|
|
|
... testedzéssel sokat javíthat általános egészségi állapotán, kondícióján, és nem utolsósorban közérzetén.
http://dallacucina.freeblog.hu/files /Olasz%20t%C3%A9sztasal%C3%A1ta%20ba zsalikommal.jpg
Szóval a máglyarakás!
Amit én elméletileg nagyon szeretek.
Kivéve két dolgot benne: a túrót és a tojásfehérjét a tetején. Pedig, anyu így csinálta.... |
2010-07-02 07:03:53 |
|
|
|
|
|
|
... apró mócsingokra és öntsük egy tálkába. Nyomjunk bele egy kis sűrített paradicsomot, hogy sűrűsítsük az állagát, reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát, majd fűszerezzük ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, borssal, kakukkfűvel. Közben pirítsunk meg egy kazal toast kenyeret, vágjuk a szeleteket ferdén ketté, hogy kis háromszögeket kapjunk, és már jöhet is rá a vaj és a paradics... |
|
2010-07-02 05:12:31 |
|
|
|
|
|
|
... sajttal, és tegyük be a sütőbe tíz percre. Friss salátával tálaljuk, amelynek egyik legegyszerűbb verziója, ha jégsalá... |
2010-07-02 05:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... reszeld le. egy forró serpenyőben, pár csepp olívaolajon süsd elő a hússzeleteket, majd helyezd őket egy vékonyan kiolajozott tepsibe, helyezd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg bazsalikommal, majd reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd kb. 180 fokon 20 percig, majd anélkül 10 percig. Köretként már csak egy kis kevert zöld saláta kell hozzá.
Narancsos sült sárgarép... |
|
2010-07-02 04:40:41 |
|
|
|
|
|
|
... fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt. Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
Mindennapi nyűgnek érzed a főzést, és csodálkozol, má... |
2010-06-26 18:55:10 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, tovább pirítjuk, majd belerakjuk a kockázott sertésvelőt. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, majoránnával, bazsalikommal, fokhagymával. A megsült és megfőtt csülköket kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. A színhúst ledaráljuk, óvatosan beleforgatjuk a gombás velőbe. Ha kell, utána ízesítjük. Házi nyújtott ré... |
2010-06-25 17:28:52 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomkodjuk, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobjuk, kicsit lepirítjuk. A feldarabolt paradicsomot rátesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt pennével. Jól behűtjük, mert hidegen az igazi. Esetleg moz... |
2010-06-23 17:01:55 |
|
|
|
|
|
|
... kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). ... |
2010-06-23 16:52:05 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
Elkészítés:
1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás... |
2010-06-23 16:50:57 |
|
|
|
|