Belépés
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl
... borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.

Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.

A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.

Én nagyon szívesen h...
2018-02-15 17:15:34
Széll Tamás: a Bocuse d'Orról szól a következő két hónap
... kapcsolódó eseményeken ráadásul kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.
Széll Tamás a koncepcióról annyit árult el, hogy mindkét ételnél meghatározóak lesznek a markáns ízek, a szarvascombot például faszénen grillezik. A halételhez a szabályok szerint minden köretelemet a versenyt megelőző napon kell beszerezniük a rendelkezésükre bocsátott piacon. A megálmodott fogásokban f...
2016-03-12 14:31:27
Áfonyás szarvaspörkölt
... csomag vadhús pác
néhány szem borókabogyó
2 dl félédes vörösbor
3 dl üveg áfonyadzsem
2 közepes vöröshagyma
2-3 dl olaj


Elkészítés:
A szarvascombot az elkészítés napja előtti este egy tálba tesszük az olajjal összekevert pácfűszerrel, és másnap elkészítésig így tároljuk. Ha elővesszük a húst, gondosan szedjük le róla a fűszerdarabok...
2013-01-15 14:19:57
Áfonyás szarvaspörkölt
... vadhús pác
néhány szem borókabogyó
2 dl félédes vörösbor
3 dl üveg áfonyadzsem
2 közepes vöröshagyma
2-3 dl olaj


Elkészítés:

A szarvascombot az elkészítés napja előtti este egy tálba tesszük az olajjal összekevert pácfűszerrel, és másnap elkészítésig így tároljuk. Ha elővesszük a húst, gondosan szedjük le róla a fűszerdaraboka...
2013-01-11 12:05:07
Gombás szarvas szeletek..
... főre,60-120 perc,főétel,vasárnapi ebéd
egyéb elnevezések
paradicsomos szarvashús, tepsiben sült szarvascomb, sült szarvas paradicsommártással

elkészítés
A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Én dámvadborjút sütöttem, de lehet gímszarvas vagy őz is.) Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirte...
2012-12-05 19:32:28
Szarvascomb nyárson
... vagy lilahagyma
1 dl szezámolaj
2 ek méz
2 ek erős paprikakrém
1 tk őrölt rozmaring
1 tk kakukkfű
1 ek vörösborecet

bors


A szarvascombot előbb rostirányra merőlegesen nagyobb, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén megklopfoljuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákat vágunk belőlük. Az így előkészített húst összeke...
2012-02-11 08:25:40
Bükki szarvascsíkok
... pácoláshoz:
pár szem borókabogyó
kakukkfű
rozmaring
tört koriandermag
majoránna
olívaolaj

Elkészítés:

A szarvascombot csíkokra vágom, beleteszem egy jénai tálba, fűszerezem tört korianderrel, kakukkfűvel, borókabogyóval és rozmaringgal. Ráöntök annyi olívaolajt, ami éppen ellepi, alufóliával szorosan lefed...
2011-02-04 11:18:22
Receptek
... amikor már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát is.

Bükki szarvascsíkok
Hatalmas étel, már annak, aki szereti az érlelt, pácolt vadhúsokat. Tehát először 1,5 kg szarvascombot csíkokra vágunk, beleteszünk egy edénybe, fűszerezzük tört korianderrel, kakukkfűvel és rozmaringgal. Leöntjük annyi olajjal, ami éppen ellepi, lefedjük szorosan - alufólia- és hűtőbe tes...
2011-01-27 12:43:19
B betűs receptek
... már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát is.


Bükki szarvascsíkok
Hatalmas étel, már annak, aki szereti az érlelt, pácolt vadhúsokat. Tehát először 1,5 kg szarvascombot csíkokra vágunk, beleteszünk egy edénybe, fűszerezzük tört korianderrel, kakukkfűvel és rozmaringgal. Leöntjük annyi olajjal, ami éppen ellepi, lefedjük szorosan - alufólia- és hűtőbe tess...
2011-01-10 15:19:08
Recept
... borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.

Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.

A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.

Én nagyon szívesen ha...
2010-11-09 13:59:36
1 2 
Címkék: Széll Tamás, vadételnél fontos, végén tesszük, szarvascombot kockára, erdei gomba, koncepcióról annyit, markáns ízek, szarvascombot például, szabályok szerint, versenyt megelőző, rendelkezésükre bocsátott, megálmodott fogásokban, elkészítés napja, tálba tesszük, olajjal összekevert, ujjnyi vastag, szarvascombot előbb, szeleteket enyhén, szarvascombot csíkokra, jénai tálba, felszeletelt zöldpaprikát, rendelkezésükre, szarvaspörkölt, borókabogyóval, fűszerdaraboka, szarvascombot, pirospaprikát, meghatározóak, szarvascsíkok, megklopfoljuk, kikloppfoljuk, fűszerdarabok, rozmaringgal, beszerezniük, pácfűszerrel, borsikafűvel, fokhagymával, koriandermag, korianderrel, előkészített, koncepcióról, elkészítésig, zöldpaprikát, paradicsomos, dámvadborjút, felszeletelt, vörösborecet, fűszerezzük, kakukkfűvel, eseményeken, szarvascomb, borókabogyó, megálmodott, beleteszünk, vöröshagyma, paprikakrém, áfonyadzsem, összekevert, alufóliával, rostirányra, beletesszük, köretelemet, elnevezések, merőlegesen, olívaolajt, vadhúsokat,
© 2013 TVN.HU Kft.