|
|
|
... szokások:
Pünkösdkor a paraszt családoknál is ünnepi ételek kerültek az asztalra. Egyébként húst ritkábban ettek, de a juhtartó vidékeken nem csak húsvétkor, hanem pünkösd napján is fogyasztottak bárányt, birkapörköltet. Máshol inkább marhahús, baromfi került az asztalra. A tojásrántottának mágikus hatást tulajdonítottak (a tojás termékenységszimbólum), és szintén kötel... |
2011-06-10 23:56:54 |
|
|
|
|
|
|
... borogatója, szájüregi gyulladás esetén öblítő, gargalizáló, izületi gyulladásnál, reumánál, hajhullásnál ecsetelő, illetve borogató.
kapor
Már az ókorban fogyasztották, felfájást, gyomorpanaszokat gyógyítottak vele.
Felhasználható:
a levele tavaszi levesekben, paradicsom-, sajt, spárga-, bablevesben, tök-, sárgarépa, zöldborsó... |
|
2011-05-29 19:03:46 |
|
|
|
|
|
|
... állítja elő, valamint zöldségfélékben, tehéntejben és a joghurtban is megtalálható.
Ne feledd, hogy az egyik legnagyobb vitamin tartalommal a frissen csíráztatott, és csíraként fogyasztott növények rendelkeznek. Valóságos vitaminbombának számítanak, bőven meghálálják azt a kis vesződést, amit "termesztésük" jelent.
Mit kell tudni a mesterséges vitaminpótlásró... |
2011-05-24 08:37:41 |
|
|
|
|
|
|
... éppen ezért csak kiegészítő ételként használták és így terjedt el Koreába, Japánba, Indonéziába. Egy 1998-as japán felmérés szerint, (C. Nagata), egy átlagjapán napi 7 - 8 gr szóját fogyasztott (kevesebb mint 2 teáskanálnyit). Tehát csak mint kiegészítő különlegességként és nem mint húspótló főételként fogyasztották, mint ahogy ránk súlykolják.
Érvek és ellenérvek
... |
|
2011-05-20 21:50:30 |
|
|
|
|
|
|
... Ny-Mo.-on (Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya megyék), kisebb mértékben az északi és ÉK-i vidékeken és Erdély némely pontjain vetették. Leginkább kásaként, ritkábban tésztaételek formájában fogyasztották. A múlt század második felétől rohamosan visszaszorult ez a gabonafajta, elsősorban a burgonya, ill. a rizs foglalta el helyét a táplálkozásban. Ma Ny-Mo.-on kis területen, legink... |
|
2011-05-09 21:17:41 |
|
|
|
|
|
|
... elhajtja a rossz gondolatokat, tisztítja a légzést"
GYOMOR-nak jó: a reggel fogyasztott nyers burgonyalé
GYOMORFEKÉLY: - Nyers krumpli leve, étkezés előtt meginni. Csak kúraszerűen!
... |
2011-04-14 15:22:14 |
|
|
|
|
|
|
... jelent meg. A kutatás során többféle hot dogot és felvágottat (marhasültet, sonkát, pulykamellet), bacon szalonnát, pepperonit és sült csirkét vizsgáltak. Az USA- ezek a leggyakrabban fogyasztott konyhakész húsfélék, és népszerűségük az utóbbi évtizedben egyre nő.
A mintavétel előtt a kutatók éppúgy kezelték a - sarki közértben vásárolt - húsféléket, mint egy átlagos f... |
2011-03-23 06:49:57 |
|
|
|
|
|
|
... milyen van gyümölcslekvárral forrón tálaljuk.
Ez az étel nekem csak frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, úgy mint a lapcsánka, hogy mire kisütjük a végét a család már el is fogyasztotta.
Jó étvágyat hozzá, ha Hajni más receptet tud erre az ételre, szívesen várom, hogy megtanuljak egy újabb verziót!
#52
2008. július 27. 04:50
Válaszolj!
... |
2011-03-20 19:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... igen gyakoriak zsidók között. Például a cukorbetegség sok szótárban zsidó betegségként van megemlítve. A cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a parazita ülő életmód miatt nem ég el a fogyasztott cukor, melynek közvetlenül energiát kellene szolgáltatnia. Ez cukortúltengést okoz a szervezetben, mely miatt kialakul a cukorbetegség.
Ülő életmódot folytató személyeknél gyakori a ... |
2011-03-07 20:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... ajánlhatom a hámozatlan almát - ha itt az évszak, mindennap egyet - s a citrom- és narancslé bőséges fogyasztását. Észrevettem, hogy olyan években, mikor tél végén bőségesen, mindennap fogyasztottam nyers sárgarépát, citrom- és narancslevet, nem kaptam meg hűléses, fertőző betegségeket.
Az emberi anyagról
Ötezer éve, tízezer éve nem változott az emberi ... |
2011-03-06 01:09:32 |
|
|
|
|