|
|
|
... lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés vizet és cukrot rakunk rá. Ha üvegesre megpároltuk (mindkét oldalát!), kiszedjük, és jénai tálra r... |
2010-11-26 05:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés vizet és cukrot rakunk rá. Ha üvegesre megpároltuk (mindkét oldalát!), kiszedjük, és jénai tálra r... |
|
2010-11-25 18:32:56 |
|
|
|
|
|
|
... (Egyszerűbb olyan formával készíteni a felét, ami eleve kivágja a körök közepét.) Kivajazott sütőlapon elő... |
2010-11-25 06:08:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 20 dkg darált keksz, 15 dkg dió, 10 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 3 ostyalap. Lehet dúsítani szárított gyümölccsel, darabos dzsemmel, mogyoróval, mandulával, csokidarabokkal, kókuszreszelékkel.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral gőz fölött keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd (még a g... |
|
2010-11-25 04:35:33 |
|
|
|
|
|
|
... szaggatni a f... |
|
2010-11-24 19:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... szilvát leforrázzuk, apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a kandírozott gyümölcsökkel és a darált dióval. A tésztát két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük áfonya dzsemmel és megszórjuk az apró gyümölcsökkel. A lapokat feltekerjük, és kikent tepsibe rakjuk egymástól 5 cm távolságra.
A sütőt 240 C-ra hevítjük, és tepsit belehelyezzük. Amikor a tészta fel... |
2010-11-24 05:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... és meglocsoljuk a rummal. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk, kibéleljük vele az előkészített tepsit, megkenjük barack dzsemmel és leszórjuk darált dióval.
Elkészítjük a piskótamasszát. Ehhez a tojásokat, a mézet, a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük, -majd folyamatos kavargatás mellett hozzáadagoljuk a ... |
2010-11-24 05:45:29 |
|
|
|
|
|
|
... vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kifacsart, szűrt citromlevet. A krémet két részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a barack dzsemmel. Rátesszük a harmadik lapot, erre krémet kenünk, majd rátesszük a negyedik záró lapot. Lenyomkodjuk, légmentesen becsomagoljuk, majd két napig hideg helyen hagyjuk puhulni.
Ekkor ... |
2010-11-24 05:43:00 |
|
|
|
|
|
|
... masszába dolgozzuk.
A maradék diót megpirítjuk, hozzáadjuk a rumot és a dzsemet, majd jól kikeverjük.
Egy fóliával kibélelt formába tesszük a massza felét, bekenjük a rumos dzsemmel, betakarjuk a massza másik felével és középmeleg sütőben készre sütjük. Kiborítjuk a formából, megkenjük glazúrral, amibe 1 evőkanál rumot keverünk.
Háromszög alakúra vágva kínáljuk. ... |
2010-11-24 05:40:20 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat, a mézet és a citrom reszelt héját és levét. Puha tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és téglalap alakúra formázzuk. Kikent tepsibe helyezzük és megkenjük málna dzsemmel. A tojásfehérjét és a porcukrot kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a darált diót és ráterítjük a dzsemes tésztalap tetejére.
A sütőt 220 C-ra hevítjük és beletesszük a t... |
2010-11-24 05:33:29 |
|
|
|
|