|
|
|
...
Ez a sütemény valami fantasztikus, vajpuha, pehelykönnyű piskóta üde, citromos ízzel és némi porcukorral, mmmm...
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- egyharmad bögre... |
2024-01-30 11:13:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz.
Hozzávalók:
15 dkg Ammerlander vaj
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 tk aprított friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sertésszűz
1 fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dl cukrozatlan habtejsz... |
|
2022-12-16 17:33:11 |
|
|
|
|
|
|
A húst feldaraboljuk a fenti képen látható csontok közötti lágy részek mentén.
(Van aki minden csont közét felvágja, mások kettesével. Ízlés kérdése, én jobban
szeretem a kisebb darabokat.)
Egyenesen a tepsibe is tehetjük a darabokat, szép egyenletes távolságokra.
Ezt követően sózzuk, borsozzuk, megszórjuk örölt köménnyel és a fokhagyma
szelete... |
2021-02-27 07:48:11 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes brokkolikrémleves
Hozzávalók
50 dkg brokkoli
25 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 csipet csilipor
1 l erőleves (kockából)
2 dl tejszín
1 ek ételkeményítő
mandula vagy fenyőmag a tálaláshoz
Elkészítés
A... |
|
2018-08-29 00:45:27 |
|
|
|
|
|
|
...5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!
1. Hamarabb megpuhul a főtt hús, ha a húsleves főzőlevébe egy kanál gyenge ecetet teszünk.
2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük k... |
|
2018-05-15 11:24:13 |
|
|
|
|
|
|
... (vöröshagymát, fokhagymát, kelt, zöldpaprikát, paradicsomot és a krumplit egészben hagyjuk), majd amikor félpuha a hús, hozzáadjuk a leveshez. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a kakas bőre vajpuha lesz (függ a kakas korától). Közben kóstolgatjuk, utánasózzuk, mert ha sótlan a leves, a hús is ízetlen lesz.
A végén az egészben hagyott zöldségeket, zöldségleveleket eltáv... |
2017-12-09 23:39:06 |
|
|
|
|
|
|
Jókai-bableves
Hozzávalók
18 dkg szárazbab vagy 30 dkg friss fejtett bab
1 db füstölt sertéscsülök
10 dkg sárgarépa
8 dkg petrezselyemgyökét
1 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldpaprika
7 dkg friss paradicsom
só
30 dkg kolbász
4 dkg zsír
3 dkg lis... |
2017-10-10 22:23:51 |
|
|
|
|
|
|
Rengeteg lekapargatott perzselt bőrke, köröm,farok,füstölthús.
6-8 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma, 10 db.szemesbors,2 szál sárgarépa só ízlés szerint.Zselatint nem használok!
A megsikált húsokat stb. felrakom főni, miután felhabzott, a vizet leöntöm és a húsokat tisztára átöblítem.Hideg vízben újra felrakom, befűszerezem és forrás után számítva takaréklángon gyöngyözve 4... |
2017-09-25 12:15:00 |
|
|
|
|
|
|
Laskagombás kacsacomb grillezett körtével és sütőtökös édesburgonyával
Hozzávalók
A kacsához:
6 db kacsacomb
2 fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
3 db körte
12 szem borókabogyó
só
bors
olaj
A körethez:
1/2 kg édesburgonya
1/2 kg sütőtök
1/2 kg burgony... |
2017-01-13 23:18:12 |
|
|
|
|
|
|
Pikáns rántott csirke, vajpuha hús, csodás ízek!!
A rántott csirkét mindenkit szereti, de ez a recept felülmúlhatatlan! A gyömbér kellemes és enyhén pikáns íze teszi tökéletessé ezt a finomságot!
Hozzávalók:
2 csirkemell
3 dl tej
2 teáskanál reszelt gyömbér
só, bo... |
2017-01-11 19:11:28 |
|
|
|
|