|
|
|
... a magas vérnyomás kialakulásának a veszélyét.
Konyhasó (NaCL)
Megfigyelték, hogy azoknál a természeti népeknél, akik csak csekély mennyiségű konyhasót fogyasztanak, nem fordul elő magas vérnyomás, míg azoknál a hasonló életmódot folytató törzseknél, akiknek a sófogyasztása túlzottan nagy, igen.
A sószegény étrend csökkentheti a vérnyomást. A konyh... |
2008-04-04 21:43:29 |
|
|
|
|
|
|
... ÉS A WORCESTER MÁRTÁS AZ ELMARADHATATLAN KIEGÉSZÍTOI A HÚSÉTELEKNEK .A TÉSZTÁK KOZUL A PUDING NÁLUK A LEGISMERTEBB . AZ ANGOLOK BOSÉGESEN REGGELIZNEK , DÉLBEN TEÁT ÉS SZENDVICSET FOGYASZTANAK .DE AZ ESTI ÉTKEZÉS AZ BOSÉGES .
A ROMÁN KONYHA
A ROMÁN KONYHA NAGYON SOKAT ÁTVETT A MAGYAR KONYHÁBÓL, AMIT AZTÁN "FRANCIÁSÍTOTT "
A BOLGÁR KONYHA
LEGINKÁBB A... |
|
2008-04-03 13:28:57 |
|
|
|
|
|
|
... ültessünk.
A muskátli szereti a középkötött, tápanyagban gazdag, agyagot is tartalmazó, C-típusú földet. Mivel a tövek sok lombozatot és virágot fejlesztenek, sok vizet és tápanyagot fogyasztanak, ezért a nyár folyamán a talaj tápanyag tartalmát pótolni kell tápoldatozással.
A nálunk elterjedt muskátliknak két fő típusa ismeretes: a kerti muskátli szereti a m... |
2008-04-02 19:18:14 |
|
|
|
|
|
|
... sok országban e napon történik, nálunk a hétfői locsoláshoz tartozik.
A hagyományos sonkát már szombat este, a böjt lezárásával megkezdik. Vasárnap a sonka mellé tojást, tormát fogyasztanak. E nap ünnepi étele a bárány.
Húsvét másnapját magyarország egyes vidékein vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör v... |
|
2008-03-24 09:36:24 |
|
|
|
|
|
|
... chips-re, bár ilyen helyen soha senki ne egyen, mert megfelelően fűszeres, de olyan olajos, hogy ehetetlen!
A másik, amivel nem nagyon tudok kibékülni, az hogy mindenféle zöldséget fogyasztanak, olyanokat is, amiket itt ettem, láttam először, de mindegyiket csak megpárolva. Számukra felfoghatatlan, hogy ezekből főzeléket, szószt vagy legalább salátát lehetne készíteni. Egysz... |
|
2008-03-23 16:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... az emberiség megváltásáért. Ezért nevezik őt a mai napig Isten bárányának.
Az a rituális szerep, amit a húsvéti bárány egykor betöltött, mára kevéssé közismert. Kevés családban fogyasztanak bárányhúsból készült ételt húsvétkor, ugyanakkor a húsvéti sonka szinte elmaradhatatlan.
A húsvéti ajándékhozó nyúl a polgárosult élet egyéb szokásaival együtt német földről érk... |
2008-03-22 07:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... országban e napon történik, nálunk a hétfői locsoláshoz tartozik.
A hagyományos sonkát már szombat este, a böjt lezárásával megkezdik. Vasárnap a sonka mellé tojást, tormát fogyasztanak. E nap ünnepi étele a bárány.
Húsvét másnapját magyarország egyes vidékein vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör... |
2008-03-22 07:25:57 |
|
|
|
|
|
|
... a jellegzetes ételek is, mint például a tojás, a bárány és a kalács. Húsvét vasárnap maga a feltámadás napja. Ekkor sokan meg... |
2008-03-21 20:21:35 |
|
|
|
|
|
|
... aztán még lehetett negyven napig nyálcsorgatva várni, hogy végre kóstolható váljon a sertés nemes alkatrésze. Méltó párja a reszelt, friss torma, amit a legvagányabbak, csak némi sóval fogyasztanak, sőt úgy illik, hogy a méregerős gyökérből együk az első falatot, legalább egy kicsit emlékezve Jézus szenvedéseire
Kalács
Az önmegtartóztatás utáni fényűzés... |
2008-03-21 18:24:47 |
|
|
|
|
|
|
... a jellegzetes ételek is, mint például a tojás, a bárány és a kalács. Húsvét vasárnap maga a feltámadás napja. Ekkor sokan megnézik a Napfelkeltét, majd a hagyomány szerint bárányt fogyasztanak. A bárányevés az "áldozati bárányságot", azaz Jézus halálát szimbolizálja. Ezért is nevezik őt a mai napig Isten bárányának.
A húsvét tehát - kinek ezért, kinek azért - ünnep. Ekk... |
2008-03-21 17:40:49 |
|
|
|
|