Belépés
PÁCOLT BOROS csirke
... vöröshagyma, ízlés szerint törött fehér bors, 1-1 mokkáskanál gyömbérpor és majoránna.
Először elkészítem a páclevet: a kicsavart citrom- és narancslevet, a konyakot és a 2 evőkanál vízben feloldott tyúkhúsleveskockát meg a fűszereket összekeverem. Ezután a megtisztított, kisebb darabjaira vágott csirkehúst megmártom benne és egymásra teszem. A maradék páclevet a húsra csorga...
2010-12-03 04:07:57
Tarka joghurttorta
... A ribizlit leszemezzük, a meggyet ki magozzuk. Az őszibarackot felszeleteljük. A zselatint vízbe áztatjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a feloldott zselatint, és 30 percre hűvös helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, belevegyítjük a habbá vert tejszínt és a gyümölcsök 2/3-át. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és ráhalmozzuk a g...
2010-12-02 21:14:02
Borsos-tejfölös bogyiszlói kal
... pohár tejföl, só, csipetnyi bors.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. A liszttel, a többi langyos tejjel, az egész tojással, a margarinnal és a tejben feloldott sóval lágy kalácstésztát dagasztunk. Ha megkelt, kis darabokat vágunk belőle, rúd alakúra sodorjuk és tekerjük, majd - mint a perecet - visszahajtjuk a végüket, így kicsit szögletes, O al...
2010-12-02 18:29:51
Az adalékanyagokról..!!!
... mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.

- Magától értetődik, mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.

- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, nátrium-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint?

- Jaffaszörpöt? Igeeeen!

Tehát véleménye...
2010-12-02 11:53:17
Bejgli
... evőkanál barack lekvár
5 dkg cukrozott narancs héj
3 tojásfehérje
A lekenéshez 2 tojás

A puha vajat habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben feloldott élesztőt, és a lisztet apránként beleszórva alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk, közben mindannyiszor fél-fél órát pihentetjük. A harmadik nyú...
2010-12-01 23:20:19
Boldog Campion Ödön
... kérdés, nem kell-e elszakadnia Erzsébet egyházától. Nyíltan kifejtette gondolatait és kételyeit. 1570- ben Szent V. Pius pápa (lásd: A szentek élete,187. o.) kiközösítette a királynőt, s feloldotta alattvalóit a hűségeskü alól. Erzsébet hatékony ellencsapással válaszolt. Ödön is ,,gyanús személlyé'' vált. Álruhában tért vissza Angliába, s ott átélte Boldog Storey János (1504 körül...
2010-12-01 20:52:10
libaMÁJKOCSONYA
... kiveszem a tepertőt és a májat, majd az ecetes uborkával együtt ledarálom. Ehhez hozzákeverem a szardellapasztát, a csipetnyi sót és a libazsírt. Habosra keverem, majd két evőkanál tejben feloldott és átszűrt zselatint keverek hozzá. Egy nagy formába vagy több kisebb formába (pl. alufólia pohárkákba) töltöm a masszát, és lefedve a hűtőszekrényben dermesztem egy napig. Tálaláskor a...
2010-12-01 05:50:27
Gyümölcskrémleves recept
... megfűszerezzük és megcukrozzuk. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök.
Ha kész, levesszük a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a...
2010-11-30 16:13:28
Velős fánk
... szeletekre. Fűszerezzük sóval, borssal, vagdalt petrezselyemzölddel, és 1 órát áztassuk a citromlében.
Gőz fölött öntsük egy tálba a lisztet, az olajat, a sót és a langyos vízben feloldott élesztőt. Gyúrjuk össze, hogy sima, nem ruganyos tésztát kapjunk. Legalább két órát hagyjuk kelni meleg helyen.
Felhasználáskor adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Mártsu...
2010-11-30 05:12:54
Spárgaragu húsgombóccal
... borssal ízesítjük, és a tojással meg a zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk. Vizes késsel apró gombócokat formálunk belőle. Ha van maradék húslevesünk, akkor abban, ha nincs, 5 dl vízben feloldott leveskockából készült lében lefedve 5 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a spárgát, és 2-3 centis ferde darabokra vágjuk. A húslevesben fövő gombócokhoz adjuk, a vajat belemorzsoljuk...
2010-11-30 04:47:14
1 2 3 ..............................192 193 .............276 277 278 .288 289 ...............383 384 385 
Címkék: PÁCOLT BOROS, Boldog Campion Ödön, Szent, Boldog Storey János, kicsavart citrom-, fűszereket összekeverem, maradék páclevet, húsra csorga, ribizlit leszemezzük, őszibarackot felszeleteljük, zselatint vízbe, joghurtot összekeverjük, vaníliás cukorral, feloldott zselatint, habbá vert, kihűlt tortalap, élesztőt langyos, többi langyos, egész tojással, tejben feloldott, puha vajat, lisztet apránként, szentek élete, hűségeskü alól, ecetes uborkával, nagy formába, hűtőszekrényben dermesztem, langyos vízben, kemény habbá, zsemlemorzsával alaposan, húslevesben fövő, vajat belemorzsoljuk, adalékanyagokról, szardellapasztát, libamájkocsonya, tojássárgájákat, hűtőszekrényben, felhasználáskor, tojásfehérjéket, zsemlemorzsával, felszeleteljük, meghajtogatjuk, belemorzsoljuk, aszkorbinsavat, megfűszerezzük, ellencsapással, összedolgozzuk, megkelesztjük, belevegyítjük, kalácstésztát, megdagasztjuk, visszahajtjuk, megtisztított, mindannyiszor, összekeverjük, kiközösítette, leveskockából, megtisztítjuk, visszatesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.