Belépés
Pince kifli
... kenéshez:
1 db tojás
só (durva szemű)ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30 percet.
Mind a 6 cipóból 1-1 nagytányér nagyságú lapot nyújtunk. Egy lapot megkenünk a sóval elke...
2019-04-30 19:17:10
Sajtos pincekifli
... szemű)

ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30 percet.
Mind a 6 cipóból 1-1 nagytá...
2019-03-03 08:25:29
töpörtős pogácsa
... tej

bors

Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, a vajjal, és annyi tejjel állítjuk össze a tésztát, hogy rétestésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk, és jó vékonyra kinyújtjuk. Erre a vékony tésztára kenjük rá a darált tepertőt megborsozzuk picit, de csak picit, aztán szépen feltekerjük, sodorjuk, mint a beiglit. A tetejét kicsit ellapít...
2019-02-14 21:34:41
Kati szelet
... lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz.

A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük.

A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelün...
2018-10-02 11:49:45
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
... tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén...
2018-09-27 15:21:30
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforraljuk, majd a lángot elzárva pár percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek í...
2018-09-16 17:43:08
Juhtúrós-kukoricás lepény
... csemegekukorica
1 marék juhtúró

bors
apróra vágott petrezselyemzöld
olaj a sütéshez

A lisztet a tejjel, a tojással jól kikavarjuk, majd a többi hozzávalóval kidolgozzuk és a forró olajba egy nagykanál segítségével halmokat rakunk, amit aztán ellapogatunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla...
2018-08-08 11:29:48
Káposztás lángos
... liszttel, a pirított káposztával és a tojássárgával, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt is. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle.
Jól kidolgozzuk (ez a konyhai robotgéppel könnyen és gyorsan megtehető), majd cipót formálva belőle, lisztezett, nagy tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután letakarjuk egy tiszta konyharuhával...
2018-07-31 14:19:30
Cili néni receptjei
... felforraljuk 1 l legyen a végén Liszttel összekeverjük Forraljuk, fűszerezzük 1 dl rumot Késhegynyi szódabikarbonát Citrom vagy narancs héját Szegfűszeget Fahéjat, Az egész masszát jól kidolgozzuk Ha nincs kidolgozva, szétfut Tepsibe tesszük Tojással megkenjük Fél mandulával díszítjük Lassú tűzön sütjük

Kókusz puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 ...
2018-07-13 12:56:03
Magos pogácsa
... langyos víz kb.3-4 dl. Annyi amennyit a tészta felvesz.



Az anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet fokozatosan. Keményebb állagú tészta legyen, és jól kidolgozzuk. 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt, deszkára öntjük, (a deszkát nem lisztezzük be) enyhén összegyúrjuk és 2-3 centi (2 ujjnyi) vastagra kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk éles késsel. Pogácsa ...
2018-06-24 16:49:02
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 164 
Címkék: Kohut Katalin, Szegfűszeget Fahéjat, élesztőt felfuttatjuk, cukros tejben, lisztben elkeverjük, összes hozzávalóval, élesztővel együtt, lapot megkenünk, sóval elke, vékony tésztára, darált tepertőt, tetejét kicsit, vastagabb lapot, hozzávalókat beletesszük, sütemény tetejére, cukorral elkavarjuk, liszt közepébe, kovásszal együtt, langyosra olvasztott, óráig kelesztjük, hideg sertészsírban, őrölt paprikát, kisebb lábasban, vörösbort felmelegítjük, lángot elzárva, többi hozzávalóval, forró olajba, nagykanál segítségével, fölösleges olaj, pirított káposztával, felfutott élesztőt, konyhai robotgéppel, tiszta konyharuhával, végén Liszttel, egész masszát, tészta felvesz, anyagokat összekeverjük, vizet fokozatosan, tetejét berácsozzuk, petrezselyemzöld, babérlevelekkel, csemegekukorica, paradicsomlével, nyírmártonfalva, szódabikarbonát, borókabogyókkal, kristálycukrot, tojásfehérjébe, szétmorzsoljuk, összekeverjük, tojássárgával, tojássárgákat, sertészsírban, konyharuhával, felmelegítjük, hozzávalóval,
© 2013 TVN.HU Kft.