|
|
|
... gyökfogók beépítése a szervezetbe, ezek ugyanis elpusztítják a párkereső-romboló oxigénmartalócokat, és védőpajzsot alkotnak a sejtek körül.
Ilyen pajzsképzők a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek. Lehet ebben valami, hiszen az agilis százévesek vérében a kutatók a gyökfogó C- és E-vitaminok nagyobb koncentrációját mérték, mint a korán vénülő ember... |
2013-07-07 14:17:02 |
|
|
|
|
|
|
... a gyári cukor és a mesterséges édesítők, de jóval egészségesebb, mert természetesen édes, mert többféle cukorból áll, és számtalan hasznos anyag van benne, mint például szerves savak, vitaminok, enzimek, illóolajok, ásványi anyagok stb.
A méz jó táplálék, mert egyszerű cukrai könnyen, gyorsan felszívódnak, mert szerves savai fokozzák az étvágyat, javítják az emésztést, mert n... |
|
2013-07-07 12:20:51 |
|
|
|
|
|
|
... képesek és könnyen emészthetők, így a szervezet gyorsan energiához jut a sörfogyasztása során, nem véletlenül ragadt rá a folyékony kenyér elnevezés.
Közismert, hogy a sör vitaminokban gazdag ital. Vitaminkészletének egyik forrása a maláta. Az árpa vitamintartalma a malátagyártás során növekszik, mert a fejlődő embrió vitaminokat szintetizál. Ezen vegyületek jó része hő... |
2013-07-05 20:17:00 |
|
|
|
|
|
|
... egészségét:
■Az antocianinok erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen.
■Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat is nagy adagban tartalmaz.
■Az áfonya gyümölcse jelentős A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít.
■Kiemelkedően magas a káliumtartalma, tová... |
|
2013-07-05 19:58:47 |
|
|
|
|
|
|
... virágok fehér színűek, bókolók. Nemesített, termesztett fajtái adják a közismert gyümölcsöt.
Többek között cserzőanyagot, tannint, flavonoidokat, polipeptideket, A-B-C-D-, és E-vitaminokat, vasat, kálciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. C-vitamin tartalma különösen jelentős.
Dioszkoridész a növény latin nevét (Idaeus) a krétai Ida hegytől eredezteti, ahol Zeu... |
|
2013-07-05 19:44:00 |
|
|
|
|
|
|
... DNS változások, hogyan kezeljük őket
A cikkben Dr. Berrenda Fox bocsájt rendelkezésünkre bizonyítékokat DNS és sejt változásokra. Az interjút Patricia Resch készítette.
Dr. Fox, az Avalon Wellness Központ (Kalifornia) holisztikai szakembere. Az Avalon Klinika képviseli azt a gyógymódot, mely eredetileg az Avalon szigetről származik. Dr. Fox vérvizsgál... |
2013-07-05 19:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... képesek és könnyen emészthetők, így a szervezet gyorsan energiához jut a sörfogyasztása során, nem véletlenül ragadt rá a folyékony kenyér elnevezés.
Közismert, hogy a sör vitaminokban gazdag ital. Vitaminkészletének egyik forrása a maláta. Az árpa vitamintartalma a malátagyártás során növekszik, mert a fejlődő embrió vitaminokat szintetizál. Ezen vegyületek jó része hő... |
2013-07-04 22:26:18 |
|
|
|
|
|
|
100 g csupán 250 kcal tartalmaz, ami nem több mint 15 füge.
Tudott dolog, hogy a gyümölcsökben lévő vitaminok sokkal jobban értékesítődnek a szervezetben, mint ha azt valamilyen kész termék formájában vesszük be. A füge bajnok ebben a kategóriában, köszönhet... |
2013-07-04 10:44:55 |
|
|
|
|
|
|
Mandula - jó az emésztésnek
A pirítástól függően 100 gramm mandula 580 és 645 kcal-t tartalmazhat.
A mandula rostot, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, ezért fogyasztása igencsak egészséges. A mandulaolaj nemcsak az emészt... |
2013-07-04 10:17:07 |
|
|
|
|
|
|
... is, így tisztitólag hat a belső szervekre; a táplálék feldolgozásával kapcsolatos területeket energiával tölti fel, vele a szervezet hatásosabban tudja feldolgozni a tápanyagokat és a vitaminokat.
Mangántartalma működésbe lendíti az enzimeket, ezáltal segíti az anyagcserét, és szabályozza a vér cukortartalmát. Elősegíti a hasnyálmirigy és a lép működését, tisztítja a vesét, a... |
2013-07-03 22:47:39 |
|
|
|
|