|
|
|
... vaníliás cukor
25 dkg
A tetejére:
5 dl tejszín habbá verve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, forró sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit - a margarin kivételével - folyamatosan keverve felfőzzük, amíg besűrűsödik teljesen. Lehűtjük, majd hozzákeverjük a margarint, és a tésztára kenjük. Tetejére te... |
2011-05-22 08:29:37 |
|
|
|
|
|
|
... gerezdekre szeljük. A bort elkeverjük 2,5 dl vízzel, a citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal, és rövid ideig főzzük benne az almagerezdeket. (Az almák legyenek puhák, de ne essenek szét!) Hagyjuk langyosra hűlni. Felforrósítjuk az olajat (vagy inkább vajat), aranybarnára sütjük benne a ,,labdákat", konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és azonnal megforgatjuk a c... |
|
2011-05-22 08:26:32 |
|
|
|
|
|
|
... Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
3. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízb... |
2011-05-22 07:31:17 |
|
|
|
|
|
|
... fagyos zsírral kikent és kilisztezett őzgerincformában megsütjük.
Krém: 1 csomag puncs vagy eper ízű pudingport 2 dl tejben felfőzünk a csomagon lévő utasítás szerint, hűlni hagyjuk. Amíg meghűl, 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk. A pudingba hűlés közben belekeverünk 4 evőkanál rumot, és az egészet jól összekeverjük. A kisült tésztát vékony szeletekre... |
|
2011-05-22 07:28:42 |
|
|
|
|
|
|
... tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
3 dl tej
Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével.
Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor má... |
|
2011-05-21 22:20:05 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
cukros dió
A borsodóhoz személyenként:
1 dl fehérbor
1 kanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsinta tésztát készítünk. 1 órát állni hagyjuk, és a tésztába 1 dl olajat keverünk. A palacsintákat kisütjük teflon palacsintasütőben. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha... |
2011-05-21 22:16:52 |
|
|
|
|
|
|
... mérete volt. A fukszia ne kerüljön magasabbra, vagy mélyebbre, mint ahogy előző edényében volt.
Ápolás
A nyár folyamán gondoskodjuk a vízellátás folyamatosságáról. Ne hagyjuk kiszáradni a fuksziák földjét. Ellenkező esetben a virágzás hetekig szünetelhet. Öntözéskor egyszerre nagyobb mennyiségű vizet adjunk, nedvesítsük át a teljes földlabdát. Kerüljük a pang... |
2011-05-21 19:16:12 |
|
|
|
|
|
|
... verjük, míg a massza kihűl, akkor hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából, és kétfelé vágjuk. A lekvárt a rummal felforraljuk, és bekenjük vele az egyik tortalapot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodj... |
2011-05-21 14:36:01 |
|
|
|
|
|
|
... hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat.
Adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket. Soha se féljünk kimondani a varázsszót: "Szeretlek".
Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdicsérhetünk.
Mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk - lehet, hogy utoljára látjuk őt.
Ha megtudnád, hogy hamarosan meghalsz és ... |
2011-05-21 14:07:15 |
|
|
|
|