Belépés
Narancsos csokis briós
... kezdünk. Amikor a tésztánk nagyjából összeáll hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Ha hagyományos falú a formánk, akkor sütőpapírral megmagasí...
2022-12-03 20:02:09
Farsangi fánk egyszerűen - Recept: HOZZÁVALÓK 50dkg liszt
... Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk és újrasza...
2022-02-05 15:37:01
Sajtos-Kolbászos csavart rudak
... felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a tömlős sajttal, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk ...
2021-12-07 13:13:53
Ostoros kalács
... tej

Elkészítés:


100 ml langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Közben kikeverjük a kencét.
Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk.
Egyenként 45 x 1...
2021-12-01 22:02:23
Kefíres lángos
... futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe. Ha friss élesztőt használunk, futtassuk fel a langyos tejben, után adjuk hozzá a liszthez.
A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd kis gombócokat formázunk, pár percig pihentetjük, úgy könnyebben lehet majd nyújtani.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd olajos kézzel kinyújtjuk a gombócokat. Az így ka...
2021-01-12 13:06:13
Mákos kalács
... hogy a tészta még kelni fog! Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, majd feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojás sárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat! - Gyurcsics Krisztina r...
2020-12-19 18:20:04
Krumplis lángos
... Felöntjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 1/2-1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Olajos kézzel nyolc részre osztjuk. Kézzel kinyújtogatjuk őket, majd forró, bő olajban (én a villanytűzhely 6 fokozatából a 4-est használtam a az olaj felhevítéséhez) mindkét olda...
2020-07-04 16:01:00
Virslis kifli kelt tésztából
... cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra, 20 cm széles téglalapra nyújtjuk. A hosszanti oldalára merőlegesen 20 egyenlő csíkot vágunk belőle, amivel betek...
2020-03-30 11:45:32
Ostoros kalács
... tej

Elkészítés:


100 ml langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Közben kikeverjük a kencét.
Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk.
Egyenként 45 x 1...
2019-12-14 19:53:02
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
... harmadikat meglangyosított csokis mogyorókrémmel kenjük meg, ezt is felcsavarjuk.
A három rudat lazán összefonjuk, és egy nagy kizsírozott kuglófformába fektetjük.
Letakarva ismét kelesztjük.
Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Tíz perc múlva levesszük a sütő hőmérsékletét 170 fokra, és készre sütjük, körülbelül egy óra alatt. Hagyjuk hűlni a formáb...
2019-11-21 16:50:29
1 2 3 ....................64 65 ..........96 97 .........127 128 129 
Címkék: Gyurcsics Krisztina, tésztánk nagyjából, puha vajat, oldalát vékonyan, olvasztott margarint, duplájára kelesztjük, maradékot újra, átszitált lisztet, felfuttatott élesztőt, megkelt tisztát, felét megkenjük, tömlős sajttal, kolbász szeleteket, maradék langyos, megkelt tésztát, langyos tejben, tésztát meleg, serpenyőben olajat, kalácsokat sütőpapírral, tojás sárga, tepsit hideg, langyos vízzel, többi alapanyagot, 4-est használtam, tészta többi, hosszanti oldalára, három rudat, nagy kizsírozott, sütő hőmérsékletét, összedagasztjuk, meglangyosított, fánkszaggatóval, belekeverhetjük, mogyorókrémmel, felhevítéséhez, villanytűzhely, kinyújtogatjuk, előmelegített, összekeverjük, hüvelykujjnyi, hőmérsékletét, kuglófformába, gesztenyével, gyúródeszkán, kiszaggatjuk, kidagasztjuk, sütőpapírral, összegyúrjuk, felcsavarjuk, felfuttatott, hozzágyúrjuk, felfuttatjuk, vastagságúra, elmorzsoljuk, aranybarnára, hagyományos, serpenyőben, alapanyagot, kizsírozott, pihentetjük, összefonjuk, forrósítunk, fokozatából, töltelékkel,
© 2013 TVN.HU Kft.