|
|
|
... fűszere a fekete bors. Csökkenti a gyulladásos betegségek tüneteit, szabályozza a vérnyomást, antioxidáns képességekkel rendelkezik, az emésztőrendszer helyes működését segíti.
Kapribogyó
A kapribogyó fogyasztása nagyon kedvező hatással van a szervezetre. Tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Csökkenti a rák kialakulásának esélyét, erősíti az immunrendszert é... |
2020-12-06 15:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... vizeletürítés és nátrium eltávolítás nem jár káliumveszteséggel, ami egyébként nagy gondot okoz a vizelethajtók alkalmazásakor.
A zöld bimbókat ecetes, enyhén sós lében megpárolva kapribogyó helyettesítésére is használhatjuk, ezzel téve változatossá a tavaszi étkezést. Délben szedett virágaiból cukorral mézet főznek.
Tea készítése: 1-2 kávéskanál mennyiséget ... |
|
2019-04-07 18:48:01 |
|
|
|
|
|
|
... kell a beérésig
3 fontos mozzanata van a datolya növekedésének és beérésének, és minden fokozatnak saját neve van: Khalaal, Rutab és Tamr - ez utóbbi már a beérési szint.
Kapribogyó
... |
2018-01-21 20:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... salsával
Hozzávalók
12,5 dkg mozzarella
30 dkg krumpli
20 dkg paradicsom
30 dkg gomba
1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dkg kapribogyó
3 dkg fekete olajbogyó
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
1. A zöld... |
|
2017-10-17 23:50:03 |
|
|
|
|
|
|
... ismeretlen.
Szezámmag
http... |
|
2017-04-30 18:20:24 |
|
|
|
|
|
|
... edami sajttal, osszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát, a hagymakarikákat, a szalámiszeleteket és a csili- vagy peperonikarikákat, majd süssük ropogósra.
4. Tonhalas-kapribogyós
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
1 fej hagyma
100 g zöld olívabogyó
50 g kapribogyó
250 g szeletelt sajt (mozzarella, edami, parmezán)
... |
2016-09-20 19:59:51 |
|
|
|
|
|
|
... salsával
Hozzávalók
12,5 dkg mozzarella
30 dkg krumpli
20 dkg paradicsom
30 dkg gomba
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dkg kapribogyó
3 dkg fekete olajbogyó
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
1. A zölds... |
2016-04-23 20:13:58 |
|
|
|
|
|
|
... öregebb jószágoké. A húst pácolhatjuk olajos vagy vizes pácokban, amelyekben a leggyakrabban az alábbi alapanyagok, fűszerek találhatóak: citrom, ecet, mustár, feketebors, gyökérzöldségek, kapribogyó, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, borókabogyó, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, koriander, köménymag. Klasszikus pácnak számít a félig vízből, félig ecetből készített alap, amib... |
2015-09-30 13:23:20 |
|
|
|
|
|
|
II.rész
Kávé
Mangó
... |
2014-11-24 12:44:30 |
|
|
|
|
|
|
A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. A csicsóka őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették ezt a növényt. Európába francia közvetítéssel került be - máig itt van legnagyobb termőterülete Európában - majd meghonosodott egész Európában. Hazánkban ... |
2014-11-16 10:48:15 |
|
|
|
|