|
|
|
... A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a
tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységû
legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira... |
2010-10-25 06:25:43 |
|
|
|
|
|
|
... majd
hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat
és a lisztet is. Ha már sima a tészta, lisztezett deszkán késfok
vastagságúra kinyújtjuk. Lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás
rudakat vágunk belőle, majd a derelyemetszővel a tészta közepét
hosszában, teljesen szabálytalanul, összevissza bevagdossuk. 2-3
per... |
|
2010-10-21 04:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... részre osztjuk és letakarva, hûtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 milliméter (azaz késfok) vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel vagy késsel kb. 10 centi hosszú, 4-5 centi széles lapokra szabjuk; közepüket hosszában is bevágjuk. Ezen a nyíláson a tészta egyik rövidebb oldalát (végét) átbújtatjuk; azaz mint eg... |
2009-02-04 05:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt, majd a tojássárgájával, a sóval, és a rummal jól összedolgozzuk. A tésztát cipóvá formázzuk és egy fél óráig pihentetjük. Ezután kétujjnyi vastagságura nyújtjuk, és derelyemetszővel csíkokra vágjuk. A csíkokat kézzel gömbbé formázzuk és bő forró olajban kisütjük. Amikor aranysárgára sült, lecsepegtetjük egy papírtörlő segítségével, és megforgatjuk jó ... |
|
2008-12-03 22:17:44 |
|
|
|
|