|
|
|
... tésztából lisztes kézzel kb. 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, patkó alakúra formáljuk, lapos kanálon forró olajba téve barnára sütjük. A patkókat még forrón vanillincukros porcukorban meghempergetjük.
Tanácsok:
Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, m... |
2008-01-20 16:09:39 |
|
|
|
|
|
|
... borítsuk rá a tésztát. Pogácsaszaggató segítségével szaggassuk ki, majd egyenként nyújtsuk ki vékony, kerek lappá, csavarjuk fel kifli formára. Egyenként hempergessük meg a kifliket porcukorban, egymástól 3-4 centi távolságra helyezzük el a sütiket kivajazott tepsiben.
Fontos, hogy ne melegítsük elő a sütőt, mert így a hideg sütőben addig is kel a tészta, amíg a sütő be... |
|
2008-01-15 21:04:56 |
|
|
|
|
|
|
... hideg helyre tesszük, majd kis golyókat formázunk belőle.
Ezeket megforgatjuk
100 - 150 g csokoládéreszel... |
2007-11-04 22:28:38 |
|
|
|
|
|
|
... a húsvéti sonka mellé adott, kifliburgonyából készített, hidegen tálalt hagymás burgonyasaláta, snidlinggel bőven megszorva. Mediterrán térségekben friss déligyümölcsökkel, aszalt, porcukorban megforgatott datolyával is fogyasztják. A világhírű pármai sonkát az olaszok sárgadinnyével fogyasztják. A lengyelek, ahol szintén nemzeti eledelnek számít a sonka, gyakran eszik hideg babsa... |
|
2007-04-03 05:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... k... |
|
2006-12-22 14:56:43 |
|
|
|
|