Belépés
A magas vérnyomás
... a magas vérnyomás kialakulásának a veszélyét.

Konyhasó (NaCL)

Megfigyelték, hogy azoknál a természeti népeknél, akik csak csekély mennyiségű konyhasót fogyasztanak, nem fordul elő magas vérnyomás, míg azoknál a hasonló életmódot folytató törzseknél, akiknek a sófogyasztása túlzottan nagy, igen.
A sószegény étrend csökkentheti a vérnyomást. A konyh...
2008-04-04 21:43:29
Nemzetek konyhája
... ÉS A WORCESTER MÁRTÁS AZ ELMARADHATATLAN KIEGÉSZÍTOI A HÚSÉTELEKNEK .A TÉSZTÁK KOZUL A PUDING NÁLUK A LEGISMERTEBB . AZ ANGOLOK BOSÉGESEN REGGELIZNEK , DÉLBEN TEÁT ÉS SZENDVICSET FOGYASZTANAK .DE AZ ESTI ÉTKEZÉS AZ BOSÉGES .

A ROMÁN KONYHA
A ROMÁN KONYHA NAGYON SOKAT ÁTVETT A MAGYAR KONYHÁBÓL, AMIT AZTÁN "FRANCIÁSÍTOTT "

A BOLGÁR KONYHA
LEGINKÁBB A...
2008-04-03 13:28:57
Muskátli...
... ültessünk.

A muskátli szereti a középkötött, tápanyagban gazdag, agyagot is tartalmazó, C-típusú földet. Mivel a tövek sok lombozatot és virágot fejlesztenek, sok vizet és tápanyagot fogyasztanak, ezért a nyár folyamán a talaj tápanyag tartalmát pótolni kell tápoldatozással.

A nálunk elterjedt muskátliknak két fő típusa ismeretes: a kerti muskátli szereti a m...
2008-04-02 19:18:14
Húsvéti népszokások
... sok országban e napon történik, nálunk a hétfői locsoláshoz tartozik.
A hagyományos sonkát már szombat este, a böjt lezárásával megkezdik. Vasárnap a sonka mellé tojást, tormát fogyasztanak. E nap ünnepi étele a bárány.
Húsvét másnapját magyarország egyes vidékein vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör v...
2008-03-24 09:36:24
a hasam honvágya
... chips-re, bár ilyen helyen soha senki ne egyen, mert megfelelően fűszeres, de olyan olajos, hogy ehetetlen!
A másik, amivel nem nagyon tudok kibékülni, az hogy mindenféle zöldséget fogyasztanak, olyanokat is, amiket itt ettem, láttam először, de mindegyiket csak megpárolva. Számukra felfoghatatlan, hogy ezekből főzeléket, szószt vagy legalább salátát lehetne készíteni. Egysz...
2008-03-23 16:14:00
Húsvét legismertebb jelképei
... az emberiség megváltásáért. Ezért nevezik őt a mai napig Isten bárányának.
Az a rituális szerep, amit a húsvéti bárány egykor betöltött, mára kevéssé közismert. Kevés családban fogyasztanak bárányhúsból készült ételt húsvétkor, ugyanakkor a húsvéti sonka szinte elmaradhatatlan.

A húsvéti ajándékhozó nyúl a polgárosult élet egyéb szokásaival együtt német földről érk...
2008-03-22 07:41:25
A nagyhét napjai
... országban e napon történik, nálunk a hétfői locsoláshoz tartozik.

A hagyományos sonkát már szombat este, a böjt lezárásával megkezdik. Vasárnap a sonka mellé tojást, tormát fogyasztanak. E nap ünnepi étele a bárány.
Húsvét másnapját magyarország egyes vidékein vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör...
2008-03-22 07:25:57
Húsvéti hagyományok
... a jellegzetes ételek is, mint például a tojás, a bárány és a kalács. Húsvét vasárnap maga a feltámadás napja. Ekkor sokan meg...
2008-03-21 20:21:35
5 kaja ami nem hiányozhat
... aztán még lehetett negyven napig nyálcsorgatva várni, hogy végre kóstolható váljon a sertés nemes alkatrésze. Méltó párja a reszelt, friss torma, amit a legvagányabbak, csak némi sóval fogyasztanak, sőt úgy illik, hogy a méregerős gyökérből együk az első falatot, legalább egy kicsit emlékezve Jézus szenvedéseire


Kalács

Az önmegtartóztatás utáni fényűzés...
2008-03-21 18:24:47
Húsvéti hagyományok
... a jellegzetes ételek is, mint például a tojás, a bárány és a kalács. Húsvét vasárnap maga a feltámadás napja. Ekkor sokan megnézik a Napfelkeltét, majd a hagyomány szerint bárányt fogyasztanak. A bárányevés az "áldozati bárányságot", azaz Jézus halálát szimbolizálja. Ezért is nevezik őt a mai napig Isten bárányának.

A húsvét tehát - kinek ezért, kinek azért - ünnep. Ekk...
2008-03-21 17:40:49
1 2 3 ...........................165 166 ..............248 249 ..........313 314 315 ..329 330 331 
Címkék: WORCESTER MÁRTÁS AZ ELMARADHATATLAN, KIEGÉSZÍTOI HÚSÉTELEKNEK, TÉSZTÁK KOZUL PUDING NÁLUK LEGISMERTEBB, ANGOLOK BOSÉGESEN REGGELIZNEK, DÉLBEN TEÁT ÉS SZENDVICSET FOGYASZTANAK, ESTI ÉTKEZÉS AZ BOSÉGES, ROMÁN KONYHA, ROMÁN KONYHA NAGYON SOKAT ÁTVETT MAGYAR KONYHÁBÓL, AMIT AZTÁN, BOLGÁR KONYHA, LEGINKÁBB, magas vérnyomás, hasam honvágya, nagyhét napjai, természeti népeknél, hasonló életmódot, sófogyasztása túlzottan, sószegény étrend, muskátli szereti, nyár folyamán, talaj tápanyag, nálunk elterjedt, kerti muskátli, hétfői locsoláshoz, hagyományos sonkát, böjt lezárásával, sonka mellé, locsolás napja, lányokat régen, hogy mindenféle, emberiség megváltásáért, húsvéti bárány, húsvéti sonka, húsvéti ajándékhozó, polgárosult élet, jellegzetes ételek, feltámadás napja, sertés nemes, méregerős gyökérből, első falatot, kicsit emlékezve, önmegtartóztatás utáni, hagyomány szerint, húsvét tehát, önmegtartóztatás, elmaradhatatlan, tápoldatozással, felfoghatatlan, legvagányabbak, kialakulásának,
© 2013 TVN.HU Kft.