|
|
|
... rajta is hagyhatjuk.
Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az üvegekbe, é... |
2018-08-17 05:58:52 |
|
|
|
|
|
|
... rombusztészta
Elkészítése:
A konyhakész kakast feldaraboljuk és hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a habját szűrőkanállal leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sót meg a szemesborsot
és lassú lángon, gyöngyözve főzzük. Mikor a kakashús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és továbbra is lassú lángon készre főzzük. Félre... |
|
2013-09-29 18:47:38 |
|
|
|
|
|
|
... botmixerrel pürésítem.Ekkor kapja a szép narancssárga színét(régebb paradicsom passzírozón átpasszíroztam,de úgy piros maradt.)Hozzáadom a liter paradicsomot és gézbe kötve 2 kanál szemesborsot,2 kanál köménymagot, 5-6 babérlevelet , 2 fej összetört fokhagymát és újból főni teszem.Sóval és cukorral ízesítem,amíg eltalálom a számomra legmegfelelőbbet. Kb. fél órát főzöm majd tisz... |
2013-08-26 15:09:59 |
|
|
|
|
|
|
...erdélyi reci !
Hozzávalók:
5 kg paradicsompaprika(gogos),
5 db. csípős paprika,
2 kg. vöröshagyma,
1 kg. zeller gumó,
2 fej fokhagyma,
1 liter házilag főzött paradicsomlé,
2 dl olaj,
só
,szemesbors,
köménymag,
babérlevél,
cukor
A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat e... |
|
2012-05-20 11:11:00 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa és hagymakarikákat, illetve csípős paprikát szúrunk. A levet ismét felforraljuk és ráöntjük a zöldségekre, majd miután langyosra hűlt, megint letöltjük, az üvegben lévő uborkára szemesborsot, mustármagot és nagyon kevés ánizsmagot szórunk. A salátalevet megint felforraljuk, ezúttal belekavarjuk a befőzőport is, majd a zöldségekre töltjük. Az üvegeket lezárjuk és szárazdu... |
|
2012-05-02 13:21:33 |
|
|
|
|
|
|
Én a kocsonyát mindig éjszaka főzöm, hogy jobbat aludjon utána :))
Fűszerezni csak fokhagymát, vöröshagymát, sót és szemesborsot teszek a lébe. Este 10-kor felteszem főni és reggel 6-kor veszem le. Csodafinom és akkorát alszik, hogy csak na!
Ja igen....és apukám kedvéért, vagyis rá gondolva ( sajna már nem él) 1tányér kocsonyát meghintek őrölt paprikával........ |
2011-12-09 21:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
feketebors
só
ételízesítő
Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szedd le) tedd bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan fő... |
2011-10-25 15:48:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg marhacsont
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fekete bors
só
Elkészítése:
... |
2011-03-25 11:16:50 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítésére.
Ugyanígy főzzük meg a füstült tarját, vagy combot is, vagy egyéb nyers füstölt húsfélét.
Ha még különlegesebbet akarunk, tehetünk a főzőlébe néhány levél babért, és szemesborsot is, a bátrabbak kísérletezhetnek gyömbérrel is, különlegeys ízt ad a füstölt húsnak.
Hagyományosan főttojással, és tormával fogyasztották a böjt után Húsvét reggelire, miután el... |
2011-03-14 12:58:11 |
|
|
|
|
|
|
... cm-es) karikára vágva és borsozd meg vékonyan. Süsd erős lángon, míg a hús kezd levet engedni. Ekkor keverj bele pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral, majd tedd bele a babért, a szemesborsot és a szalonnabőrt. Keverd jól össze, és tedd a tetejére a káposztát a levével együtt. Egészítsd ki a levét, hogy ellepje, és kislángon, fedő alatt rotyogtasd. Készítsd el a tölteléket: a m... |
2010-10-02 18:16:53 |
|
|
|
|