Belépés
Sűltpaprika télire
... rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az üvegekbe, é...
2018-08-17 05:58:52
Szüreti dínom-dánom
... rombusztészta

Elkészítése:
A konyhakész kakast feldaraboljuk és hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a habját szűrőkanállal leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sót meg a szemesborsot
és lassú lángon, gyöngyözve főzzük. Mikor a kakashús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és továbbra is lassú lángon készre főzzük. Félre...
2013-09-29 18:47:38
Gulyáskrém
... botmixerrel pürésítem.Ekkor kapja a szép narancssárga színét(régebb paradicsom passzírozón átpasszíroztam,de úgy piros maradt.)Hozzáadom a liter paradicsomot és gézbe kötve 2 kanál szemesborsot,2 kanál köménymagot, 5-6 babérlevelet , 2 fej összetört fokhagymát és újból főni teszem.Sóval és cukorral ízesítem,amíg eltalálom a számomra legmegfelelőbbet. Kb. fél órát főzöm majd tisz...
2013-08-26 15:09:59
házi gulyáskrém !
...erdélyi reci !

Hozzávalók:
5 kg paradicsompaprika(gogos),
5 db. csípős paprika,
2 kg. vöröshagyma,
1 kg. zeller gumó,
2 fej fokhagyma,
1 liter házilag főzött paradicsomlé,
2 dl olaj,

,szemesbors,
köménymag,
babérlevél,
cukor

A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat e...
2012-05-20 11:11:00
ánizsos uborka, cukkini savanyú!
... sárgarépa és hagymakarikákat, illetve csípős paprikát szúrunk. A levet ismét felforraljuk és ráöntjük a zöldségekre, majd miután langyosra hűlt, megint letöltjük, az üvegben lévő uborkára szemesborsot, mustármagot és nagyon kevés ánizsmagot szórunk. A salátalevet megint felforraljuk, ezúttal belekavarjuk a befőzőport is, majd a zöldségekre töltjük. Az üvegeket lezárjuk és szárazdu...
2012-05-02 13:21:33
Véleményetek szerint, hogy készül a legízletesebb sertéskocsonya?
Én a kocsonyát mindig éjszaka főzöm, hogy jobbat aludjon utána :))
Fűszerezni csak fokhagymát, vöröshagymát, sót és szemesborsot teszek a lébe. Este 10-kor felteszem főni és reggel 6-kor veszem le. Csodafinom és akkorát alszik, hogy csak na!
Ja igen....és apukám kedvéért, vagyis rá gondolva ( sajna már nem él) 1tányér kocsonyát meghintek őrölt paprikával........
2011-12-09 21:09:22
Velős csontleves...
... fokhagyma
feketebors

ételízesítő

Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szedd le) tedd bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan fő...
2011-10-25 15:48:26
Csontleves


Hozzávalók:

1,5 kg marhacsont
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fekete bors


Elkészítése:
...
2011-03-25 11:16:50
Húsvéti sonkafőzés
... ízesítésére.
Ugyanígy főzzük meg a füstült tarját, vagy combot is, vagy egyéb nyers füstölt húsfélét.
Ha még különlegesebbet akarunk, tehetünk a főzőlébe néhány levél babért, és szemesborsot is, a bátrabbak kísérletezhetnek gyömbérrel is, különlegeys ízt ad a füstölt húsnak.
Hagyományosan főttojással, és tormával fogyasztották a böjt után Húsvét reggelire, miután el...
2011-03-14 12:58:11
Töltött káposzta
... cm-es) karikára vágva és borsozd meg vékonyan. Süsd erős lángon, míg a hús kezd levet engedni. Ekkor keverj bele pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral, majd tedd bele a babért, a szemesborsot és a szalonnabőrt. Keverd jól össze, és tedd a tetejére a káposztát a levével együtt. Egészítsd ki a levét, hogy ellepje, és kislángon, fedő alatt rotyogtasd. Készítsd el a tölteléket: a m...
2010-10-02 18:16:53
1 2 
Címkék: legízletesebb sertéskocsonya, ecetes levet, fedő alatt, konyhakész kakast, habját szűrőkanállal, kakashús félig, megtisztított zöldségeket, szép narancssárga, liter paradicsomot, számomra legmegfelelőbbet, levet ismét, üvegben lévő, salátalevet megint, zöldségekre töltjük, üvegeket lezárjuk, kocsonyát mindig, előzetesen felaprított, mély lábasba, meghámozott hagymát, közben esetleg, füstült tarját, főzőlébe néhány, bátrabbak kísérletezhetnek, füstölt húsnak, böjt után, levével együtt, legmegfelelőbbet, kísérletezhetnek, hagymakarikákat, különlegesebbet, átpasszíroztam, sertéskocsonya, legízletesebb, változatlanul, feldaraboljuk, szűrőkanállal, hagyományosan, fogyasztották, megtisztított, rombusztészta, pirospaprikát, adagolhatunk, szemesborsot, szalonnabőrt, narancssárga, paradicsomot, babérlevelet, magyarvagyok, vöröshagymát, véleményetek, felforraljuk, belekavarjuk, paradicsomlé, passzírozón, salátalevet, elkészítése, mustármagot, ételízesítő, zöldségekre, zöldségeket, vörösborral, sűltpaprika, meghámozott,
© 2013 TVN.HU Kft.