|
|
|
... melyet eredetileg füge- vagy gesztenyelevélbe csavarva barlangban érleltek. Ha Írországban járunk, kóstoljuk meg a Cashel Bleu-t.
A kéksajt felhasználása
A kéksajtot fogyaszthatjuk magában vagy finom borok kísérőjeként, kenyérrel, sós kekszekkel. Dióval, zellerrel, körtével nagyon finom. Szórhatjuk salátára vagy steakre. Sajtszószt is egyszerűen készíthetünk belőle... |
2014-03-27 21:59:14 |
|
|
|
|
|
|
... csípős, mint a zsázsáé. Friss, üde ízük miatt érdemes ezeket a növ... |
|
2014-03-27 16:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... alkalmazása javasolt, általában az ajánlott napi mennyiség 500-1000 mg között váltakozik. Teát is készíthetünk belőle 4-10 gramm levél hozzáadásával, de folyékony kivonatát (4-10 ml) is fogyaszthatjuk 2 dl vízzel elkeverve.
A növény gyökere, levele ősszel vagy tavasszal gyűjthető. Csak ökológiailag tiszta, fertőzés- és vegyszermentes területről szabad begyűjteni, útszélekről,... |
2014-03-27 10:25:01 |
|
|
|
|
|
|
... sorolni. Formájukat tekintve vannak hosszúkásak, tojás alakúak és gömbölyűek is. A hazai szilva szezonja a sokféleségnek köszönhetően júliustól egészen októberig tart.
Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az asz... |
|
2014-03-17 15:31:33 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
... |
|
2014-03-15 23:56:54 |
|
|
|
|
|
|
... belőle.
Lisztbe, majd felvert, fűszersós tojásba forgatjuk. Forró olajba tesszük, fedő alatt lassan aranybarnára sütjük.
Bármilyen krumplikörettel, főzelékkel vagy salátával fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Kele Éva küldte. Köszönjük!|... |
2014-03-12 21:18:35 |
|
|
|
|
|
|
... eláll!
Megjegyzés:
Önálló fogásként fogyókú... |
2014-03-11 23:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe? Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert: citrom és édes citrom (lima). A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a ... |
2014-03-11 19:15:45 |
|
|
|
|
|
|
... származó (mono) mézet fogyasszunk. Az egyes növényfajok nektárja fajspecifikus és ennek megfelelően hatásuk is különböző. Ha ismerjük a belőlük készült méz összetételét - tudatosan fogyaszthatjuk, célirányosan alkalmazhatjuk.
3. - Ne csak fajtamézet fogyasszunk, hanem ún. vegyes virágmézet is. Aromájuk gyakran harmonikusabb, mint a mono mézeké. Hatásspektrumuk sz... |
2014-03-11 12:17:47 |
|
|
|
|
|
|
... kötelező tartozéka a háztartásnak és az egészséges életnek.
Azt a sárgarépát válasszuk, melynek szép narancssárga színe van, hiszen ez tartalmazza a legtöbb béta-karotint. Fogyaszthatjuk nyersen, főve, krémlevesnek, főzeléknek, párolva, de egészségünk szempontjából leghatásosabb a házilag facsart sárgarépa lé.
Mivel nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ezért... |
2014-03-10 12:47:25 |
|
|
|
|