|
|
|
... kipiszkáljuk... Látta? Mind a kettőt lelőttem...
A víz nagyon lassan tisztult le, és fél óra is beletellett, amíg a puskát kihalásztuk. Csöve tele iszappal.
- Ezt most kipucoljuk. Ifiúr, vetkőzzön le! Hűs lesz ruhában.
- Madaraim meg elmerülnek, vagy elviszi valami...
Nem lehetett velem beszélni. Matula rántott egyet a vállán. Hát akkor ... |
2022-06-02 07:49:25 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségalaplé
Elkészítése:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg... |
|
2020-08-20 10:20:59 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.
A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan... |
2018-11-29 10:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér (v. 1 mk őrölt)
ízlés szerint cukor v. méz
1 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
3 db szegfűszeg
5 dl víz
2 dl főzőtejszín
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vék... |
|
2018-09-11 21:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... majd törüljük szárazra és ízlés szerint daraboljuk fel (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel (én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szel... |
|
2018-05-08 18:08:54 |
|
|
|
|
|
|
... egyben sült pecsenyét. Nem kell sokáig a vízben áztatni és forralni, 3 perc elég is neki.Ha kivettük a vízből picit várjunk, hogy ne legyen forró a bőrke, addig készítsük elő a fűszereket, pucoljuk meg a fokhagymát, bontsuk ki a sört (és ha már kibontottuk borzadjunk is el tőle, hiszen ez egy langyos sör! Így gyorsan nézzünk körül a hűtőben, hogy van-e bent lehűtve másik - termész... |
2018-04-26 10:31:40 |
|
|
|
|
|
|
... csokor petrezselyem
bors
só
Összesen: 500-550 Ft.
Elkészítése.
Melegítsünk egy akkora serpenyőt, amekkorába el fog férni a tészta. Amíg a serpenyő hevül pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát; vágjuk kockára a szalonnát. A forró serpenyőbe csurgassunk kicsi olajat, majd tegyük bele a kockára vágott füstölt szalonnát. Amíg a szalonna pirul szele... |
2018-04-26 09:47:45 |
|
|
|
|
|
|
... mindenféle elengedhetetlennek mondott csilivili kerti szerszámnak cs... |
2018-03-14 18:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... alma
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- Fél teáskanál sütőpor
- Fél teáskanál reszelt citromhéj
- Fél teáskanál fahéj
Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.
Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy... |
2018-02-19 12:47:27 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat, majd tegyük félre.
A zöldségeket, a vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágot... |
2018-02-12 12:27:18 |
|
|
|
|