Belépés
Árpád-kori időutazás a Sóstói Múzeumfaluban
... bárki.
Természetesen a honfoglalás kori konyha kedvenc ételeit is megfőzik, megsütik, és ezeket kóstolójeggyel meg is ízlelhetik az ínyencek. Szabadtűzön sül majd kecske és disznó, főznek birkalevest, füstölt húsos köleskását, agyagban sütnek halat, kövön pedig lepénykenyeret. Desszertként különböző gyümölcsaszalványokat szolgálnak fel, csakúgy, mint a honfoglalás idején....
2015-09-06 09:11:22
skót birkaleves
Hozzávalók

45 dkg birka vagy báránynyak
2 liter viz
8 dkg árpagyömgye
10 dkg szárított borsó, áztatni éjszakára
Egy nagy sárgarépa
nagy hagyma
egy kis póréhagyma
kis kockára vágott karalábét
25 dkg káposzta
1 csapott evőkanál apróra vágott petrezselyem
só és bors

a húst felvágom kis kockákra , lábasb...
2013-12-25 12:25:52
Tel: 00 36 68 566-555
... November 18-24. között juh húsból készült ételkülönlegességekkel várjuk kedves vendégeinket!

LEVESEK
- Ürü leves Palócosan - 560,-Ft
- Citromos-rozmaringos birkaleves tejföllel bolondítva - 580,-Ft

MELEG ELŐÉTELEK
- Juhtúróval töltött gombafejek morzsás subába bujtatva, sült kerti javakkal tálalva - 790,-Ft
- Finom birkah...
2013-11-19 07:24:18
birkaleves !




500 g birkahús
1 csészényi osztott borsó
500 g burgonya
2 alma
2 fej vöröshagyma
2 ek. paradicsompüré
2 ek, vaj
Só, bors
Vágott petrezselyem
1 nagyobb sárgarépa

a húst felvágom közepes nagy kockákra, felteszem...
2013-11-04 13:53:45
ír receptek !
... nélkül) a dióőrleményhez adjuk, és a tortaalaphoz keverjük. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk a masszába, elkeverjük, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük.

ĺr birkaleves (mutton broth)

Hozzávalók:

fél kg báránynyak, negyed kg sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 póréhagyma, 1 fehérrépa, 1 ek. gersli (árpagyöngy), 2 liter víz, só, bors, petrezse...
2012-01-08 12:03:47
A szláv népek konyhája
... a zöldség- és főzelékféléken kívül a hízott birkahúsból is többféle módon készítenek levest. Különösen szokássá vált az őszi hónapokban alkalmi ebédre a húsleveshez hasonlóan főzött birkaleves, amelyekben az erős fűszereken, zöldségeken kívül kukoricalisztből készült galuskát is főznek. A halakat főleg lecsós vagy paprikás mártásban készítik, de a nyárson sült paprikás hal sem rit...
2010-11-27 16:01:25
Parasztos birkaleves pirított
Parasztos birkaleves pirított kenyérrel
Hozzávalók: 35 dkg csontos birkahús, 4 dkg rizs, 4 szelet fehér kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, só-bors, ízlés szerint.
A csontos birkahúst 1 liternyi vízben felfőzzük. A leves habját többször leszedjük! Sóval-borssal ízesítve kb. 2 órán át, főzzük. Ekkor hozzáadjuk a ...
2010-11-14 17:14:43
A szláv népek konyhája
... a zöldség- és főzelékféléken kívül a hízott birkahúsból is többféle módon készítenek levest. Különösen szokássá vált az őszi hónapokban alkalmi ebédre a húsleveshez hasonlóan főzött birkaleves, amelyekben az erős fűszereken, zöldségeken kívül kukoricalisztből készült galuskát is főznek. A halakat főleg lecsós vagy paprikás mártásban készítik, de a nyárson sült paprikás hal sem rit...
2010-11-07 16:54:33
Parasztos birkaleves pirított
...
Hozzávalók: 35 dkg csontos birkahús, 4 dkg rizs, 4 szelet fehér kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, só-bors, ízlés szerint.
A csontos birkahúst 1 liternyi vízben felfőzzük. A leves habját többször leszedjük! Sóval-borssal ízesítve kb. 2 órán át, főzzük. Ekkor hozzáadjuk a rizst és még további 15 percen át főzzü...
2010-11-05 04:25:54
Fuszerek/Arab/
... meg.

Csurgassuk le és adjuk a sorbához (levesünkhöz) 5 perccel a tálalás előtt.

Tálalásnál apróra vágott petrezselyemzölddel, fokhagymával ízesítjük.
Parasztos birkaleves pirított kenyérrel

Hozzávalók: 35 dkg csontos birkahús, 4 dkg rizs, 4 szelet fehér kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál petrezselyemzöl...
2008-11-29 22:12:18
1 2 
Címkék: Sóstói Múzeumfaluban, MELEG ELŐÉTELEK, szláv népek, honfoglalás kori, honfoglalás idején, nagy sárgarépa, húst felvágom, dióőrleményhez adjuk, tortaalaphoz keverjük, sütőport beleszitáljuk, hízott birkahúsból, őszi hónapokban, húsleveshez hasonlóan, erős fűszereken, halakat főleg, nyárson sült, csontos birkahúst, leves habját, tálalás előtt, petrezselyemzöld, kukoricalisztből, petrezselyemzöl, dióőrleményhez, kóstolójeggyel, paradicsompüré, főzelékféléken, lepénykenyeret, múzeumfaluban, előmelegített, természetesen, beleszitáljuk, petrezselyem, desszertként, vendégeinket, fokhagymával, tortaalaphoz, árpagyömgye, honfoglalás, húsleveshez, levesünkhöz, birkahúsból, zöldségeken, birkalevest, szabadtűzön, rozmaringos, vöröshagyma, hónapokban, báránynyak, birkaleves, fűszereken, hozzávalók, hozzáadjuk, amelyekben, póréhagyma, elkeverjük, készítenek, árpagyöngy, juhtúróval, bolondítva, gombafejek, szolgálnak, kávéskanál, ízlelhetik, tálalásnál, csurgassuk, köleskását, kenyérrel, előételek, különösen, felteszem, birkahúst,
© 2013 TVN.HU Kft.