Belépés
Pozsonyi diós patkó
... 5 dkg porcukorból, 2 egész tojásból és 3 sárgájából, 3 dkg kevés hideg tejjel elkevert élesztőből és egy csipet sóból nem nagyon kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, és jó erősen kidolgozzuk. Annyi részre osztjuk, ahány rudat vagy patkót csinálunk, és kis cipóformákat alakítunk belőlük. Ezeket néhány perc múlva vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük a következő töltelékkel: 1/4 kg c...
2010-12-10 18:26:57
Diós-mákos beigli
... cukor
* kevés rum

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel, beleszórjuk az instant élesztőt, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. (Ha szükséges, kevés tejet is adhatunk még hozzá, lényeg, hogy ne lágy, inkább keményebb állagú tésztát kapjunk.) Letakarva 1 órát kelesztjük konyhai hőmérsékleten.

A máktölt...
2010-12-09 21:43:09
Mézeskalács
... 1-2 szem törött szegfűszeg, 1/2 citrom vagy narancs héja.
Elkészítés:
A mézet és a zsiradékot meglangyosítjuk, de ne legyen forró, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, és letakarva 4 órán át pihentetjük. Ha nincs időd, az se baj, nekiállhatsz előbb is. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. Vigyázni kell, mert hamar sül. Ha kihűlt, tojásfehérjét porcukorral jól k...
2010-12-09 19:47:41
Karácsonyi kalács
... az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt - ha szükséges, még egy kevés langyos tejet öntünk hozzá -, és az egészet sima tésztává kidolgozzuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük.
A túrótöltelékhez a vajat, a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport, az áttört túrót a mazsolát és a citrom...
2010-12-09 17:44:58
Kunhegyesi borkorcsolya.......
...

Elkészítés A 25 dkg lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk az előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, a 2 tojás sárgáját, 1 kk sót, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen másfél Kép órán át kelni hagyjuk.

Közben a tejfölt összekeverjük a felvert egész tojásokkal, a 12 dkg liszttel és 1 kk sóval. Ezt a tej...
2010-12-08 16:32:36
Tejes kalács (Kuchen)
... cukorral, és felfuttatjuk.

A lisztet, az élesztőt, a tojást a tejfellel, cukorral, csipet sóval elkeverjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Géppel jól kidolgozzuk, majd amikor a tészta jól összeállt, hozzáadjuk a langyos vajat, ezzel is jól elkeverjük.

Kivajazott, lisztezett formába öntjük, kb. 2 órán át, kelesztjük.

A te...
2010-12-08 06:07:23
Narancsos fonott kalács
... langyos lisztet és hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, a 3 tojást és a cukrozott narancshéjat. Közepes keménységű tésztához szükséges mennyiségű tej hozzáadása után a tésztát jól kidolgozzuk. Közben az olvasztott vajat ráöntjük a tésztára és beledagasztjuk. Amikor sima és hólyagos a tészta, letakarjuk és 1 órán át kelesztjük. Ez idő letelte után lisztezett gyúródeszkára borítj...
2010-12-08 06:05:18
Mézeskalács 4.
... vanília, citromhéj 1/2 db., szódabikarbóna 1 késh.

Elkészítése: Hat tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, lassanként hozzáöntünk fél kg langyos mézet, és ezzel új...
2010-12-08 06:02:36
Kürtöskalács 3.
... gyúródeszkán elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott élesztőt, 4 dkg cukrot, egy csepp sót, a reszelt citromhéjat, a rumot, és a szükséges mennyiségű langyos tejjel jól kidolgozzuk. Cipóba formáljuk, és ruhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha a tészta kétszeresére meg-kelt, egy fél cm vastagra nyújtjuk, 2 cm széles szalagokat vágunk belőle, ezután a do...
2010-12-08 05:58:39
Kürtöskalács 2.
...

1 kiló lisztből, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztőből, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk, letakarva kelni hagyjuk, majd hosszú szalagformákra nyújtjuk. A vajjal megkent kürtöskalácsformákra rátekerjük a tésztát, újunkkal laposra nyomhatjuk, tojás...
2010-12-08 05:58:18
1 2 3 ..........................82 83 84 85 ............123 124 ............163 164 165 
Címkék: Elkészítés, csipet sóból, következő töltelékkel, margarint elmorzsoljuk, instant élesztőt, többi hozzávalót, zsiradékot meglangyosítjuk, lisztet elmorzsoljuk, megkelt élesztőt, kevés langyos, egészet sima, órát kelesztjük, tojássárgájával habosra, áttört túrót, tejfölt összekeverjük, felvert egész, langyos vajat, cukrozott narancshéjat, olvasztott vajat, porcukorral habosra, langyos tejben, reszelt citromhéjat, szükséges mennyiségű, tészta kétszeresére, vajjal megkent, meglangyosítjuk, tojássárgájából, tojássárgájával, túrótöltelékhez, szódabikarbóna, beledagasztjuk, szalagformákra, hőmérsékleten, tojássárgáját, gyúródeszkára, felolvasztott, összekeverjük, tojásfehérjét, hozzátesszük, borkorcsolya, narancshéjat, gyúródeszkán, elmorzsoljuk, kürtöskalács, felfuttatott, felfuttatjuk, nekiállhatsz, cipóformákat, kétszeresére, citromhéjat, töltelékkel, porcukorral, elkészítése, hozzáöntünk, mézeskalács, kidolgozzuk, pihentetjük, beleszórjuk, porcukorból, szegfűszeg, mennyiségű, elkészítés, kivajazott, kelesztjük,
© 2013 TVN.HU Kft.