42:23 |
|
|
|
|
|
|
... tovább kevergetve engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sûrûségû legyen. Utána vékony sugárban öntve keverjük a káposztához, tegyünk bele 1 kávéskanál rostos paradicsomlevet, és időnként átkeverve lassan forraljuk még 5 percig. Paradicsomlé helyett használhatunk fél mokkáskanál paradicsompürét is. A különleges ízek kedvelői negyed mokkáskanál major... |
2009-04-22 15:29:31 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... koriander, a bazsalikom és a majoranna adja meg.
Kukoricás karaj
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj, 1/2 csomag mirelit kukorica,
1 fej hagyma, 3 dl paradicsomlé, 0,5 dl vörösbor, olaj, só, bors, petrezselyem.
Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kukoricát és megsózzuk. Pár perc múlva felöntjük a paradicsomlé... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Paradicsomleves
Hozzávalók (4-5 személyre):
70 dkg paradicsom
4 dkg zsír
5 dkg liszt
6 dkg cukor
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb csomó zellerzöld
só|... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|