|
|
|
Diós süteményünk finomabb lesz, ha előtte a diót kissé megpirítjuk. ... |
2011-07-27 06:21:24 |
|
|
|
|
|
|
Kalácsból, kekszből édes morzsát készíthetünk.... |
|
2011-07-27 06:20:56 |
|
|
|
|
|
|
A megszáradt zsemléből, kenyérből készítsünk zsemlemorzsát. ... |
2011-07-27 06:20:21 |
|
|
|
|
|
|
Ha a sütemény túl keményre sikerült vagy kiszáradt, a tetejét kenjük meg vízzel, rakjuk rövid időre meleg sütőbe, vagy tiszta konyharuhába burkolva tegyük gőz fölé. Ettől garantáltan meglágyul a süteményünk. Ugyanez vonatkozik a péksüteményekre és a kenyérre is.... |
|
2011-07-27 06:17:44 |
|
|
|
|
|
|
Sokáig friss marad a teasüteményt, ha jól záródó dobozba rakjuk, vagy nejlonzacskóba tesszük.... |
|
2011-07-27 06:17:28 |
|
|
|
|
|
|
A gyümölcstorta nem szalonnásodik meg, ha sütés előtt a közepébe fúrunk egy lyukat, és ebbe egy összesodort alufóliát dugunk. ... |
2011-07-27 06:16:53 |
|
|
|
|
|
|
A kimagozott cseresznyét, meggyet vagy más nyers gyümölcsöt hempergessünk meg lisztben vagy olvasztott vajban, mielőtt a tészta tennénk, így nem süllyednek le a gyümölcsök az aljára.... |
2011-07-27 06:16:34 |
|
|
|
|
|
|
A mazsolát, aszalt, cukrozott vagy déli gyümölcsöt hempergessünk meg lisztben, vagy szórjuk rá kevés lisztet, így keverjük bele a tésztamasszába. Ebben az esetben a gyümölcsök nem süllyednek el a pite, vagy piskóta aljára.... |
2011-07-27 06:16:07 |
|
|
|
|
|
|
A kagylóknak és a rákoknak, hogy megfőjenek, elég kb. 5 perc.... |
2011-07-27 06:15:31 |
|
|
|
|
|
|
A halat tálalás előtt díszítsük fel citromkarikákkal.... |
2011-07-27 06:15:14 |
|
|
|
|