Belépés
Sonkás párnák recept
... beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk és az olvasztott Ramával megfuttatjuk. A lila hagymát vékony kari...
2010-12-29 21:38:06
Pirog fűszeres virslitöltelékk
... evőkanál olaj
* 2,5 dl tej
* 1,5 dl víz
* 3-3,5 dkg friss élesztő
* 1 teáskanál cukor
* A töltelékhez:
* 60 dkg jó minőségű virsli vagy krinolin
* 1 nagy fej hagyma
* 2 dl tejföl
* liszt
* őrölt kömény
* só
* bors

Elkészítés:

A liszteket átszitáljuk, ho...
2010-12-28 10:30:58
Forgó János: Karácsony estéje
... vidám hangulatát.

Az asztal négy szélén a többi gyermek telepedett le. A legidősb leányka, a nagymama utasitásai szerint foglalkozik a bábu nevelésével, melynek csakugyan van krinolinja, mint magának a kis Juczinak. A fiucska, nagyobb biztosság kedvéért, keményen hóna alá szoritja az uj képes könyvet. Bal oldalán a fakard kényesen lóg le s ama fakoczkákból lánczhidat, s...
2010-12-26 14:17:27
karacsonyi meglepetes
... vidám hangulatát.

Az asztal négy szélén a többi gyermek telepedett le. A legidősb leányka, a nagymama utasitásai szerint foglalkozik a bábu nevelésével, melynek csakugyan van krinolinja, mint magának a kis Juczinak. A fiucska, nagyobb biztosság kedvéért, keményen hóna alá szoritja az uj képes könyvet. Bal oldalán a fakard kényesen lóg le s ama fakoczkákból lánczhidat, s...
2010-12-19 14:56:03
Sonkás párnák
... tejföl, 1 dl tej, 12 dkg sütőmargarin, 1 kg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál só, 8 dkg élesztő, 2 tojás.
A töltelékhez: 30 dkg füstölt sonka, 20 dkg krinolin, 0,5 dl olaj, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 fej fokhagyma, 10 dkg sütőmargarin, 4 szép lila hagyma, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl.
A tetejére: tojás, szezámmag, lenmag.
Elkész...
2010-12-18 04:41:12
Korhelyleves
... forrón tálalom.



Korhelyleves 2.

Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes fej vöröshagyma, kis olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 20 dkg szafaládé, krinolin vagy lecsókolbász

Elkészítés: A savanyú káposztát vízzel 5-6 decire felöntve feltesszük főni. Közben apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, télen Piros Aranyat, nyáron p...
2010-12-13 06:08:25
Alap lecsó
... zsírjára sül. Ha savanyú kevés cukorral ízesítse.

Az igazi paraszt lecsó pirított szalonnából, sok hagymával, fehér paprikával és kevés paradicsommal készül. A kolbászt, virslit, krinolint a főzés felénél adja az alaplecsóhoz, karikára vágva. Tarhonyát, rizst, nokedlit készre főzze, és a végén keverje az ételhez. A tojást sóval, borssal ízesítve keverje habosra, majd a ...
2010-12-12 19:37:04
Sonkás tekercs/ vadrózsa
... rétesliszt
6 dl tejföl
1 dl tej
1 dl olaj
1 k. Cukor
1 k. Só
1 cs. 11 grammos szárított élesztő
2 tojás

Töltelék:
.30 dkg sonka
20 dkg krinolin vagy virsli
4 db lila hagyma
1 fej fokhagyma
0,5 dl olaj
10 dkg margarin
20 dkg sajt
őrölt bors

Elkészítése: a folyékony hozzávalókat meglang...
2010-12-08 10:20:57
Virsli rántva
... apróra reszelt sajtot is), majd forró olajban kisütjük. Amikor megsült, majonézzel, mustárral vagy ketchuppal szemet és szájat rajzolunk a virslikarikákra.
Ugyanígy ránthatunk ki krinolin-, főzőkolbász- vagy sárgarépakarikákat is (a répát előtte meg kell főzni).
A gyerekek sokkal szívesebben megeszik az ilyen apró falatkákat, mert nem kell bajlódni ...
2010-11-27 20:31:08
Kolozsvári szendvics
...
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 15 dkg párizsi vagy krinolin, 10 dkg reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint mustár és ketchup, só és törött fekete bors, szendvicskenyér-szeletek
A füstölt szalonnát, a lehéjazott párizsit és a megtisztított vöröshagymát kétszer átdaráljuk, hogy pépes legyen, majd hozzákeverjük a t...
2010-11-22 06:01:36
1 2 3 ...11 12 13 14 .17 18 .22 23 24 
Címkék: Forgó János, Piros Aranyat, duplájára kelesztjük, krinolint apró, olajon megfuttatjuk, fokhagymát finomra, olvasztott Ramával, lila hagymát, liszteket átszitáljuk, asztal négy, többi gyermek, legidősb leányka, nagymama utasitásai, bábu nevelésével, fakard kényesen, savanyú káposztát, igazi paraszt, főzés felénél, végén keverje, tojást sóval, folyékony hozzávalókat, répát el&#245, gyerekek sokkal, ilyen apró, füstölt szalonnát, lehéjazott párizsit, megtisztított vöröshagymát, virslikarikákra, szendvicskenyér, virslitöltelékk, megdinszteljük, megtisztított, kristálycukor, paradicsommal, hozzákeverjük, vöröshagymát, sütőmargarin, megborsozzuk, megfuttatjuk, hozzávalókat, fakoczkákból, félretesszük, alaplecsóhoz, korhelyleves, lecsókolbász, vöröshagyma, foglalkozik, nevelésével, elkészítjük, zöldpaprika, átszitáljuk, töltelékhez, összezúzzuk, szívesebben, elkészítése, mokkáskanál, szalonnából, átdaráljuk, krinolinja, finomliszt, dagasztunk, ketchuppal, paradicsom, fokhagymát, falatkákat, majonézzel, telepedett, hangulatát,
© 2013 TVN.HU Kft.