|
|
|
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá... |
2019-02-26 15:14:54 |
|
|
|
|
|
|
Häckl J. Vilmos
ARAB KONYHA
Minerva, Budapest, 1985
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /hackl1.html
ELŐSZÓ
Nem tudok kellemesebb érzést elképzelni, mint a szemet kápráztató, vakító napsütés elől bemenekülni egy arab vendéglőbe, letelepedni a hűs árnyékot adó ősfák alá, a csobogó szökőkutat körülvev... |
|
2012-03-26 22:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom, és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm, és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalángos és hag... |
2011-10-03 19:59:37 |
|
|
|
|
|
|
... ugyanannyi őrölt szerecsendiót és fahéjat, 2 mokkás kanál őrölt borsot, 3 mokkáskanál őrölt majoránnát és pici sót összekeverünk homogén állapotra. 45 perc után ezt a masszát a csirkedarabokra egyenletesen rákenjük és még kb. 15 percig fólia nélkül (felső lángon) rápirítjuk.
Vegyes zöldséggel kevert főtt rizzsel tálaljuk.
#537
2009. július 11. 16:48
Válas... |
|
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és elő melegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig ... |
|
2011-01-12 20:08:09 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelem és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalá... |
2010-12-03 04:24:25 |
|
|
|
|
|
|
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá... |
2010-12-03 04:15:46 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelt gombát, majd fedő alatt néhány percig együtt párolom. Beleszórom a fűszereket, a szétzúzott fokhagymát, jól elkeverem, majd az egészet ráöntöm a tűzálló tálba tett csirkedarabokra. Betakarom a hámozott, negyedekbe vágott paradicsommal és leöntöm a megsózott tejföllel. A tálat lefedem és előmelegített, forró sütőbe teszem. 35 percig közepes lángon párolom. A sütési idő... |
2010-12-02 06:26:52 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelem és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalá... |
2010-10-22 03:52:34 |
|
|
|
|
|
|
... a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sá... |
2010-10-22 03:50:26 |
|
|
|
|