|
|
|
... 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 60 g vaj
A nyújtáshoz: finomliszt A tetejére: 1 db egész tojás
Elkészítés
1. A tésztához valókat a kenyérsütőben jól bedagasztjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni, elég csak a liszt tetejére rámorzsolni. 20 perc a dagasztási idő.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra... |
|
2011-04-12 21:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
* Tölteléknek:
* 1 üveg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
(Vagy hagyományos módon dagasztjuk-kelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. |... |
2011-04-08 04:07:22 |
|
|
|
|
|
|
... a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a sót kikeverjük, belerakjuk a mazsolát, majd a maradék liszttel összedolgozzuk, végül a kovászt hozzáadjuk, és jól bedagasztjuk. 15 percet pihentetjük. 3 részre osztjuk, hengert sodrunk belőle, fonjuk, koszorú alakot formázunk belőle, tojással megkenjük a tetejét, még 15-20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben ... |
|
2011-04-01 05:34:26 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Tészta:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a kovászt, majd bedagasztjuk a tésztát és 1 órát kelesztjük.
Krém:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval habosra keverjük.
A megkelt tésztát 7 egyforma... |
|
2011-03-23 09:25:01 |
|
|
|
|
|
|
... mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsübe tesszük (két tepsüre való), majd felfûtött ke... |
2011-03-18 07:53:20 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl vagy tejszín
őrölt bors
Az 1. hozzávalócsoportot összekeverjük és letakarva kelni hagyjuk kb. 20 percig.
Hozzátesszük a 2. csoport hozzávalóit, fakanállal bedagasztjuk, majd kb. 1 órányit kelesztjük langyos helyen.
Közben elkészül a töltelék:
a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a tarját, összemelegítjük, s kevés tejföllel vagy t... |
2011-03-11 07:23:26 |
|
|
|
|
|
|
... percig hagyjuk pihenni, addigra megkel. A megmaradt lisztet átszitálva tálba szórjuk, hozzáadjuk az áttört burgonyát, majd a kovásszal és a maradék langyos tejjel az egészet alaposan bedagasztjuk. Ez a tészta valamivel keményebb az előbbi tésztánál. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és bő, forró olajban szép pirosbarnára megsütjük. Lecsurgatva róla a fe... |
2011-03-10 19:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... tk búzadara
Elkészítés:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a tojással, a sóval, olajjal, reszelt citrom héjjal és az élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Közben összekeverjük a tölteléket: a túrót, 2 tojást, 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot reszelt citromhéjat, egy csipet sót és 2 ek búzadarát alaposan összekeverünk.... |
2011-03-05 20:22:40 |
|
|
|
|
|
|
... kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye, és az egész kissé domború (ha a kovász lapos, akkor túlkelt, ha pedig rugalmas, akkor még keletlen).
A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és hozzávalóval. A liszt és az összes nyersanyag legyen egyformán langyos, ezért a sütemény összes hozzávalóját egyszerre készítsük az asztalra! A lisztet szitáljuk át, ak... |
2011-02-28 23:43:54 |
|
|
|
|