|
|
|
... A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáöntjük a többihez, szép simára kikeverjük. Egy kb. 25*35-ös tepsiben két vékony lapot sütünk belőle.
A két piskótalapot barackdzsemmel összeragasztjuk és a tetejét is vékonyan megkenjük a dzsemmel.
A krém készítése:
Hozz... |
2010-06-08 00:28:25 |
|
|
|
|
|
|
... fűszereket dobja ki a dzsemből, ha szükséges, szedje le a habját.
Töltsön fel egy tepsit egy ujjny... |
|
2010-05-05 19:36:37 |
|
|
|
|
|
|
... lapot 3 részre vágjuk, a megolvasztott csokoládéval megkenjük a lapok vágott felét és hagyjuk megszáradni.
Az alsó lapra rákenjük a krém 1/4, rátesszük a középső lapot, megkenjük a dzsemmel és a krém 1/3 - át, majd rátesszük a felső lapot. A tortát beborítjuk a krémmel és rácsos mintát rajzolunk rá nyomózsákkal. Néhány órára hűtőbe tesszük, oldalát tortadarával körbe... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
........töltött almák, vanília szósszal
Hozzávalók:
5 db alma,
12 dkg cukor,
fél citrom leve,
4 evőkanál barack dzsem,
1 maréknyi dió,
fél marék mazsola
Szószhoz:
5 dl tej,
3 db tojás,
15 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
2 db vaníliás cukor,
2 rúd vanília
Elkészítés:
Há... |
|
2010-04-16 18:14:15 |
|
|
|
|
|
|
... tépkedjük szét, majd tegyük salátástálba, tegyük a tetejére a felkockázott paradicsomot. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamesettel.
Desszert:
Házi dzsemmel töltött almák, vanília szósszal
Hozzávalók:
5 db alma,
12 dkg cukor,
fél citrom leve,
4 evőkanál barack dzsem,
1 maréknyi dió,
fél marék mazsola... |
|
2010-04-16 17:06:09 |
|
|
|
|
|
|
... szívós lesz a tészta). Ezután fóliába csomagoljuk és harminc percre hűtőbe tesszük. A tésztát két fólia között a tepsinek megfelelő méretűre kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe és megkenjük dzsemmel. A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítjuk, majd a darált diót és a reszelt étcsokoládét lazán beledolgozzuk. A kész habot a tészta tetejére kenjük és előmelegített sütőben, 170 °C-on ... |
2010-03-23 20:32:45 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral felforralt szilvalében, a kimagozott szilvát fedő alatt 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a fél dl likőrben elkevert keményítőt, és közepes hőfokon kb. 1 percig főzzük. A langyosra kevert dzsemmel az omlós lapot megkenjük. Ráhelyezzük a kevert tésztát és karimába zárjuk. Ráhalmozzuk a kompótot, és két órára hűtőbe tesszük. A vaníliás cukorral 5 dl tejszínt felverünk, a likőrben... |
2010-03-20 19:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... vagy párolt rizst de tálalhatjuk vegyes zöldsalátával is .
Tálalás :
A köretet kiszedjük, ízlésesen elrend... |
2010-03-17 17:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... vagy párolt rizst de tálalhatjuk vegyes zöldsalátával is .
Tálalás :
A köretet kiszedjük, ízlésesen elrendezzük, mellétesszük a hús szeleteket és félig leborítjuk a vörösboros dzsemmel.
Díszítésként használhatunk petrezselyem levelet, citrom vagy narancskarikát.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
... |
2010-03-16 20:14:53 |
|
|
|
|
|
|
... vagy párolt rizst de tálalhatjuk vegyes zöldsalátával is .
Tálalás :
A köretet kiszedjük, ízlésesen elrendezzük, mellétesszük a hús szeleteket és félig leborítjuk a vörösboros dzsemmel.
Díszítésként használhatunk petrezselyem levelet, citrom vagy narancskarikát.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
... |
2010-03-12 13:02:57 |
|
|
|
|