|
|
|
... krumplipürét készítünk. A tejszín és víz keverékéhez hozzáadjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát.
A fentieke... |
|
2011-04-10 21:11:11 |
|
|
|
|
|
|
... Celsius-fokra (gázsütőben 6-7-es fokozat) előmelegítjük. Egy nagy kanállal kis mennyiségű tésztahalmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kissé lenyomkodjuk, hogy kb. 6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. A sütőben 8 percig sütjük, majd kivesszük, és épp csak addig hagyjuk hűlni, hogy leválaszthassuk a sütőpapírról. Azonnal felsodorjuk, és hagyjuk megkeményedni. A csokoládét gő... |
2011-03-31 17:41:23 |
|
|
|
|
|
|
... pudingport sűrű krémmé főzzük. A habosra kevert margarinhoz adjuk a krémalapot, és kihabosítjuk. A gyümölcszselét vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. A piskótalapból pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki. A korongok a grillázshenger talpai lesznek. Ezután készítjük el a grillázst. A cukrot dobos cukor színűre, aranysárgára olvasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt mandulát, olajoz... |
|
2011-03-30 22:31:50 |
|
|
|
|
|
|
... maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz... |
|
2011-03-26 17:33:20 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját,a petrezsejmet,,egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt.Alaposan összekeverjük.
Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk és enyhén lelapítva 5-6 cm átmérőjű korongokat készítünk.Ezeket a szokásos módon panirozzk,majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Elsősorban vadhúsok ill.mártásokhoz,de önállóan is megállja a helyét....Finom.
#81... |
2011-03-21 22:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... vízből öt-tíz perc alatt krémet főzünk, melyből kis gombócokat formálunk; ezeket vászonterítőre helyezzük, majd ellapítjuk, és száradni hagyjuk. Az elnyújtott tésztából tíz cm átmérőjű korongokat vágunk; minden másodikra egy-egy sajtkompozíciót helyezünk, s a megmaradt korongokkal betakargatjuk. Ujjbegyünkkel lenyomkodjuk, olajban kisütjük, és mézzel ízesítjük. Vaníliás porcukorra... |
2011-03-21 04:47:46 |
|
|
|
|
|
|
... megkeményedett ,,tésztahurkákat" nem nyújtogatom, hanem vágódeszkán éles késsel felszeletelem félcentis körlapokra, és a sütőpapírral borított sütőlemezre szellősen egymás mellé pakolt korongokat tizenkét perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kihűltek, akkor mindet kirakom egymás mellé, majd egy kicsi nejlontasakba gőzön felolvasztott, langyos csokit kanalazok, aztán ollóval lecs... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeve... |
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... Nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó. Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket, szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket. Nagyjából tíz perc ... |
2011-03-17 15:29:27 |
|
|
|
|