|
|
|
... bárányfejleves
Hozzávalók: Bárányfej, - nyak, - tüdő és - máj, só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 ek liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldje
Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozz... |
2010-09-03 05:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 2 hámozott, feldarabolt paradicsom, 1 vastag szelet füstölt szalonna kiolvasztott zsírja, 20 dkg lebbencstészta, fél kávéskanál pirospaprika, őrölt bors, fél kávéskanál só
A szalonnazsír felében halványsárgára pirítjuk a hagymát. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a paprikát. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és fűszerezzük. F... |
|
2010-08-28 17:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... palacsinta rogyásig. Szúnyogok. Meztelen talpak csattogása a stégen, nevetés. Nedves törölköző a fűben, naptejtől ragadós bőrök csillogása a fényben. Este tábortűz, csillagok alatt. Sercenő szalonnazsír kenyérre olvadt íze. Fűszálak, eltévedt hangyák a sporttáskában lapuló gyűrött ruhák között. Fehéren úszkáló hattyúk, vitorlások a végtelen kékben. Majd naplemente a Balaton vizébe... |
2010-07-26 22:49:34 |
|
|
|
|
|
|
... Tálalja maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.
Pácok: 1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só.
2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. Olaj, almaecet, erős paprikapor, só.
4. Olaj vagy ... |
|
2010-06-13 00:15:47 |
|
|
|
|
|
|
... fogadjon
be a Szarvas-Zsoltárok Magukból
Megújuló Kórusa, ha tudtam: ezt
jelenti majd a málépogácsák és
krumpligancák friss melege, Papó
réznyel) bicskáján a szalonnazsír
megcsillanása, hogy mit is ropog a
venyige tüze, a spórban dúló háború,
a Lajos bátya szájából kirajzolódó
csillagos nagyég, Doberdó, és a fél
láb, ,,azt a k... |
|
2010-06-11 22:14:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1kg kecsege filé
8 dkg szalonnazsír
4 dl tejföl
2 dkg liszt
1 dkg pirospaprika
3 fej vöröshagyma
2 dkg só
20 dkg paprika
3-4 szál zöldhagyma
Elkészítés: A csíkokra vágott hagymát szalonnazsíron megpirítjuk sózzuk, és mikor már üveges,akkor paprikázzuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetett halfilékre öntjük. Kevés vízzel felen... |
2010-04-14 06:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.
Pácok:
1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só.
2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. Olaj, almaecet, erős paprikapor, só.
4. Olaj vagy vaj, citromlé, friss erős paprika... |
2010-03-25 14:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... pukkanás
Egyes ismétlődő hangok épp ellenkező hatást érnek el, mint a víz: minden hirtelen zaj egy kis ébresztő. Ide tartozik az avarzörgés, a hóropogás, a lábunk alatt ropogó gabonaszemek vagy a szalonnazsír sercegése a serpenyőben. Ezeknek a hangoknak saját ritmusuk van és mivel egyre erősödnek, pezsdítő hatással bírnak. A kocsibeálló kavicsainak ropogása pedig izgato... |
2010-01-24 11:42:59 |
|
|
|
|
|
|
... terítünk egy vékony réteg burgonyát, és jól megsózzuk. Erre halcsíkokat teszünk, ezt tojáskarikák követik. Apróra vagdalt ecetes hagymát szórunk rá, majd meglocsoljuk egy-két teáskanál szalonnazsírral-pörccel. Meghintjük a fűszerekkel, tejfölt öntünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetején sajt, tejföl és szalonn... |
2009-09-23 08:01:03 |
|
|
|
|
|
|
... sütendő darabot megfelezem. Először felhúzom az egyiket, mögé fél krumplit, fél hagymát és még egyszer az egészet. Hosszú nyársat használok, mert állva, rézsút lefelé tartva sütöm, hogy a szalonnazsír végigfolyhasson az egészen, végül pedig a tűz melletti kenyérszeletekre. Csak parázs felett sütöm, így nem kormolódik, nem szenesedik meg a szalonnám. "
Flambírozott vegye... |
2009-07-27 19:18:49 |
|
|
|
|