Belépés
Sült csirke különlegesen recept
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá...
2019-02-26 15:14:54
4. ARABKONYHA
Häckl J. Vilmos
ARAB KONYHA
Minerva, Budapest, 1985
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /hackl1.html

ELŐSZÓ

Nem tudok kellemesebb érzést elképzelni, mint a szemet kápráztató, vakító napsütés elől bemenekülni egy arab vendéglőbe, letelepedni a hűs árnyékot adó ősfák alá, a csobogó szökőkutat körülvev...
2012-03-26 22:18:59
Tárkonyos receptek
... és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom, és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm, és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalángos és hag...
2011-10-03 19:59:37
x
... ugyanannyi őrölt szerecsendiót és fahéjat, 2 mokkás kanál őrölt borsot, 3 mokkáskanál őrölt majoránnát és pici sót összekeverünk homogén állapotra. 45 perc után ezt a masszát a csirkedarabokra egyenletesen rákenjük és még kb. 15 percig fólia nélkül (felső lángon) rápirítjuk.
Vegyes zöldséggel kevert főtt rizzsel tálaljuk.
#537
2009. július 11. 16:48
Válas...
2011-03-05 07:26:14
Baromfi ételek
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és elő melegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig ...
2011-01-12 20:08:09
TÁRKONYOS Csirke
... felszeletelem és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalá...
2010-12-03 04:24:25
SÜLT CSirke– KÜLÖNLEGESE
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá...
2010-12-03 04:15:46
JÚLIA csirkésTÁLJA
... felszeletelt gombát, majd fedő alatt néhány percig együtt párolom. Beleszórom a fűszereket, a szétzúzott fokhagymát, jól elkeverem, majd az egészet ráöntöm a tűzálló tálba tett csirkedarabokra. Betakarom a hámozott, negyedekbe vágott paradicsommal és leöntöm a megsózott tejföllel. A tálat lefedem és előmelegített, forró sütőbe teszem. 35 percig közepes lángon párolom. A sütési idő...
2010-12-02 06:26:52
TÁRKONYOS csirke
... felszeletelem és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalá...
2010-10-22 03:52:34
SÜLT csirke– KÜLÖNLEGESE
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá...
2010-10-22 03:50:26
1 2 
Címkék: TÁRKONYOS Csirke, SÜLT CSirke&#8211, Häckl, ARAB KONYHA, Terebess Ázsia E-Tár, felvert tojással, darált dióval, reszelt sajttal, szétzúzott fokhagymával, maradék vajat, tetejére tördelem, tálat lefedem, sütés végén, fedőt leveszem, szemet kápráztató, arab vendéglőbe, csobogó szökőkutat, vajat megforrósítom, konyakkal lelocsolva, csirkedarabokra öntöm, sütőbe teszem, reszelt sajtot, sajt elolvadjon, csirkedarabokra egyenletesen, szétzúzott fokhagymát, egészet ráöntöm, tűzálló tálba, megsózott tejföllel, csirkedarabokra, tárkonylevelet, burgonyalángos, előmelegített, megforrósítom, keletkultinfo, összeforralom, felszeletelem, paradicsommal, összekeverünk, szerecsendiót, rizsliszttel, elektronikus, egyenletesen, fokhagymával, különlegesen, csirkéstálja, felszeletelt, különlegese, megborsozom, mokkáskanál, bemenekülni, letelepedni, kellemesebb, elolvadjon, lelocsolva, vendéglőbe, szétzúzott, fokhagymát, szökőkutat, kápráztató, negyedekbe, elképzelni, ugyanannyi, burgonyalá, tejszínnel, zöldséggel, melegített, arabkonyha,
© 2013 TVN.HU Kft.