|
|
|
... cukor
A krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha ... |
2018-06-25 16:01:29 |
|
|
|
|
|
|
... a letakarásához szükséges konyharuha is langyos, legalább szobahőmérsékletű legyen
3 dl langyos tejben 1 kanál cukorral megkelesztjük az élesztőt. Hozzáadjuk a többi cukorral kikevert tojássárgákat, az olvasztott langyos vajat, a rumot, a lisztet, kevés sót és még annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk. A tete... |
|
2016-02-10 17:20:11 |
|
|
|
|
|
|
... kiázott a dió, leszűröm, és alaposan kinyomkodom a tejes-tejszínes lét, a diót pedig félreteszem, felhasználom valamilyen krémhez (vagy csak egyszerűen megeszem - nálam ez történt :D). A kikevert tojássárgákat a diós tejszínhez öntöm, és lassú tűzön besűrítem.
Ha valaki a bonbonozáshoz már szerzett maghőmérőt, itt is tudja használni: kb.
78-80 fok körül sűrűsödik be a ... |
2011-08-23 14:37:28 |
|
|
|
|
|
|
... (elhagyható)
Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje dundiságát. Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, félreteszem. Egy másikban kikeverem a cukrokat a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, keverem... Ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a végén a zabpelyhet és a les... |
|
2010-09-07 14:02:50 |
|
|
|
|
|
|
... (elhagyható)
Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje dundiságát. Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, félreteszem. Egy másikban kikeverem a cukrokat a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, keverem... Ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a végén a zabpelyhet ... |
|
2009-03-21 22:09:18 |
|
|
|
|