|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Bibliai szakácskönyv
I. "A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma" (Máté 6, 11)
A kenyér a Biblia emberének az alaptápláléka. Elképzelhetetlen olyan étkezés, amelynél nincs kenyér.
A Biblia 4 gabonafajtát jelöl meg, melyet sütéshez használnak: az árpát, a búzát, a tönkölybúzát és a kölest.
A frissen őrölt gabonából nemcsak kenyeret készítettek... |
|
2008-12-01 23:25:32 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
2 nagy fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
Az öntethez:
2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém
só
bors
A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika)
Köretként:
sült krumpli
... |
2008-04-24 14:05:37 |
|
|
|
|
|
|
... dkg darált pulykamell
25 dkg sárgaborsó
Használtunk még:
Erős Pista
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál méz
1-1 púpos teáskanál fokhagymakrém
őrölt bors
2 púpos evőkanál liszt
Első lépésként megfőzöm sós, babéros vízben a sárgaborsót. Mikor megpuhult, átöntöm egy keverőtálba. A darált pulykahúst szintén ke... |
|
2008-04-02 15:19:28 |
|
|
|
|