|
|
|
... beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk és az olvasztott Ramával megfuttatjuk. A lila hagymát vékony kari... |
2010-12-29 21:38:06 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj
* 2,5 dl tej
* 1,5 dl víz
* 3-3,5 dkg friss élesztő
* 1 teáskanál cukor
* A töltelékhez:
* 60 dkg jó minőségű virsli vagy krinolin
* 1 nagy fej hagyma
* 2 dl tejföl
* liszt
* őrölt kömény
* só
* bors
Elkészítés:
A liszteket átszitáljuk, ho... |
|
2010-12-28 10:30:58 |
|
|
|
|
|
|
... vidám hangulatát.
Az asztal négy szélén a többi gyermek telepedett le. A legidősb leányka, a nagymama utasitásai szerint foglalkozik a bábu nevelésével, melynek csakugyan van krinolinja, mint magának a kis Juczinak. A fiucska, nagyobb biztosság kedvéért, keményen hóna alá szoritja az uj képes könyvet. Bal oldalán a fakard kényesen lóg le s ama fakoczkákból lánczhidat, s... |
2010-12-26 14:17:27 |
|
|
|
|
|
|
... vidám hangulatát.
Az asztal négy szélén a többi gyermek telepedett le. A legidősb leányka, a nagymama utasitásai szerint foglalkozik a bábu nevelésével, melynek csakugyan van krinolinja, mint magának a kis Juczinak. A fiucska, nagyobb biztosság kedvéért, keményen hóna alá szoritja az uj képes könyvet. Bal oldalán a fakard kényesen lóg le s ama fakoczkákból lánczhidat, s... |
|
2010-12-19 14:56:03 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 1 dl tej, 12 dkg sütőmargarin, 1 kg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál só, 8 dkg élesztő, 2 tojás.
A töltelékhez: 30 dkg füstölt sonka, 20 dkg krinolin, 0,5 dl olaj, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 fej fokhagyma, 10 dkg sütőmargarin, 4 szép lila hagyma, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl.
A tetejére: tojás, szezámmag, lenmag.
Elkész... |
|
2010-12-18 04:41:12 |
|
|
|
|
|
|
... forrón tálalom.
Korhelyleves 2.
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes fej vöröshagyma, kis olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 20 dkg szafaládé, krinolin vagy lecsókolbász
Elkészítés: A savanyú káposztát vízzel 5-6 decire felöntve feltesszük főni. Közben apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, télen Piros Aranyat, nyáron p... |
2010-12-13 06:08:25 |
|
|
|
|
|
|
... zsírjára sül. Ha savanyú kevés cukorral ízesítse.
Az igazi paraszt lecsó pirított szalonnából, sok hagymával, fehér paprikával és kevés paradicsommal készül. A kolbászt, virslit, krinolint a főzés felénél adja az alaplecsóhoz, karikára vágva. Tarhonyát, rizst, nokedlit készre főzze, és a végén keverje az ételhez. A tojást sóval, borssal ízesítve keverje habosra, majd a ... |
2010-12-12 19:37:04 |
|
|
|
|
|
|
... rétesliszt
6 dl tejföl
1 dl tej
1 dl olaj
1 k. Cukor
1 k. Só
1 cs. 11 grammos szárított élesztő
2 tojás
Töltelék:
.30 dkg sonka
20 dkg krinolin vagy virsli
4 db lila hagyma
1 fej fokhagyma
0,5 dl olaj
10 dkg margarin
20 dkg sajt
őrölt bors
Elkészítése: a folyékony hozzávalókat meglang... |
2010-12-08 10:20:57 |
|
|
|
|
|
|
... apróra reszelt sajtot is), majd forró olajban kisütjük. Amikor megsült, majonézzel, mustárral vagy ketchuppal szemet és szájat rajzolunk a virslikarikákra.
Ugyanígy ránthatunk ki krinolin-, főzőkolbász- vagy sárgarépakarikákat is (a répát előtte meg kell főzni).
A gyerekek sokkal szívesebben megeszik az ilyen apró falatkákat, mert nem kell bajlódni ... |
2010-11-27 20:31:08 |
|
|
|
|
|
|
...
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 15 dkg párizsi vagy krinolin, 10 dkg reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint mustár és ketchup, só és törött fekete bors, szendvicskenyér-szeletek
A füstölt szalonnát, a lehéjazott párizsit és a megtisztított vöröshagymát kétszer átdaráljuk, hogy pépes legyen, majd hozzákeverjük a t... |
2010-11-22 06:01:36 |
|
|
|
|