|
|
|
... lesz ,,vadregényes" a hegyünk. Az étcsokit az olajjal felolvasztjuk gőz felett, vagy mikróban és a kész tortára vékony sugárban össze-vissza rácsorgatjuk.
Azonnal fogyaszthatjuk, de 1-2 napig is eláll a hűtőben.
Tipp: mikróban történő csokiolvasztás: üveg v. porcelán edényben összedaraboljuk a csokit, ráöntjük az étolajat és legkissebb fokozaton kb. 10-15 mp... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajjal, sóval és nyers fokhagymával.
Víz és tej... |
|
2014-06-12 22:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... étrendünkben.
Kevés kalória
A sóska egyik nagy előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, így bármilyen napszakban nyugodtan fogyaszthatjuk. Ebből adódóan bármilyen diétás étrendbe nyugodtan beépíthetjük, de akkor is remek választás, ha vacsorára nem szeretnénk túl nehéz ételt fo... |
2014-06-12 21:59:08 |
|
|
|
|
|
|
NÖVÉNYEK, AMELYEKNEK A VIRÁGAIT, SZIRMAIT BÁTRAN FOGYASZTHATJUK!
Szépek, színesek, illatosak és szemet-lelket gyönyörködtetőek. Nem is meglepő, hogy a virágokat már az ókorban is használták az ételek díszítésére.
Az új divathullámnak köszönhetően ma egyre több étteremben, cukrászdában találkozhatunk illatos szirmokkal díszített salátákkal, húsételekkel, süt... |
|
2014-06-10 11:30:23 |
|
|
|
|
|
|
NÖVÉNYEK, AMELYEKNEK A VIRÁGAIT, SZIRMAIT BÁTRAN FOGYASZTHATJUK!
Szépek, színesek, illatosak és szemet-lelket gyönyörködtetőek. Nem is meglepő, hogy a virágokat már az ókorban is használták az ételek díszítésére.
Az új divathullámnak köszönhetően ma egyre több étteremben, cukrászdában találkozhatunk illatos szirmokkal díszített salátákkal, húsételekkel, süt... |
|
2014-06-10 11:27:38 |
|
|
|
|
|
|
... oldalát megsütjük. A kész - töltött és sima - csörögét papírtörlőn lecsöpögtetjük, tálra halmozzuk, a tetejét porcukorral megszórjuk. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatjuk.
Tipp: ebből az adagból rengeteg fánk lesz, akár 6 személy is jóllakik belőle. A csörögét túró helyett tölthetjük sűrű szilva- vagy baracklekvárral is.
... |
2014-06-09 20:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... libamáj, szarvasgomba, nemes tengeri halak, fésűkagyló és más drága ételek társaságában tálalják.
Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető - naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt kés... |
2014-06-09 07:55:20 |
|
|
|
|
|
|
... oldalát megsütjük. A kész - töltött és sima - csörögét papírtörlőn lecsöpögtetjük, tálra halmozzuk, a tetejét porcukorral megszórjuk. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatjuk.
Tipp: ebből az adagból rengeteg fánk lesz, akár 6 személy is jóllakik belőle. A csörögét túró helyett tölthetjük sűrű szilva- vagy baracklekvárral is.
... |
2014-06-08 18:48:52 |
|
|
|
|
|
|
... konyhai célokra. Kismamáknak, allergiásoknak ne kínáljunk virágokat, mert nem várt reakciók léphetnek fel.
Lássuk a növényeket, amelyeknek a virágait, szirmait bátran fogyaszthatjuk!
A medvehagyma kivételével valamennyi hagyma (legkevésbé a metélőhagyma virágjának íze karakteres), ánizsmenta, borsmustár, bazsalikom, körömvirág, szegfű, kamilla, turbolya, cikó... |
2014-06-08 14:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... libamáj, szarvasgomba, nemes tengeri halak, fésűkagyló és más drága ételek társaságában tálalják.
Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető - naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt kés... |
2014-06-07 21:29:36 |
|
|
|
|