Belépés
Töltött alma
... lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés vizet és cukrot rakunk rá. Ha üvegesre megpároltuk (mindkét oldalát!), kiszedjük, és jénai tálra r...
2010-11-26 05:05:23
Töltött alma
... lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés vizet és cukrot rakunk rá. Ha üvegesre megpároltuk (mindkét oldalát!), kiszedjük, és jénai tálra r...
2010-11-25 18:32:56
Sárgabarackos gyűrűk
... (Egyszerűbb olyan formával készíteni a felét, ami eleve kivágja a körök közepét.) Kivajazott sütőlapon elő...
2010-11-25 06:08:25
Ostyaszalámi
...
Hozzávalók:
4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 20 dkg darált keksz, 15 dkg dió, 10 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 3 ostyalap. Lehet dúsítani szárított gyümölccsel, darabos dzsemmel, mogyoróval, mandulával, csokidarabokkal, kókuszreszelékkel.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral gőz fölött keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd (még a g...
2010-11-25 04:35:33
Linzer
... szaggatni a f...
2010-11-24 19:39:20
Töltött mézes tekercs
... szilvát leforrázzuk, apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a kandírozott gyümölcsökkel és a darált dióval. A tésztát két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük áfonya dzsemmel és megszórjuk az apró gyümölcsökkel. A lapokat feltekerjük, és kikent tepsibe rakjuk egymástól 5 cm távolságra.
A sütőt 240 C-ra hevítjük, és tepsit belehelyezzük. Amikor a tészta fel...
2010-11-24 05:51:35
Mézes félhold
... és meglocsoljuk a rummal. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk, kibéleljük vele az előkészített tepsit, megkenjük barack dzsemmel és leszórjuk darált dióval.
Elkészítjük a piskótamasszát. Ehhez a tojásokat, a mézet, a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük, -majd folyamatos kavargatás mellett hozzáadagoljuk a ...
2010-11-24 05:45:29
Krémes mézes
... vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kifacsart, szűrt citromlevet. A krémet két részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a barack dzsemmel. Rátesszük a harmadik lapot, erre krémet kenünk, majd rátesszük a negyedik záró lapot. Lenyomkodjuk, légmentesen becsomagoljuk, majd két napig hideg helyen hagyjuk puhulni.
Ekkor ...
2010-11-24 05:43:00
Dióval töltött mézes sütemény
... masszába dolgozzuk.
A maradék diót megpirítjuk, hozzáadjuk a rumot és a dzsemet, majd jól kikeverjük.
Egy fóliával kibélelt formába tesszük a massza felét, bekenjük a rumos dzsemmel, betakarjuk a massza másik felével és középmeleg sütőben készre sütjük. Kiborítjuk a formából, megkenjük glazúrral, amibe 1 evőkanál rumot keverünk.
Háromszög alakúra vágva kínáljuk. ...
2010-11-24 05:40:20
Diós mézes kockák
... tojássárgákat, a mézet és a citrom reszelt héját és levét. Puha tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és téglalap alakúra formázzuk. Kikent tepsibe helyezzük és megkenjük málna dzsemmel. A tojásfehérjét és a porcukrot kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a darált diót és ráterítjük a dzsemes tésztalap tetejére.
A sütőt 220 C-ra hevítjük és beletesszük a t...
2010-11-24 05:33:29
1 2 3 ...11 12 13 14 .17 18 .22 23 24 
Címkék: körök közepét, kandírozott gyümölcsökkel, darált dióval, apró gyümölcsökkel, lapokat feltekerjük, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, előkészített tepsit, kakaóport habverővel, vaníliás cukrot, első lapot, második lapot, barack dzsemmel, harmadik lapot, negyedik záró, maradék diót, fóliával kibélelt, massza felét, rumos dzsemmel, massza másik, citrom reszelt, porcukrot kemény, darált diót, dzsemes tésztalap, csokidarabokkal, hozzáadagoljuk, összedolgozzuk, piskótamasszát, becsomagoljuk, belehelyezzük, összekeverjük, tojássárgákat, sárgabarackos, beledolgozzuk, gyümölcsökkel, tojásfehérjét, lenyomkodjuk, ostyaszalámi, citromhéjjal, meglocsoljuk, előkészített, beletesszük, gyümölccsel, légmentesen, ráhelyezzük, megpároltuk, leforrázzuk, feltekerjük, megpirítjuk, elkészítjük, kandírozott, citromlevet, kivajazott, habverővel, kavargatás, ráterítjük, folyamatos, megszórjuk, hozzáadjuk, távolságra, helyzetben, kikeverjük, kinyújtjuk, mogyoróval, kiborítjuk, kibéleljük, elkészítés, középmeleg, mandulával, hozzávalók, betakarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.