|
|
|
... mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.
3.
A tésztát hólyagosra kidolgozzuk (10-15 perc). Kivajazott tálban, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
4.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és hosszú csíkokat formálunk belőlük.
5.
... |
2006-10-05 07:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... piskóta
ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliáv... |
|
2006-10-05 07:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük, és 6 órát állni hagyjuk, hogy minden leve lecsöpögjön. Kipattintható tortaformát vajjal megkent zsírpapírral kibélelünk, széleit vajjal kikenjük. A tésztalaphoz robotgéppel kidolgozzuk a lisztet, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és csipetnyi sót. Ezt az előkészített formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A töltelékhez a narancsot megsikáljuk, szárazra t... |
2006-10-02 07:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborít... |
|
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... kislábasba öntünk, beletesszük a cukrot meg a csokit, és kislángon összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a mézet, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Villával vagy habverővel jól kidolgozzuk, majd kislángon sűrűre, hólyagosra főzzük. Olajjal megkent márvány- vagy kőlapra öntjük, és kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.
Variáció
Kávés cso... |
|
2006-09-22 06:40:23 |
|
|
|
|
|
|
... Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Hűlni hagyjuk.
2. lépés: lereszeljük a sajtot.
3. lépés: Ha kihűlt a massza, beleütünk 3 tojást, nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Lisztezett-zsírozott tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés k... |
2006-09-10 13:09:26 |
|
|
|
|
|
|
Pehelykönnyű túróspite
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj... |
2006-09-10 12:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... eperpuding.
Elkészités:
a 25 dkg cukrot az egyik rámával a 4 tojássárgájával , vaniliáscukorral kikavarjuk hozzáadjuk a másfél dl tejet a 40 dkg lisztet és a sütőport.
A tésztát kidolgozzuk a felét tepsibe öntjük a másik felébe 2 kanál kakaóport 2 kanál tejet keverünk és rásimitjuk az előzőtésztára és bőven megszórjuk magvazott meggyel és meg... |
2006-09-10 08:23:49 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.
A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta al... |
2006-09-05 12:40:20 |
|
|
|
|
|
|
... hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megism... |
2006-09-05 11:57:16 |
|
|
|
|