|
|
|
...
Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A m... |
2010-12-07 16:34:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj. A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gomb... |
|
2010-11-29 06:05:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztítot... |
2010-11-18 05:04:09 |
|
|
|
|
|
|
... sózzon, borsozzon utána.
Kalória: 270
Tofuval
Kockázzon fel 15 dekányi (füstölt) tofut, és dobja teáskanálnyi forró olíva olajra. Majd adja a felmelegített alapleveshez.
Kalória: 300
Csirkével
Vágjon csíkokra 15 deka csirkemell-filét, és főzze kis lángon 15 percig az alaplevessel együtt. Tegyen bele evőkanálnyi hidegen présel... |
|
2010-04-10 13:39:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Az alapleveshez:
2,5 kg marhalábszár
2 db nagyobb póré
2 db vastag sárgarépa
2 fej vöröshagyma (megtűzdelve szegfűszeggel)
1 db zellergumó
1 db pasztinák
kakukkfű
babérlevél
zöldpetrezselyem gézbe kötve
só
bors
A derítéshez:
15 dkg darált marhahús
1 db póré
1 db sárgar... |
|
2010-04-05 06:38:01 |
|
|
|
|
|
|
... hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.
Gombakrémleves
Hozzávalók: 1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, néhány szem feketebors, só, 2 l víz, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy fél fej vöröshagyma, só, bors, 5 dkg lisz... |
2006-12-10 14:32:12 |
|
|
|
|