|
|
|
... kiverjük. A zúzott fokhagymából, curryből, erős Piros aranyból, őrölt borsból, finomra vágott petrezselyemből készített krémmel megkenjük, felgöngyöljük, és hústűvel összezárjuk. Vajjal vastagon kikent tűzálló tálba fektetjük, sózzuk, apróra vágott vöröshagymával meghintjük, 2 dl tejszínt öntünk alá. A tálat befedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Burgo... |
2011-01-01 15:30:43 |
|
|
|
|
|
|
... tálban egy napig érleljük. Másnap 1-2 kanál liszttel megszórjuk, majd forró olajban éppen hogy csak megforgatjuk. Visszatév... |
|
2011-01-01 15:19:29 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 15 dkg... |
2011-01-01 13:43:36 |
|
|
|
|
|
|
... vízben 8, a zöld spárgát 4 percig pároljuk, majd öntsük le róla a vizet. A ... |
|
2010-12-30 08:38:29 |
|
|
|
|
|
|
... korusát,hát azután már noncs több esély,váltok.Pedig még ártatlan is lehetne éppen,de már késő,mert ő is hallja a huhogok hangos korusát,és saját magában rendül meg a bizalma,amit a huhogok vastagon kihasználnak!Es te választasz egy másikat,aki nem igér ugyan semmit,de azt mondja,hogy ő biztosan sokkal jobb lesz mint az előző!De nem lessz jobb,mert nem lehet jobb,erről a körülmény... |
|
2010-12-29 16:20:00 |
|
|
|
|
|
|
... ajkak, sebek kezelésére is.
Néhány recept:
Túró és méz pakolás száraz bőrre:
Keverjen össze két evőkanál túrót egy evőkanál mézzel és kenje be az arcát jó vastagon. Legalább 30 percig hagyja hatni, majd öblítse le bő vízzel. A tejnek mágikus erőt tulajdonítanak. Az ókorban és középkorban gyógyító italnak számított, és szívesen használták szépségápo... |
2010-12-29 12:36:32 |
|
|
|
|
|
|
... kevés sóval, fél citrom reszelt héjával és 2,5 deci tejjel könnyen összedolgozunk, majd kevés liszttel kevert fél csomag sütőport gyúrva még hozzá, zsírozott, lisztezett tepsibe félujjnyi vastagon elnyomkodjuk. Vajjal megkenjük a tetejét 20 deka lisztből, 18 deka meleg vajból, 12 deka cukorból és fél csomag vaníliás cukorból jól eldolgozott tésztából borsó nagyságúra dörzsölt goly... |
2010-12-29 12:07:40 |
|
|
|
|
|
|
... következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egysze... |
2010-12-29 09:14:58 |
|
|
|
|
|
|
Almás rétesféle (angol-francia)
Hozzávalók:
Rétestészta, olvasztott vaj, almaszeletek, Armagnac, vanília szósz.
Elkészítés:
Friss rétestésztát kinyújtunk, olvasztott vajjal meghintjük, négy rétegbe hajtjuk és egy lapos formába tesszük. Vastagon megrakjuk almaszeletekkel, ráöntünk Armagnacot és vanília szószt, majd egy újabb réteg tésztával beborítjuk. Megsütjük.... |
2010-12-28 08:44:07 |
|
|
|
|
|
|
... sajtlapot megkenek a rokfortos krém felével, és meggyszemeket nyomkodok bele. Erre ráteszek egy másik sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenem meg. Újabb sajtlapot terítek rá, amit vastagon bekenek a paprikás túrókrémmel, majd a negyedik sajtréteget is rányomkodom. Erre rákenem a megmaradt rokfortos krémet, amit darált dióval hintek meg. Ezután beborítom az ötödik sajtlappal... |
2010-12-27 17:57:39 |
|
|
|
|