Belépés
Sajtos fonott kalács
... mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

3.
A tésztát hólyagosra kidolgozzuk (10-15 perc). Kivajazott tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

4.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és hosszú csíkokat formálunk belőlük.

5.
...
2006-10-05 07:16:38
Rizstorta
... piskóta



ELKÉSZÍTÉS

Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliáv...
2006-10-05 07:07:50
Narancsos sajttorta
... tesszük, és 6 órát állni hagyjuk, hogy minden leve lecsöpögjön. Kipattintható tortaformát vajjal megkent zsírpapírral kibélelünk, széleit vajjal kikenjük. A tésztalaphoz robotgéppel kidolgozzuk a lisztet, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és csipetnyi sót. Ezt az előkészített formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A töltelékhez a narancsot megsikáljuk, szárazra t...
2006-10-02 07:27:57
Narancskenyér
... kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborít...
2006-10-02 07:14:19
Karamelles csoki
... kislábasba öntünk, beletesszük a cukrot meg a csokit, és kislángon összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a mézet, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Villával vagy habverővel jól kidolgozzuk, majd kislángon sűrűre, hólyagosra főzzük. Olajjal megkent márvány- vagy kőlapra öntjük, és kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.


Variáció

Kávés cso...
2006-09-22 06:40:23
pogi
... Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hűlni hagyjuk.

2. lépés: lereszeljük a sajtot.

3. lépés: Ha kihűlt a massza, beleütünk 3 tojást, nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Lisztezett-zsírozott tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés k...
2006-09-10 13:09:26
Pehelykönnyű túróspite
Pehelykönnyű túróspite

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj...
2006-09-10 12:25:19
Dunahullám
... eperpuding.

Elkészités:
a 25 dkg cukrot az egyik rámával a 4 tojássárgájával , vaniliáscukorral kikavarjuk hozzáadjuk a másfél dl tejet a 40 dkg lisztet és a sütőport.
A tésztát kidolgozzuk a felét tepsibe öntjük a másik felébe 2 kanál kakaóport 2 kanál tejet keverünk és rásimitjuk az előzőtésztára és bőven megszórjuk magvazott meggyel és meg...
2006-09-10 08:23:49
Bögre tészta
... őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.

A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta al...
2006-09-05 12:40:20
Hájas alaptészta
... hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megism...
2006-09-05 11:57:16
1 2 3 ..........................82 83 .............123 124 ............163 164 165 
Címkék: tésztát hólyagosra, tésztát három, átszitált lisztet, puha vajjal, cukorral összegyúrjuk, langyos tejben, kettévágott vaníliáv, tésztalaphoz robotgéppel, előkészített formába, narancsot megsikáljuk, maradék tojásokat, széléig feljöjjön, formából kiborít, edény falától, reszelt sajtot, egyiket kinyújtjuk, citrom reszelt, egyik rámával, tésztát kidolgozzuk, másik felébe, cukorral habosra, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, többi hozzávalóból, lisztes hájat, vaniliáscukorral, összeolvasztjuk, tojássárgájával, lecsöpögtetjük, összedolgozzuk, előzőtésztára, tojássárgáját, kipattintható, narancskenyér, pehelykönnyű, félretesszük, belekeverjük, lehártyázzuk, zsírpapírral, tésztalaphoz, összegyúrjuk, előkészített, felfuttatott, hozzávalóból, kilisztezve, kidolgozzuk, kettévágott, lereszeljük, megfutattot, lecsöpögjön, töltelékhez, robotgéppel, feltekerjük, beletesszük, megsikáljuk, félóránként, hígíthatjuk, lesüllyedni, tortaformát, meggyúrjuk, dunahullám, kelesztjük, kibéleljük, hozzáadunk, hozzáadjuk, kibélelünk, eperpuding,
© 2013 TVN.HU Kft.