Belépés
Vajdasági sós háromszögek
... élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál cukorban felfuttatunk (a 0,5 l tejből és az egy evőkanál cukorból vegyük el). Ha felfutott, a liszthez öntjük, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. Letakarjuk és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztj...
2016-03-01 15:14:27
Aranygaluska recept
... az élesz­tőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szokottnál egy kissé lágyabb kelt tésztát kapjunk.
Alaposan bedagasztjuk, majd az olajat belecsorgatva, még egyszer kidolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogác...
2015-08-24 13:58:38
Kenyérlángos (langalló, pompos) hagyományosan
... elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával, géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük, majd felfűtött sütőben, lehetőség s...
2015-07-13 10:57:45
Kohut Katalin: Cseh fánk (Talkedli)
... élesztőt 2 dkg cukorral és kissé megkelesztjük. Most a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal 10-15 percig jól felverjük, vagy géppel bedagasztjuk. Egész gyenge, lágy tésztát kapunk. Melegített fedővel lefedjük és ¾ órán át kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, s azzal még néhány percig újrakelesztjük. ...
2015-05-03 15:21:18
Cseh fánk ( Tarkedli )
... élesztőt 2 dkg cukorral és kissé megkelesztjük. Most a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal 10-15 percig jól felverjük, vagy géppel bedagasztjuk. Egész gyenge, lágy tésztát kapunk. Melegített fedővel lefedjük és órán át kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, s azzal még néhány percig újrakelesztjük.
|...
2015-02-17 16:19:27
Cseh fánk (Talkedli)
... élesztőt 2 dkg cukorral és kissé megkelesztjük. Most a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal 10-15 percig jól felverjük, vagy géppel bedagasztjuk. Egész gyenge, lágy tésztát kapunk. Melegített fedővel lefedjük és ¾ órán át kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, s azzal még néhány percig újrakelesztjük. ...
2015-02-15 14:23:50
Fonott kalács III.
... cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal vagy margarinnal, a tojásokkal és egy csipet sóval bedagasztjuk. Beletesszük a mazsolát, és a tésztát összedolgozzuk. Akkor jó, ha sima, hólyagos. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára ...
2015-02-14 23:40:41
Sonkás-mozzarellás pizza
... paprika
30 dkg pizza mozzarella

oregánó
bazsalikom
olívaolaj

Elkészítés:

1.) A pizzatészta hozzávalóit (kenyérsütőgépben) bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.

2.) Megkenjük pizzakrémmel, rárakjuk a sonkaszeleteket, majd a felkarikázott paprikát, paradics...
2015-02-05 23:24:51
Édes háromszögek
... cukor
tojássárgája
1/2 kis pohár tejföl

Elkészítése:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltetlékhez megfelelően olvasztott vajjal vagy tejföllel kenjük meg a lap...
2015-01-20 17:11:25
réteges túrós pogácsa
... felfuttatott élesztőt, olajat és sót.
Összegyúrjuk, a maradék lisztet több részletben, fokozatosan adagoljuk hozzá, mert lehet, hogy kevesebb vagy több kell majd hozzá.
Bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. (1 óra alatt)
Kikeverjük a puha vajat, túrót, tojást, csipet sót.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, egyenként nagytányér nagyságúra nyújtjuk....
2014-12-26 10:21:20
1 2 3 4 5 ..14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Kohut Katalin, kiskanál cukorban, liszthez öntjük, többi hozzávalóval, töltelékhez krémesre, tésztát átgyúrjuk, kissé lágyabb, olajat belecsorgatva, élesztős vizet, tészta akkor, tésztát tepsibe, kovászhoz keverjük, többi tejet, egészet fakanállal, langyos tejjel, vajjal vagy, csipet sóval, tésztát összedolgozzuk, tetejét liszttel, pizzatészta hozzávalóit, felkarikázott paprikát, tészta hozzávalóit, választott töltetlékhez, maradék lisztet, puha vajat, megkelt tésztát, tojássárgájákkal, kenyérsütőgépben, sonkaszeleteket, újrakelesztjük, összedolgozzuk, tojássárgákkal, belecsorgatva, összekeverjük, konyharuhával, tojássárgáját, megkelesztjük, hozzáadásával, hagyományosan, hozzákeverjük, gyúródeszkára, felkarikázott, bedagasztjuk, pizzakrémmel, töltetlékhez, aranygaluska, vastagságúra, felfuttatott, összegyúrjuk, eldörzsöljük, kenyérlángos, tojássárgája, hozzávalóval, felfuttatunk, felfuttatjuk, margarinnal, mártogatott, mozzarellás, beletesszük, háromszögek, elkészítése, kidolgozzuk, töltelékhez, fokozatosan,
© 2013 TVN.HU Kft.