Belépés
x
... Bazsalikommal megszórva a legfinomabb.
Hozzávalók:
● 1 nagy, kemény paradicsom
● 4 ág bazsalikom
● 2 teáskanál ketchup
● 20 dkg reszelt trappista
● só
● bors
● 6 szelet szendvicskenyér
● 5 dkg vékonyra szelt pármai sonka
● 5 dkg vékonyra szelt kecskesajt
●...
2011-02-23 09:22:17
1-2-3 Recept
... akkor ecettel kellemesen pikánsra savanyítjuk.

Váradi sajt

Almákat meghámozunk, magházuktól megtisztítunk, és vékony karikákra vágunk. Ugyanekkora karikákat vágunk trappista sajtból. A sajtkarikák belső felét tojással megkenjük. A lapok közé 1-1
szelet almát helyezünk, és a szokásos módon bundázzuk.
Forró zsiradékban kisütjük. Tartármártással tálal...
2011-02-22 18:25:16
Hercegnőburgonya sajttal gazda
Hercegnőburgonya sajttal gazdagítva


Hozzávalók:

50 dkg rózsaburgonya
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
3 tojás sárgája

őrölt fehér bors
gyömbér
szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, burgonyanyomóva...
2011-02-22 15:19:14
Sajtmanufaktúra a hegyen
... kiló sajt elkészítéséhez. Elgondolkodtató, hogy a házi tej 180 Ft literenkénti árából hogy lehet kilónként 1000 forintos sajtárat elérni. Lehet némi igazság a nagyáruházakban kapható trappista sajtokról terjengő városi legendákban, melyek szerint ezek a trappista sajtok tejet csak mutatóban

Sajtfajták a házi sajtműhelyből

Panni minden héten készít parenyicát...
2011-02-22 14:30:02
Vörös és fekete I./19 fejezet
... áldozatot? Isten talán megkönyörül rajtam, és meghagyja a fiamat! De mondj ennél súlyosabb áldozatot, és akkor azt választom!

- Hadd, hogy én bűnhődjem! Én is bűnös vagyok. Trappista barát leszek, akarod? Ez a szigorú élet talán kiengeszteli a te Istenedet! Ó, miért nem lehetek én beteg Stanislas helyett?

- Te szereted őt, te nagyon szereted! - kiáltotta de R...
2011-02-22 12:23:06
Sajtos-túrós rántott palacsint
Sajtos-túrós rántott palacsinta


Hozzávalók:

sós palacsinta
25 dkg túró
20-25 dkg trappista sajt
fokhagyma ízlés szerint
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A tartármártáshoz:
tejföl
majonéz
mustár
bors
porcukor
pici citro...
2011-02-22 06:39:27
Favágószelet II.
Favágószelet II.

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
30 dkg vöröshagyma
40 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt /fele lehet füstölt is/

bors
fokhagyma
kevés liszt
olaj

Elkészítés:

A felszeletelt karajt besózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon megsütjük.

A...
2011-02-22 06:27:46
Sajtos tepsis tarja
Hozzávalók (4 főre)
8 szelet vékony sertéstarja
20 dkg reszelt trappista sajt
1 ek olaj
8 kk csípős pirosarany
2 dl tejföl
só, bors


Elkészítése:
A hússzeleteket letakarjuk folpackkal, kicsit kikloppfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, ...
2011-02-20 07:30:47
Sárgarépakrém
...4db sárgarépa lereszelve
15 dkg trappista lereszelve
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma lereszelve
delikát ízlés szerint
só ízlés szerint
1 cs petrezselyem zöld
Elkészítés: Hozzávalókat lereszelem,összekeverem.Hűtőbe állni hagyom amíg az ízek összeérnek
Elkészítési idő: 15 perc...
2011-02-20 05:01:00
Lusta Manci sajtos-tejfölöse
Lusta Manci sajtos-tejfölöse

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet disznó comb vagy tarja
5 dl tejföl
30 dkg reszelt sajt /Trappista, Pannónia, füstölt, vegyesen is lehet/
kevés olaj vagy zsír, só, bors



Elkészítése:

A húst ENYHÉN kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fekte...
2011-02-19 23:24:07
1 2 3 ...........................164 165 166 167 .............247 248 .............328 329 330 
Címkék: Favágószelet II, Lusta Manci, sajtkarikák belső, lapok közé, szokásos módon, krumplit meghámozom, nagyáruházakban kapható, trappista sajtok, házi sajtműhelyből, szigorú élet, felszeletelt karajt, hússzeleteket letakarjuk, sütőt előmelegítjük, ízek összeérnek, húst ENYHÉN, teflon tepsibe, hercegnőburgonya, burgonyanyomóva, nagyáruházakban, elgondolkodtató, sajtmanufaktúra, szendvicskenyér, tartármártással, tartármártáshoz, elkészítéséhez, sárgarépakrém, sajtműhelyből, bazsalikommal, légkeveréssel, megtisztítunk, előmelegítjük, kikloppfoljuk, rózsaburgonya, hússzeleteket, szerecsendió, zsemlemorzsa, petrezselyem, hozzávalókat, összekeverem, felszeletelt, favágószelet, panírozáshoz, literenkénti, kiengeszteli, legfinomabb, elkészítése, elkészítési, savanyítjuk, zsiradékban, vöröshagyma, sertéskaraj, sajtkarikák, sertéstarja, megkönyörül, magházuktól, felkockázom, legendákban, megborsozva, meghámozunk, kiklopfolva, ugyanekkora, pirosarany, folpackkal, letakarjuk, sütőpapírt, palacsinta, parenyicát, elkészítés, sajtfajták,
© 2013 TVN.HU Kft.