Belépés
Nagyszombat - menü ajánlat
... vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
45 dkg liszt
A tetejére:
12 dkg vaj

Elkészítés:

1.) A hozzávalókat összegyúrjuk, bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük.
(Vagy a megadott sorrendben mindent a kenyérsütőgépbe teszünk, és másfél óra alatt bedagasztjuk, megkelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett d...
2011-04-22 11:46:25
Húsvétra
... 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 60 g vaj
A nyújtáshoz: finomliszt A tetejére: 1 db egész tojás
Elkészítés
1. A tésztához valókat a kenyérsütőben jól bedagasztjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni, elég csak a liszt tetejére rámorzsolni. 20 perc a dagasztási idő.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra...
2011-04-12 21:36:46
Lekváros bukta ...
... élesztő
* Tölteléknek:
* 1 üveg sárgabarack lekvár


Elkészítés:


1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
(Vagy hagyományos módon dagasztjuk-kelesztjük.)

2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. |...
2011-04-08 04:07:22
Nyuszifészek
... a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a sót kikeverjük, belerakjuk a mazsolát, majd a maradék liszttel összedolgozzuk, végül a kovászt hozzáadjuk, és jól bedagasztjuk. 15 percet pihentetjük. 3 részre osztjuk, hengert sodrunk belőle, fonjuk, koszorú alakot formázunk belőle, tojással megkenjük a tetejét, még 15-20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben ...
2011-04-01 05:34:26
Kakaós kalács.....
...

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a kovászt, majd bedagasztjuk a tésztát és 1 órát kelesztjük.

Krém:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval habosra keverjük.

A megkelt tésztát 7 egyforma...
2011-03-23 09:25:01
Kenyérlángos (langalló, pompos
... mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsübe tesszük (két tepsüre való), majd felfûtött ke...
2011-03-18 07:53:20
Pirog
... tejföl vagy tejszín
őrölt bors

Az 1. hozzávalócsoportot összekeverjük és letakarva kelni hagyjuk kb. 20 percig.
Hozzátesszük a 2. csoport hozzávalóit, fakanállal bedagasztjuk, majd kb. 1 órányit kelesztjük langyos helyen.

Közben elkészül a töltelék:
a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a tarját, összemelegítjük, s kevés tejföllel vagy t...
2011-03-11 07:23:26
x
... percig hagyjuk pihenni, addigra megkel. A megmaradt lisztet átszitálva tálba szórjuk, hozzáadjuk az áttört burgonyát, majd a kovásszal és a maradék langyos tejjel az egészet alaposan bedagasztjuk. Ez a tészta valamivel keményebb az előbbi tésztánál. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és bő, forró olajban szép pirosbarnára megsütjük. Lecsurgatva róla a fe...
2011-03-10 19:56:45
Túrós rózsapogácsa recept
... tk búzadara

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a tojással, a sóval, olajjal, reszelt citrom héjjal és az élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Közben összekeverjük a tölteléket: a túrót, 2 tojást, 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot reszelt citromhéjat, egy csipet sót és 2 ek búzadarát alaposan összekeverünk....
2011-03-05 20:22:40
Foszlós kalács
... kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye, és az egész kissé domború (ha a kovász lapos, akkor túlkelt, ha pedig rugalmas, akkor még keletlen).

A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és hozzávalóval. A liszt és az összes nyersanyag legyen egyformán langyos, ezért a sütemény összes hozzávalóját egyszerre készítsük az asztalra! A lisztet szitáljuk át, ak...
2011-02-28 23:43:54
1 2 3 ...14 15 16 .21 22 .27 28 29 
Címkék: hozzávalókat összegyúrjuk, megadott sorrendben, kenyérsütőgépbe teszünk, megkelt tésztát, tésztához valókat, liszt tetejére, tészta hozzávalóit, tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citrom reszelt, maradék liszttel, kovászt hozzáadjuk, cukorral felfuttatjuk, tálba öntjük, vaníliás cukorral, kakaóval habosra, tészta akkor, tésztát tepsübe, vajon megdinszteljük, megmaradt lisztet, áttört burgonyát, maradék langyos, egészet alaposan, tészta valamivel, előbbi tésztánál, élesztős tejjel, ujjunkkal benyomva, egész kissé, kovász lapos, megkelt kovászt, többi liszttel, összes nyersanyag, sütemény összes, lisztet szitáljuk, kenyérsütőgépbe, összemelegítjük, összedolgozzuk, megdinszteljük, összekeverünk, összekeverjük, hozzáadásával, kenyérsütőben, előmelegített, megkelesztjük, tojássárgáját, összegyúrjuk, bedagasztjuk, kétszeresére, hozzávalókat, kiszaggatjuk, felfuttatjuk, pirosbarnára, rózsapogácsa, kenyérlángos, hozzávalóval, hozzávalóját, hozzátesszük, nyuszifészek, vastagságúra, tölteléknek, lecsurgatva, négyzetekre,
© 2013 TVN.HU Kft.