Belépés
Bécsi kuglóf
... kevés cukorral és egy kis liszttel.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg...
2023-01-19 15:37:04
1 kg illatos, ropogós héjú kenyér, 3-4 perc munka, mindössze
... víz;

2-3 e.k. olaj;

2 t.k. só;

Negyed kiló öreg tészta.




A fenti hozzávalókat egy tálba tesszük, majd simára, rugalmasra dagasztjuk a tésztát.

Ezután keljen fél órán át letakarva, majd újabb gyúrás után pihenjen további negyed órát.

A megformázott kenyeret egy sütőpapírral bélelt formába helyezzük, ...
2022-09-08 08:18:34
Kemencés kalács
... félretesszük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk sót, cukrot és elkeverjük. Ehhez adjuk továbbá a puha vajat vagy rámát és az időközben felfutott élesztőt, és a többi tejet. Összekeverjük, majd dagasztjuk.
Kézzel 15-20 percig dagasztom. Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adhatunk hozzá.
Kb. 1-1,5 órára letakarva félretettem kelni. Ha hűvösebb van, hoss...
2022-06-30 23:22:06
Mézes-mákos csavart briós recept
... meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe márjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és kb 10 percig dagasztjuk. Kissé lágy tésztát kell kapnunk, ami elválik az edénytől és a kezünktől.

Letakarva kb 40-60 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A vizet és...
2021-03-06 12:34:17
Bögrés vajas zsömle
... tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megken...
2020-03-31 10:18:14
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
... kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:


Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A ci...
2020-03-23 16:25:40
Szilvalekváros holdbukta bögrésen
... szóráshoz

Elkészítése:

1. Az élesztőt a langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. Szükség esetén adunk hozzá még egy pici tejet, vagy ha ellenkezőképpen éppen túlságosan ragad, akkor egy pici lisztet.

2. A tésztát hagyjuk a duplájára kelni.
...
2019-09-23 18:04:33
Krumplis pogácsa
... tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a beiglit és még félbe hajtjuk. Pihentetj...
2019-09-04 10:32:11
Ferdinánd tekercs
... összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket...
2019-04-23 20:36:32
Bodor Aladár



BODOR ALADÁR


Bodor Aladár (Alvinc, 1880. január 29. - Budapest, 1952. április 19.) író, újságíró, költő, gimnáziumi igazgató.

Költészete középpontjában a nemzet sorsa áll, 1908-ban a Nyugat első évfolyamában két vers...
2019-01-23 19:30:52
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Bodor Aladár, BODOR ALADÁR, recept nagyon, maradék cukrot, lecsöpögtetett mazsolát, fenti hozzávalókat, tálba tesszük, megformázott kenyeret, sütőpapírral bélelt, lisztet átszitáljuk, puha vajat, időközben felfutott, többi tejet, tészta többi, edénybe márjük, élesztős tejet, tésztát 20-30, edényben elkezd, maradék tejet, többi hozzávalóval, cipókat kinyújtjuk, teáskanál cukorral, pici tejet, pici lisztet, tésztát hagyjuk, duplájára kelni, margarinon kívül, alapanyagokat bedagasztjuk, olvasztott vajat, előzőt beledolgozza, langyos tejben, lisztet dagasztótálba, nemzet sorsa, ellenkezőképpen, meglangyosítjuk, lecsöpögtetett, belemorzsoljuk, hozzávalójával, szilvalekváros, középpontjában, alapanyagokat, konyharuhával, kuglófformába, beleszitáljuk, dagasztótálba, összekeverjük, sütőpapírral, évfolyamában, megformázott, felfuttatjuk, hozzávalóval, hozzávalókat, félretesszük, gyurodeszkan, beledolgozza, hozzávalóját, bedagasztjuk, pihentetjük, kidolgozzuk, pihentessük, elkészítése, elkészítjük, felfuttatva, feltekerjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.