Belépés
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Krumplistészta kolbásszal
...



Amikor a szalonna megpirult és kiengedte a zsírját, akkor abba tegyük fel a hagymát. Olaj továbbra sem kell, ha elég sok szalonnazsír kiolvadt.

Ha a hagyma üveges lett, megdinszteltük, akkor a tűzről félrehúzva tegyünk bele őrölt pirospaprikát, majd a felaprítot...
2009-06-25 14:53:20
Bajor sertés vagy csirkeszelet
... olaj



Elkészítés:

A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük te...
2009-05-18 09:30:33
Nagyböjt,Husvét spiritualitása
... élelmiszerektől való tartózkodással), ezen felül pedig az időszakot a vasárnapok kivételével, valóságos böjttel (a jóllakás korlátozásával) megtartani rendelte. E napokon a húsféle, a szalonna és szalonnazsír mellett még a tejtermék és tojás fogyasztása is kerülendő volt. Az esztergomi érsek 1611-ben kért és kapott felmentést Magyarország és a hozzá csatolt tartományok számára a t...
2009-03-31 23:02:21
Nagyböjt,húsvét,pünkösd
... hamvazószerdától számított töredék hétből (4 nap) és hat teljes hétből (36 nap) jön ki, a vasárnapok nélkül.

A 16. század végén a magyar katolikusoknál e napokon a húsféle, szalonna és szalonnazsír mellett még a tejtermék és tojás fogyasztása is kerülendő volt.
A tej és tojás fogyasztásának böjti tilalma alól a 17. század elején kapott Magyarország Rómától felmenté...
2009-03-13 09:40:36
Fõételek
... dkg főtt sonkát, maradék sült húst vagy párizsit,és a kisült szalonnát 2 főtt tojással és a kifli belével ledaráljuk. Sóval, borssal, mustárral, kevés tejföllel és annyi szalonnazsírral, hogy jól kenhető masszát kapjunk, mély tálban villával összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt kifliket, s levágott tetejüket a töltelékre visszahelyezzük. Az egészet tepsibe...
2008-11-29 17:16:59
Bajor sertés-vagy csirkeszelet
... babérlevél, mustár, olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük t...
2008-08-03 11:05:18
Kati Szakácskönyvéből:)
... együtt szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, és 2/3-át a tepsi aljára terítjük. A maradék szalonnazsírban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, ételízesítővel és őrölt borssal fűszerezzük és puhára pároljuk.
A tepsibe terítünk 1 réteg krumpli karikát és megsózzuk. A gombár...
2008-07-03 12:42:16
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Magyar Recepttár, Kati Szakácskönyvéből, Barangolás Nagy-Magyarországon, Magyarország Rómától, szalonna megpirult, hagyma üveges, tűzről félrehúzva, karajszeleteket kevés, visszamaradt olajban, kockára vágott, megpirított szalonnakockákra, finomra vágott, vasárnapok kivételével, jóllakás korlátozásával, esztergomi érsek, hozzá csatolt, vasárnapok nélkül, magyar katolikusoknál, kisült szalonnát, kifli belével, kivájt kifliket, töltelékre visszahelyezzük, egészet tepsibe, hagymát megtisztítjuk, szalonnát szintén, tepsi aljára, maradék szalonnazsírban, tepsibe terítünk, szakácskönyvéből, szalonnakockákra, hamvazószerdától, szalonnazsírban, élelmiszerektől, karajszeleteket, visszahelyezzük, tartalomjegyzék, szalonnazsírral, magyarországon, krumplistészta, spiritualitása, ételízesítővel, tartózkodással, korlátozásával, megdinszteltük, fogyasztásának, katolikusoknál, összedolgozzuk, pirospaprikát, megtisztítjuk, magyarország, csirkeszelet, kiolvasztjuk, szalonnazsír, vöröshagymát, babérlevelet, visszamaradt,
© 2013 TVN.HU Kft.