Belépés
Szilágysági bárányfejleves
... bárányfejleves
Hozzávalók: Bárányfej, - nyak, - tüdő és - máj, só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 ek liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldje
Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozz...
2010-09-03 05:50:45
Lebbencsleves
... zöldpaprika, 2 hámozott, feldarabolt paradicsom, 1 vastag szelet füstölt szalonna kiolvasztott zsírja, 20 dkg lebbencstészta, fél kávéskanál pirospaprika, őrölt bors, fél kávéskanál só
A szalonnazsír felében halványsárgára pirítjuk a hagymát. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a paprikát. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és fűszerezzük. F...
2010-08-28 17:18:42
A magyar nyár tüze
... palacsinta rogyásig. Szúnyogok. Meztelen talpak csattogása a stégen, nevetés. Nedves törölköző a fűben, naptejtől ragadós bőrök csillogása a fényben. Este tábortűz, csillagok alatt. Sercenő szalonnazsír kenyérre olvadt íze. Fűszálak, eltévedt hangyák a sporttáskában lapuló gyűrött ruhák között. Fehéren úszkáló hattyúk, vitorlások a végtelen kékben. Majd naplemente a Balaton vizébe...
2010-07-26 22:49:34
Piri-piri csirke
... Tálalja maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.
Pácok: 1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só.
2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. Olaj, almaecet, erős paprikapor, só.
4. Olaj vagy ...
2010-06-13 00:15:47
Penckófer János
... fogadjon
be a Szarvas-Zsoltárok Magukból
Megújuló Kórusa, ha tudtam: ezt
jelenti majd a málépogácsák és
krumpligancák friss melege, Papó
réznyel) bicskáján a szalonnazsír
megcsillanása, hogy mit is ropog a
venyige tüze, a spórban dúló háború,
a Lajos bátya szájából kirajzolódó
csillagos nagyég, Doberdó, és a fél
láb, ,,azt a k...
2010-06-11 22:14:46
Kecsege magyarosan:
Hozzávalók: 1kg kecsege filé
8 dkg szalonnazsír
4 dl tejföl
2 dkg liszt
1 dkg pirospaprika
3 fej vöröshagyma
2 dkg só
20 dkg paprika
3-4 szál zöldhagyma
Elkészítés: A csíkokra vágott hagymát szalonnazsíron megpirítjuk sózzuk, és mikor már üveges,akkor paprikázzuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetett halfilékre öntjük. Kevés vízzel felen...
2010-04-14 06:30:06
Afrikai receptek
... maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.

Pácok:
1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só.
2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. Olaj, almaecet, erős paprikapor, só.
4. Olaj vagy vaj, citromlé, friss erős paprika...
2010-03-25 14:57:27
6 legkedvesebb hang...
... pukkanás

Egyes ismétlődő hangok épp ellenkező hatást érnek el, mint a víz: minden hirtelen zaj egy kis ébresztő. Ide tartozik az avarzörgés, a hóropogás, a lábunk alatt ropogó gabonaszemek vagy a szalonnazsír sercegése a serpenyőben. Ezeknek a hangoknak saját ritmusuk van és mivel egyre erősödnek, pezsdítő hatással bírnak. A kocsibeálló kavicsainak ropogása pedig izgato...
2010-01-24 11:42:59
Rakott húsételek
... terítünk egy vékony réteg burgonyát, és jól megsózzuk. Erre halcsíkokat teszünk, ezt tojáskarikák követik. Apróra vagdalt ecetes hagymát szórunk rá, majd meglocsoljuk egy-két teáskanál szalonnazsírral-pörccel. Meghintjük a fűszerekkel, tejfölt öntünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetején sajt, tejföl és szalonn...
2009-09-23 08:01:03
Saslik, rablóhús, nyárs
... sütendő darabot megfelezem. Először felhúzom az egyiket, mögé fél krumplit, fél hagymát és még egyszer az egészet. Hosszú nyársat használok, mert állva, rézsút lefelé tartva sütöm, hogy a szalonnazsír végigfolyhasson az egészen, végül pedig a tűz melletti kenyérszeletekre. Csak parázs felett sütöm, így nem kormolódik, nem szenesedik meg a szalonnám. "

Flambírozott vegye...
2009-07-27 19:18:49
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Penckófer János, Szarvas-Zsoltárok Magukból, Megújuló Kórusa, magyar nyár, nagy lábas, szalonnazsír felében, kockára vágott, sporttáskában lapuló, végtelen kékben, spórban dúló, kizsírozott tepsibe, lábunk alatt, szalonnazsír sercegése, hangoknak saját, kocsibeálló kavicsainak, vékony réteg, alapanyagok elfogynak, tetején sajt, szalonnazsír végigfolyhasson, kenyérszeletekre, szalonnazsírral, végigfolyhasson, halványsárgára, bárányfejleves, szalonnazsíron, lebbencstészta, megcsillanása, lebbencsleves, hozzákeverjük, krumpligancák, sporttáskában, paradicsomot, zöldpaprikát, szalonnazsír, flambírozott, tojáskarikák, pirospaprika, legkedvesebb, málépogácsák, kiolvasztott, gabonaszemek, meglocsoljuk, pácszósszal, fűszerezzük, alapanyagok, feldarabolt, zöldpaprika, bárányfejet, serpenyőben, elkészítése, megpirítjuk, kizsírozott, fűszerekkel, szilágysági, vöröshagyma, halcsíkokat, kavicsainak, kirajzolódó, paprikázzuk, kocsibeálló, naplemente, gyömbérpor, gyümölcsöt, paprikapor, kávéskanál, hozzávalók, csillogása, megfelezem,
© 2013 TVN.HU Kft.