Belépés
Sörkifli
... elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá ny...
2018-12-29 23:50:34
Karácsonyi szokások
... elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt...
2018-12-25 09:07:19
Burgonyás lángos sajttal és tejföllel
... elkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmaradt liszttel és tejjel és egy kevés sóval. Bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha könnyen elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, ...
2018-03-03 00:48:36
Kecskesajttal töltött fánk zöld fűszeres mártogatóssal
... a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egye...
2018-01-15 23:04:35
Kecskesajttal töltött fánk zöld fűszeres mártogatóssal
... a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egye...
2018-01-12 01:13:35
Sörkorcsolyák 1.
... fél deci cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A langyos liszthez keverjük, és kiskanálnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rétestészta keménységű legyen, bedagasztjuk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd négy cipóra osztjuk. Mindegyikből vékony, kerek lapokat nyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és nyolc cikkre vágjuk. Ezeket kívülről befele ...
2017-12-31 13:28:26
Nutellás kifli
... sárgája
csipet só
nutella
1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtj...
2017-09-04 09:41:48
Hajtogatott tepsis tepertős
... csipet cukor
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg darált tepertő
1 tojás a lekenéshez

A tepertő és az olvasztott vajon kívül mindent tálba teszünk és bedagasztjuk a tésztánkat. Amikor összeállt lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat és sima tésztává dolgozzuk. Olajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. egy óra) .
A ledarált t...
2017-08-19 10:12:16
Habkönnyű burgonyás pogácsa
... cukros tejben felfuttatjuk.

Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a du...
2017-05-20 06:35:18
Buzsáki kakaóscsiga - Ízőrzők
... cukrot és mazsolát is.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk.
A lisztet tálba tesszük. Csipetnyi sót, porcukrot, két tojás sárgáját és vajat adunk hozzá, majd az élesztős tejjel bedagasztjuk. Annyi langyos tejet dolgozunk a tésztába, hogy jó állagú anyagot kapjunk.
Gyúrótáblára kiborítjuk, két cipót készítünk belőle, ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk, és megkenjük kakaós...
2017-04-27 08:15:54
1 2 3 ...14 ..21 ..27 28 
Címkék: liszthez hozzáadjuk, tejes keveréket, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztővel, olvasztott vajjal, kevés langyos, tésztát letakarjuk, elmorzsolt élesztőt, megmaradt liszttel, kevés sóval, edény falától, tésztát liszttel, lisztes burgonyához, kecskesajtból kisebb, langyos liszthez, többi hozzávalóval, duplájára kelesztjük, egyik cipót, olvasztott vajon, olvasztott vajat, összes többi, elég lágy, begyúrt tésztát, tepsit vékonyan, lisztet tálba, élesztős tejjel, meglangyosítjuk, tojássárgájával, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, tojássárgákat, mártogatóssal, kecskesajttal, sörkorcsolyák, konyharuhával, kecskesajtból, felfuttatjuk, bedagasztjuk, összegyúrjuk, megfuttatjuk, hozzávalóval, gyúrótáblára, felfuttatott, mindegyikből, margarinnal, elkészítjük, beletesszük, burgonyához, ráhalmozzuk, kakaóscsiga, kizsírozzuk, elkészítése, robotgéppel, kiskanálnyi, hajtogatott, rétestészta, átszitáljuk, kidolgozzuk, burgonyával, tésztánkat, kelesztjük, olvasztott, lekenéshez, elkeverjük, hozzávalót, hozzáadjuk, élesztővel, elmorzsolt,
© 2013 TVN.HU Kft.