|
|
|
... influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek
köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.
Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva ő... |
2009-12-31 02:17:23 |
|
|
|
|
|
|
... teljesítőképességünket csökkenteni.
7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni,:
tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.
9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, t... |
|
2009-12-29 11:12:16 |
|
|
|
|
|
|
... influenzát.
Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található
vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek
köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban.
Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.
Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva... |
2009-12-24 20:49:04 |
|
|
|
|
|
|
... influenzát.
Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található
vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek
köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban.
Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.
Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva... |
|
2009-12-24 05:39:55 |
|
|
|
|
|
|
... számoltak be három hónap múlva. A cink emellett segít lebontani a károsodott kollagént is.
Brokkoli (rugalmassá teszi a bőrt)
A brokkoli az egyik antoixidáns vitaminokban - A- és C-vitaminban - leggazdagabb zöldségféle. Ezek a vitaminok a káros elváltozásoktól, így a daganatok kialakulásától is védik a bőrt. A C-vitamin rugalmassá teszi a bőrt, és egyben ell... |
|
2009-12-22 19:32:26 |
|
|
|
|
|
|
... élelmirost-tartalmának köszönhetően.
A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatók. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. A sütőtököt, mivel könnyen emészthető, már a csecsemőknek is adhatjuk. A sütőtökben lévő karotinoidok és a C-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős ... |
2009-12-21 10:41:33 |
|
|
|
|
|
|
... táplálékok ugyanis segítenek a lúgosításban, és helyreállítják az egyensúlyt.
Burgonya - a lúgos gumó
A szabadföldi növény a természet igazi csodája. C-vitaminban és B-vitaminokban gazdag, emellett ásványi anyagokat, ballasztanyagokat és növényi fehérjéket tartalmaz, melyeket a szervezet anyagcseréje különösen jól tud hasznosítani. Héjában - kíméletesen - megfőzve ... |
2009-12-20 14:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... az?
Az ősz beköszöntével megérkezett a sütőtök a piacokra. Már messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú ,,kobakosok" a zöldségesstandokon. Ez a vitaminokban gazdag őszi csemege rendkívül tápláló és egészséges szuperétel.
Az észak-amerikai indiánok ízlelték meg először a sütőtököt, akik ezt a tápanyagban gazdag zöldségf... |
2009-12-17 18:15:18 |
|
|
|
|
|
|
... minden része kiválóan hasznosítható. Minél frissebb állapotában használjuk fel, annál biztosabb a gyógyhatása. Magas vas- és C-vitamin-tartalma mellett ásványi anyagokban és egyéb vitaminokban is rendkívül gazdag. Könnyen hozzájuthatunk: kérés nélkül terem kertjeinkben, az utak, legelők mentén, az erdőkben.
JAVALLATOK
Méregtelenítés. A csalán segíti a salak- ... |
2009-12-16 22:02:58 |
|
|
|
|
|
|
... influenzát.
Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban.
Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.
Savanyú káposzta ... |
2009-12-13 14:15:14 |
|
|
|
|