|
|
|
... tésztát.
Így is nagyon finom.
A tésztagombócokat oválisra nyújtjuk (mindig csak max. kettőt vegyünk ki a hűtőből), hosszában ráhelyezzük a töltelékrúdakat, feltekerjük, megsodorjuk őket, végeiket kissé összenyomkodjuk, majd patkó alakúra görbítjük.
Egymás után kétszer megkenjük egy egész tojás és egy tojássárgája keverékével és közepesen forró sütőben, kb. 25 per... |
2020-02-05 16:39:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle.
Tetejüket kicsit megsodorjuk, olajjal, vagy langyos zsírral átkenjük, és 40 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket.
A darált diót összekeverjük a cukorral, és a reszelt citromh... |
|
2019-03-11 21:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy tojás sárgájával.
Kb. 30 percet még kelesztjük.... |
2018-10-29 11:54:20 |
|
|
|
|
|
|
... felét, széleit összenyomkodjuk, és félretesszük, hogy még egy kicsit keljen.
A másikat ugyanilyen módszerrel, de cukros káposztával töltjük.
A lángosokat egyenként óvatosan megsodorjuk és serpenyőben, mindössze két evőkanál
olajon mindkét oldalukon megsütjük. Idő közben a tetejét is átkenjük olajjal, hogy a
fordítás után az is szép piros legyen.
Dámv... |
|
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát enyhén lisztezett deszkára húzzuk. 3 vagy 4 részre osztjuk, (attól függően, hogy milyen fonást alkalmazunk) egyenlő hengereket készítünk, a hengerek két végét ellentétes irányban megsodorjuk és összefonjuk.
Zsírozott, magas falú sütőedénybe helyezzük. Tojással vagy a maradék tojásfehérjével, kenőtollal megkenjük és szobahőmérsékletű sütőbe tesszük, amit kb 200 f... |
|
2017-12-27 13:15:19 |
|
|
|
|
|
|
... hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy tojás sárgájával..
Előmelegített sütőben 25 perc a... |
2017-05-12 17:26:50 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát két részre osztjuk, így könnyebb dolgozni vele. Az egyiket enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. ujjnyi széles, 7-8 cm hosszú rudakat vágunk. Ezeket picit megsodorjuk, hogy ne legyen túl szögletes. Egyik végét kb. a feléig átvágjuk, majd a tésztát 90 fokban oldalra fordítva (ekkor a vágás a tésztán vízszintesen lesz) a másik végén is bevágjuk.
... |
2017-01-24 22:52:11 |
|
|
|
|
|
|
... a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett deszkán kézzel hosszú, vékony hurkává sodorjuk. A kb. 1 cm vastag hurkát 4-6 cm-es darabkákra vágjuk, kicsit megint megsodorjuk, a végeit behajtjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk.
180 fokon 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A kész kifliket vanillincukorral összeforgatott porcukorban hempergetjük meg.
|... |
2016-12-12 06:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjéjével.
A marcipánrúdhoz összegyúrjuk a marcipánmasszát az őrölt pisztáciával és a porcukorral. A tészta közepére helyezzük, ráhajtjuk a tésztaszéleket, kissé megsodorjuk, a tetejét átkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk az őrölt pisztáciával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd darabokra vágjuk. Végül díszí... |
2016-08-26 23:21:35 |
|
|
|
|
|
|
... kb. másfél ujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással. Kb. 20 percet még kelesztjük.
Előmelegített ... |
2016-02-14 18:21:23 |
|
|
|
|