|
|
|
... fiatalítja a sejteket (bőrt, hajat, kötőszöveteket),
fokozza a libidót, aktivizálja a boldogsághormont,
fokozza a vérképzést,
a benne található aszparagin kitűnő vértisztító, lúgosító, helyreállítja a vér sav-lúg egyensúlyát,
erősíti az immunrendszert,
javítja a látást,
megelőzi a különböző g... |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... aromaanyagban lényegesen gazdagabb. Drogként föld feletti virágzó hajtását és illóolaját használják.
Nézze meg a Viva Natura prémium szárítmányokat >>>
Hatóanyagai: aszkorbinsav, aszparagin, aszparaginsav, A-, B1-, B2-, C-vitamin, béta karotin, cink, eugenol, fehérje, fellandrén, fenilalanin, fenol, foszfor, fruktóz, galluszsav, glicin, glutamin, glutaminsav, glükó... |
|
2022-06-14 23:58:15 |
|
|
|
|
|
|
... húgysav és hogyan keletkezik a szervezetünkben?
1, Purin vegyületek bioszintézise révén
A szerveztünk a fehérjéket felépítő aminosavak egy részből (glutamin, glicin, aszparagin sav) képes több lépésben enzimatikus úton purin vegyületeket szintetizálni, ami azután majd húgysavvá tud lebomlani.
Ezért magas húgysav szinttel járhat a nagyon fehérje dús táplá... |
2020-11-26 19:56:40 |
|
|
|
|
|
|
Az orotsav az emberi szervezetben a nukleinsavak anyagcseréje során keletkezik.
Az orotsav az emberi szervezetben a nukleinsavak anyagcseréje során keletkezik. Az orotsav aszparagin és glutamin aminosavból áll az uracil és citozin szintézisekor jön létre. E bázisok szükségesek többek között az emberi DNS lépcsőszerű pálcikáihoz, azonban más funkciókhoz is elengedhetetlenek, mi... |
|
2020-01-30 21:10:27 |
|
|
|
|
|
|
A spárgát mindenekelőtt vese és hólyagpanaszok esetén javasolják. Hat a vesékre és a mirigyekre, ezáltal serkenti az anyagcserét. Felszámolja a húgyúti betegségeket. Legújabban aszparaginsav tartalmánál fogva fogyókúrázóknak is ajánlják.
Lúgos tartalma mia... |
|
2019-06-07 18:19:40 |
|
|
|
|
|
|
... raktározott víztől és nátriumtól.
Spárga
A spárga tele van rosttal, így alacsonyabb a kockázata annak, hogy minden biztonsági másolatot készítsen. Ezenkívül tartalmaz egy aszparagin nevű aminosavat, amely segít csökkenteni a duzzanatot és a víz visszatartást.
+1 A víz
A víz nyilvánvalóan nem élelmiszer, de ugyanolyan fontos, sőt fontosab... |
2019-04-12 18:43:07 |
|
|
|
|
|
|
Bizonyos ételek elősegítik a rák terjedését
rákrosszindulatú daganatmellrákspárgaaszparaginsav
Szerző:MTI/HáziPatika.comLétrehozva: 2018. február 9. 12:31Módosítva: 2018. február 9. 16:48
A spárgában, a szárnyasokban és egyéb élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása jelentősen megnehezítette a melldaganatok... |
2018-02-12 08:34:45 |
|
|
|
|
|
|
Bizonyos ételek elősegítik a rák terjedését
rákrosszindulatú daganatmellrákspárgaaszparaginsav
Szerző:MTI/HáziPatika.comLétrehozva: 2018. február 9. 12:31Módosítva: 2018. február 9. 16:48
A spárgában, a szárnyasokban és egyéb élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása jelentősen megnehezítette a melldaganatok... |
2018-02-12 08:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... akrilamid-tartalmára vonatkozóan.
Az akrilamid olyan rákkeltő anyag, amely különösen a burgonya- és gabonaalapú termékekben, valamint a kávéban és pótkávéban természetes módon előforduló szabad aszparagin (aminosav) és cukrok reakciója során jön létre magas hőmérsékleten történő feldolgozás során. Akkor, ha ezeket az élelmiszereket zsírban vagy olajban sütik, pörkölik vagy a ... |
2017-07-19 18:54:31 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetünkbe juttatni. A növényi fehérjék nem teljes értékű fehérjék.
A nem esszenciális aminosavak azok, amelyeket a szervezet elő tud állítani bevitt tápanyagokból: alanin, aszparagin, aszpartonsav, cisztein, cizin, glutamin, glutaminsav, glicin, hidroxiprolin, prolin, szerin, tirozin.
Fehérjeszintézis zavartalan menete szempontjából az is fontos, hogy a ... |
2016-04-19 16:13:39 |
|
|
|
|