|
|
|
... tojás , só . Forró olaj ,gyors sütés . Ilyenkor télidőben gyakran sütöm !
Kaszó Bálintné · Közgazdasági Szakközépiskola Miskolc
Ezt a tésztát én nyújt... |
2017-01-03 20:28:35 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl.
A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort, és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta nem ragadt az edény falára. 1/2 órát pihentettem meglisztezve, konyharuhával letakarva, majd ismét átgyúrtam. 1 cm vastagra nyújtottam, és a legnagyobb szaggatómmal (7 cm) korongokat vágtam belőle. A korongok közepébe az előzőleg feldarabolt, és m... |
|
2015-05-31 17:42:38 |
|
|
|
|
|
|
... gépsonka,
4 szelet óvári sajt,
só, őrölt bors, petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsibe, vagy hőálló edénybe.A hagymát vágd finomra, futtasd meg egy kis zsiradékon, dobd rá a megmoso... |
2015-03-13 06:08:03 |
|
|
|
|
|
|
... l langyos tejhez veszünk 4 kanál porcukrot, 1 teljes kávéskanál sót, 2 egész tojást, 10 dkg vajat és 10 dkg zsírt. A kalácstésztánál valamivel keményebbre dagasztjuk.
Meglisztezve, letakarva kelni hagyjuk, de nem túl lágyra. Nyújtótáblán 1 és fél méter hosszú, ujjnyi vastagságú csíkot sodrunk a tésztából, azután a kürtős kalács formára feltekerjük oly képen, hogy azt... |
|
2015-02-22 21:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
4 szelet gépsonka
4 szelet óvári sajt
só
őrölt bors
petrezselyem zöldje
Elkészítés
A kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsibe, vagy hőálló edénybe.
A hagymát vágd finomra, futtasd meg egy kis zsiradékon, d... |
|
2015-01-08 10:58:08 |
|
|
|
|
|
|
... l langyos tejhez veszünk 4 kanál porcukrot, 1 teljes kávéskanál sót, 2 egész tojást, 10 dkg vajat és 10 dkg zsírt. A kalácstésztánál valamivel keményebbre dagasztjuk.
Meglisztezve, letakarva kelni hagyjuk, de nem túl lágyra. Nyújtótáblán 1 és fél méter hosszú, ujjnyi vastagságú csíkot sodrunk a tésztából, azután a kürtős kalács formára feltekerjük oly képen, hogy azt... |
2014-12-25 17:12:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. 1 fej hagymát szeletekre vágva a hús mellé teszünk, kicsit megfonnyasztjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. A megmaradt vöröshagymát karikára vágjuk, majd meglisztezve forró olajban kisütjük.
Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát, és a visszamaradt pecsenyelével megöntözzük. Hasábburgonyát adunk mellé köretnek.
Megjegyzés:... |
2014-03-29 22:51:49 |
|
|
|
|
|
|
... kidolgozzuk.
A burgonyás tésztát cipókra osztjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, ezután két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket a csíkokat 1/2 cm széles metéltre vágjuk és jól meglisztezve, egyenként a deszkán tenyérrel egy mozdulattal megsodorjuk.
Sós vízben kifőzzük, jól leöblítjük. Akkor jó, ha a tészta feljön a víz tetejére.
A maradék áttört burgonyát kevés ol... |
2012-11-20 21:20:03 |
|
|
|
|
|
|
... tojás-zsír-tejben felfuttatott élesztő keverékéből, tehát minden alapanyagot felhasználva (a töpörtyű nélkül).
Hólyagosra dagasztjuk, 2 cipóra osztjuk.
Mindkét cipót kicsit meglisztezve,kicsit lisztezve, hogy ne ragadjon, kb. 30x25 cm-es téglalapra nyújtjuk, az egyikre rákenjük a sós-darált töpörtyűt, a másik tésztát ráborítjuk.
Hajtogatjuk, fontos: mindig azonos ir... |
2012-09-25 13:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a galuskatésztánál valamivel keményebb legyen. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük. Ha duplájára megkelt, erősen lisztezett deszkára bo... |
2011-11-26 16:25:05 |
|
|
|
|