|
|
|
Art Glass Vessel - A vízen tükröződő naplementében található árnyalatok felhasználásával ez a kézzel fújt üvegedény olvasztott üvegvesszőből készült, jellegzetes halszálkás mintával. Miután összeolvadt, a darabot egy forró üvegbuborékra hengereljük, és formába fújjuk. Mindegyik egyedi és v... |
2024-01-05 00:54:51 |
|
|
|
|
|
|
Indiai lepénykenyér (naan)
Hozzávalók
12 dkg búzaliszt
12 dkg tönkölyliszt
1 csipet só
1 ek sütőpor
1 ek olívaolaj
1 dl joghurt
5 dkg tisztított vaj (ghí)
tengeri só
1/2 csokor petrezselyem
szezámmag (elhagyható)
Elkészítés
A liszteket nagy tál... |
|
2018-02-20 23:38:49 |
|
|
|
|
|
|
Lime-os sajttorta
Hozzávalók
12,5 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
1 db tojás (L)
50 dkg natúr krémsajt
10 dkg finom szemcséjű kristálycukor
1/2 db biolime reszelt héja és leve
lime (a díszítéshez)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskób... |
2018-02-12 23:16:59 |
|
|
|
|
|
|
Túró rudi házilag
Hozzávalók:
10 db termetesebb (mint a bolti aprócska) rudihoz:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1/2 rúd vanília kikapart magjai
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Mindenek előtt a tú... |
|
2014-12-22 23:10:56 |
|
|
|
|
|
|
Túró rudi házilag
Hozzávalók:
10 db termetesebb (mint a bolti aprócska) rudihoz:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1/2 rúd vanília kikapart magjai
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Mindenek előtt a tú... |
|
2014-10-09 23:23:01 |
|
|
|
|
|
|
Kos hava: a tűz és a tettek ideje
A Nap kissé idejekorán, azaz március 20-án elfoglalja helyét a Kos jegyében, ezzel együtt pedig megérkezik a csillagászati tavasz is. A Kos Nap lendületet ad, cselekvésre sarkall, feltölt energiával - néha többel is a kelleténél. A tél után minden újjászületik az északi féltekén. A sötétség és a világosság harcát végre az utóbbi nyeri me... |
2013-03-25 11:14:16 |
|
|
|
|
|
|
Bableves kruplisgombóccal
Bableves krumplisgombóccal
Hozzávalók
20 dkg tarkabab
15 dkg szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db babérlevél
só
őrölt fűszerpaprika
Krumpligombóchoz
25 dkg krumpli
10 d... |
2013-03-24 09:04:29 |
|
|
|
|
|
|
II. FEJEZET
A Sors és az elfelejtett tárgyak. - Nincs rend! - Szent Péterre bízott időjárás. - A jégcsapokat külföldre vitték. - Felébred a honvágy. - Mit reggelizik Péter? - Mikor kenyér - a kenyér? - A növény nem tanul idegen nyelven. - A különvilágok. - Hangyavadászat. - A mindennapi gomba. - "... |
2012-05-10 12:57:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Perneczky Béla: Koreszméink
ELŐSZÓ.
Szemlefolyóiratoknál szokásos, hogy a borítéklapon minden
számban bemutatják írótársaikat,
akiknek cikkét, tanulmányát az a szám tartalmazza.
Ennek a szokásnak megvan az az előnye,
hogy a szerző állásának, foglalkozásának közlése, esetleg működési és
érdeklődési körének megjelölése, a s... |
2011-01-09 22:39:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ: 8 tojás, 15 dkg porcukor, 14 dkg őrölt dió, 2 evőkanál liszt, fél tasak sütőpor,
A KRÉMHEZ: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál erős feketekávé, 10 dkg pörkölt dió,
A MÁZHOZ: 10 dkg cukor, 3-3 dkg kakaó és vaj.
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, óv... |
2010-10-29 16:08:55 |
|
|
|
|