|
|
|
... elkészítéshez - sovány sajttal. A tápanyagértékek 300 g készételre vonatkoznak.
Hozzávalók:
hosszúra hagyott zsenge zöldbab
gépsonka vagy bacon
sajt vékony szeletben, vagy lapka
fokhagymás tejföl
Elkészítése:
A zsenge zöldbabot félig megfőzzük, a fagyasztottat elég kiengedni, 6-8 szálat összefogunk és a középnél sonkát ... |
2010-02-21 15:07:49 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos tonhal sütőben
Hozzávalók:
500 g mélyhűtött tonhal szeletben
1 kg paradicsom
3 evőkanál étolaj
1 vöröshagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
bors, só, ízlés szerint
4-5 babérlevél
1 citrom
Készítsün... |
|
2010-01-15 08:32:24 |
|
|
|
|
|
|
A halak előkészítése
Ha élő halat vásárolunk, tudnunk kell, mit kezdjünk vele. A halételek esetében az előkészítés az egyik legkényesebb feladatát - nem árt, ha tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
... |
2009-07-29 12:15:34 |
|
|
|
|
|
|
Milyen fűszerkeverékeket ismer? Jellemezze őket!
Barbecue: paprika, zellermag, koriander, fekete és Cayenne bors, szerecsendió, vöröshagyma, fokhagyma keveréke. Grill-, vagdalt- szeletben sült húsok, pörköltek, levesek, mártások ízesítője.
Chili: 92%-ban Cayenne borsot, szurokfüvet, fokhagymát és vöröshagymát tartalmazó keverék. Hideg/meleg sültekhez, grillételekhez... |
|
2009-06-28 10:31:08 |
|
|
|
|
|
|
... a vészkijárat
- sündisznóban a dauer
- pilótakekszben a katapult
- mackósajtban a brummogás
- kempingsajtban a sátorvas
- Hitlerben a jóindulat
- Balaton szeletben a hullámzás
- Dobos tortában a ritmusérzék
- lócitromban a C vitamin
- térdkalácsban a mazsola
- repülőtéren a faltól-falig szőnyeg.
- erdőtűzhöz a vízipisztoly... |
|
2009-05-10 09:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... Csuka zsályával fűszerezve
50 dkg mélyhűtött spenót, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg csuka a középső részéből (4 db, kb. 5 cm vastag szeletben), 1 evőkanál citromlé, 12 zsályalevél, 4 vékony szelet húsos szalonna, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 csipet reszelt szerecsendió, 5 dkg vágott dióbél
Előkészítés: A mélyhűtött spenótot kiengedjük. A fokhagymát meghámozzuk és összeny... |
2008-12-05 17:00:01 |
|
|
|
|
|
|
... centiméterenként bevagdaljuk, de csak annyira, hogy a szalonnás részt ne vágjuk át.
FEJ
Felhasználható: füstölve, kocsonyának, főzve
TARJA
Felhasználható: szeletben frissen sütve, füstölve, roston sütve
HOSSZÚ KARAJ
(más néven: borda, kotlett)
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyé... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... úgy is, hogy
az előkészített tálra sorba vagy legyező alakban rakjuk fel a szeleteket, és a
salátaköretet külön szervírozzuk. Ne felejtsük el, hogy a felrakásnál minden
szeletben levő tölteléknek jól kell látszódnia. Végül olvasztott aszpikkal
lefényezzük a szeleteket, a tál két végébe az évszaknak megfelelő
díszítőanyagokat helyezünk, pl. paprika- és para... |
2008-12-01 22:58:53 |
|
|
|
|
|
|
... előkészítés során. Roston sütve, bundázva, párolva készíthetjük el.
Harcsa, Harcsa (lesőharcsa)
--------------------------
Legnagyobb testű halunk, húsa zsíros. Filézve, szeletben, a kisebb példányokat egészben használjuk fel. Készíthetjük roston, bundázva, párolva.
Süllő, fogas
------------
(1 kg súly alatt süllő, 1 kg fölött fogas) |... |
2008-12-01 22:43:27 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|