|
|
|
... réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
5. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
6. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
... |
2010-07-01 22:47:52 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát apró kockára vágjuk ,kiolvasszuk,a zsírját leszűrjük róla.A szalonnazsírban felhevítjük a kaprot,hozzákeverjük a tejfölt,majd a kifőzött galuskát.megsózzuk,átforrósítjuk.
Tálra halmozzuk,vagy egyenesen a tányérokba tesszük,tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót és meghíntjük a melegen tartott kisütött szalonnával.
Jó étvágyat hozzá!Nagyon laktatós!
#842
... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához valót összekeverjük, beleöntjük egy kikent, lisztezett tepsibe. A töltelék hozzávalóit is jól összekeverjük, és a tészta tetejére halmozzuk kiskanállal. Kb. 30 percig sütjük 160 fokon.A két tészta egymásba sül és olyan foltos lesz,mint a bocik háta.
Van még egy másik,nagyon egyszerű leírásom is,de hát persze,azt most mi... |
2010-06-06 07:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyjuk, rátesszük a krém felét, majd erre a pépes barackot, amit villával kicsit belekeverünk, hogy márványos legyen, majd erre halmozzuk a krém másik felét.
7. A tetejét kirakjuk a fél barackokkal és 1 órára hűtőbe tesszük.
8. 1,5 dl baracklében feloldjuk a maradék fél csomag zselatint és bevonjuk vele a to... |
|
2010-05-31 19:17:22 |
|
|
|
|
|
|
...
A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A főzés nélküli banán pudingport elkészítjük, beleforgatjuk a felvert tejszínt, majd a csokidarabokat is hozzá... |
|
2010-05-04 20:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk, kicsit megfonnyasztjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. A megmaradt vöröshagymát karikára vágjuk, majd meglisztezve forró olajban kisütjük. Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát és a visszamaradt pecsenyelével megöntözzük.
Tárkonyos malacleves
Hozzávalók: 4 személyre:400 g malachús, 1 db... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... összesütjük, amíg a teteje megpirul. Második esetben ebbe a tejfölös masszába még reszelt sajtot keverünk (többféle sa... |
2010-03-24 19:01:36 |
|
|
|
|
|
|
... dur... |
2010-03-04 20:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... nem is nehéz;
de szeretni ôt az angyalok dolga és nem az embereké.
29. Ellenségeiddel jót tenni a legjobb módja annak, hogy hiúságodnak
hízelegj.
30. Ne halmozz fel aranyat e földön, mert az arany a tétlenség atyja,
az pedig a szomorúságé és unalomé.
31. Gondold azt, hogy a többiek az igazak, és ôk is lesznek azok; s
akkor,... |
2010-02-15 20:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk, kicsit megfonnyasztjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. A megmaradt vöröshagymát karikára vágjuk, majd meglisztezve forró olajban kisütjük. Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát és a visszamaradt pecsenyelével megöntözzük.
Tárkonyos malacleves
Hozzávalók: 4 személyre:400 g malachús, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|