|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Amikor a szalonna megpirult és kiengedte a zsírját, akkor abba tegyük fel a hagymát. Olaj továbbra sem kell, ha elég sok szalonnazsír kiolvadt.
Ha a hagyma üveges lett, megdinszteltük, akkor a tűzről félrehúzva tegyünk bele őrölt pirospaprikát, majd a felaprítot... |
|
2009-06-25 14:53:20 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük te... |
2009-05-18 09:30:33 |
|
|
|
|
|
|
... élelmiszerektől való tartózkodással), ezen felül pedig az időszakot a vasárnapok kivételével, valóságos böjttel (a jóllakás korlátozásával) megtartani rendelte. E napokon a húsféle, a szalonna és szalonnazsír mellett még a tejtermék és tojás fogyasztása is kerülendő volt. Az esztergomi érsek 1611-ben kért és kapott felmentést Magyarország és a hozzá csatolt tartományok számára a t... |
|
2009-03-31 23:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... hamvazószerdától számított töredék hétből (4 nap) és hat teljes hétből (36 nap) jön ki, a vasárnapok nélkül.
A 16. század végén a magyar katolikusoknál e napokon a húsféle, szalonna és szalonnazsír mellett még a tejtermék és tojás fogyasztása is kerülendő volt.
A tej és tojás fogyasztásának böjti tilalma alól a 17. század elején kapott Magyarország Rómától felmenté... |
|
2009-03-13 09:40:36 |
|
|
|
|
|
|
... dkg főtt sonkát, maradék sült húst vagy párizsit,és a kisült szalonnát 2 főtt tojással és a kifli belével ledaráljuk. Sóval, borssal, mustárral, kevés tejföllel és annyi szalonnazsírral, hogy jól kenhető masszát kapjunk, mély tálban villával összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt kifliket, s levágott tetejüket a töltelékre visszahelyezzük. Az egészet tepsibe... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél, mustár, olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük t... |
2008-08-03 11:05:18 |
|
|
|
|
|
|
... együtt szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, és 2/3-át a tepsi aljára terítjük. A maradék szalonnazsírban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, ételízesítővel és őrölt borssal fűszerezzük és puhára pároljuk.
A tepsibe terítünk 1 réteg krumpli karikát és megsózzuk. A gombár... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|