|
|
|
Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
4 tojásfehérje
4 dkg xilit
5 dkg darált mák
csipet só
a citromkrémhez:
3 citrom
5-8 dkg xilit
8 dkg kókuszzsír
3 tojás
a díszítéshez:
mák (elhagyható)
reszelt citromhéj (elhagyható)
A tojásfehérjét a sóval és a xilittel kemény habbá verjük, majd a masszát sütőpapírral bélelt tep... |
2014-02-14 19:58:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
1. zsiradék (10 dkg kakaóvaj)
2. kakaópor (2 evőkanál kakaópor)
3. édesítőszer (2 evőkanál méz)
4. különböző ízesítések, töltelékek:
vanília, mandula, menta, mogyoró, mazsola, stb.
5. bonbonf... |
|
2014-02-13 13:07:52 |
|
|
|
|
|
|
A - drtihanyi.com - oldalról hozom ezeket az információkat.
Én már régebben blogoltam arról,mi az - édesítőszer.
" 1 - Mítosz:
az édesítőszerek használatával, valamint a zéró cukor tartalmú üdítőitalokkal
könnyedén fogyhatunk.
Valóság:
friss tanulmányok arra a megállapításra jutottak, hogy a különböző mesterséges édesít... |
2014-02-13 11:33:18 |
|
|
|
|
|
|
Ez az étel saját találmány. Egy nap a borsó főzelékhez akartam valamilyen húsmentes feltétet. Gyorsat akartam készíteni. Ezt még a húsevők is nagyon szeretik. Elkészítési ideje áztatással együtt 25 perc, sütési idő kb. 5 perc
Hozzávalók:
2 db házi tojás
10 evőkanál zabpehely /vagy rizspehely/
1 mokkáskanál só
1 mokkáskaná... |
|
2014-02-11 10:37:21 |
|
|
|
|
|
|
Párolt csirkemell, párolt zöldségekkel
2 csirkemell-filé
Fél kg sárgarépa,
Fél kg zöldborsó,
1 db paprika
Zöldségzöld,
Kókuszzsír, vagy más zsiradék
Fűszerek: só, bors, őr. koriander,
őr. kömény, fokhagymapor
A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk, fűszerezzük, és kevés kókuszzsíron megsütjük. Adhatunk hozzá, darabo... |
|
2014-01-12 16:32:25 |
|
|
|
|
|
|
Rama sütigyár
Karácsonyi torta mascarponekrémmel
Hozzávalók
125 g Rama
100 g porcukor
100 g méz
5 tojássárgája
1 ek instant kávé
1 tk fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi kard... |
2013-12-29 17:18:05 |
|
|
|
|
|
|
Paleo alapanyagok
Egy olvasómtól kaptam egy olyan tartalmú levelet, melyben tanácsot kér. Kezdő paleos, és sokszor gondban van, hogy hiányában van alapanyagoknak, melyek feltétlenül fontosak lennének a paleos konyhában. Azt ígértem neki, hogy közzé teszek egy listát arról, hogy mely... |
2013-12-17 18:41:34 |
|
|
|
|
|
|
A paleolit táplálkozás
A magyar konyhákba néhány éve begyűrűzött a kőkorszak, mivel a fejlett társadalmakra jellemző jóléti betegségek gyökereit, okát kutatva a magyarok is eljutottak az Amerikában régóta ismert paleolit diétához.
A paleolit diétát először 1975-ben Egy Walter L. Voegtlin nevű dietetikus fogalmazta meg, s az általa vallott nézet azóta is tö... |
2013-12-17 18:21:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
(a tésztához) 60dkg teljes kiőrlésű liszt, 40dkg margarin (vagy 20dkg margarin és 15dkg kókuszzsír), 10dkg por nádcukor vagy kókuszcukor, 1 nagy citrom reszelt héja, 4ek friss citromlé, 2ek tejföl, 2cs sütőpor, csipetnyi só
(töltelékhez) 1kg megmosott, kimagozott cseresznye, 5dl víz, 1cs vaníliás cukor, 1citrom reszelt héja, 1citrom leve, 1tk őr... |
2013-11-30 20:01:16 |
|
|
|
|
|
|
Lagzis krumpli
verebedit
Kétféle krumplis receptet hoztam ma nektek, mindkettő a hevesi lagzikban "divatos".
Heves megyében szokás lakodalmakkor lagzis krumplit készíteni. Nagyon egyszerű, maradék főtt krumpliból is meg lehet csinálni. Mi nagyon szeretjük. A másik, szintén hevesi: a krumpli bogácsa. Nem elírás, ott így mondják. Ez utóbbinak a sütését meg... |
2013-11-30 14:08:26 |
|
|
|
|