|
|
|
... sárgája
csipet só
nutella
1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtj... |
2017-09-04 09:41:48 |
|
|
|
|
|
|
... csipet cukor
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg darált tepertő
1 tojás a lekenéshez
A tepertő és az olvasztott vajon kívül mindent tálba teszünk és bedagasztjuk a tésztánkat. Amikor összeállt lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat és sima tésztává dolgozzuk. Olajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. egy óra) .
A ledarált t... |
|
2017-08-19 10:12:16 |
|
|
|
|
|
|
... cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.
A begyúrt tésztát 1 óra alatt a du... |
2017-05-20 06:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot és mazsolát is.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk.
A lisztet tálba tesszük. Csipetnyi sót, porcukrot, két tojás sárgáját és vajat adunk hozzá, majd az élesztős tejjel bedagasztjuk. Annyi langyos tejet dolgozunk a tésztába, hogy jó állagú anyagot kapjunk.
Gyúrótáblára kiborítjuk, két cipót készítünk belőle, ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk, és megkenjük kakaós... |
|
2017-04-27 08:15:54 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.
A tésztát egyenként téglalap alakúra nyúj... |
|
2017-03-29 18:57:32 |
|
|
|
|
|
|
... tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.
A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsák... |
2017-03-11 13:52:01 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál só
pici langyos víz
A tetejére:
1 tojás
Elkészítés
1. Az élesztőt cukros, langyos tejben megfuttatjuk, majd összegyúrjuk, bedagasztjuk a többi hozzávalóval.
2. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 17... |
2016-09-30 18:58:50 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot a vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal és a liszttel összekeverjük. Hozzáadjuk az egészt tojást + az egy sárgáját, a vajat, majd a felfuttatott élesztős tejet is és bedagasztjuk a tésztát. (Lehet kézzel dagasztani vagy robotgéppel is.)
2. A tésztát 3 részre osztjuk: 1 nagyobb gombócot alakítunk ki és 2 egyforma kisebb gombócot. A nagyobb gombócot letakarjuk é... |
2016-09-01 13:54:07 |
|
|
|
|
|
|
... alatt. A lisztet átszitáljuk, hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a többi cukrot, elmorzsoljuk benne a vajat , hozzáadjuk a tojást és joghurtot, majd a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy tészta legyen - ha kicsit ragacsos, korrigáljuk egy kis liszttel. (A tésztát dagaszthatjuk kézzel és robotgéppel is.) Egy kb. 25 dkg-os gombócot elveszünk belőle, a nagyo... |
2016-05-04 14:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj
elkészítés
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és a 2 dl élesztős tejet.
Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha az edény falától elválik, és összeszedi magát a tészta.
Előmelegített, lisztezett deszkán két gombóc tésztát készítünk, egymástól kicsit távola... |
2016-03-05 17:35:50 |
|
|
|
|