Belépés
Meggybor 4.
Meggybor 4.
Meggybor készítésére számos recept van, de egy közös bennük: föltétlenül szükséges az előerjesztés a szín- és a zamatanyagok jobb kivonódása érdekében.
A meggyet megmossuk, szárát letépjük, és megzúzzuk a magvak egy részével (10-30%-ával) együtt, ez ugyanis kellemes, kesernyés mandula-ízt és - illatot ad a bornak. A zúzatot 2 napig előerjesztjük, de ezután...
2010-09-21 04:53:21
Meggybor 3.
Meggybor 3.
Elkészítése: A teljesen érett, hullott (de nem rohadt, penészes) meggyet is felhasználhatjuk bornak. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összezúzzuk, vödörbe tesszük, és 4 l meggyléhez 4 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve kb. egy hétig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Ha kimagozott meggyből készítjük, akkor néhány mago...
2010-09-21 04:52:41
Meggybor 2.
Meggybor 2.
Hozzávalók: 5 kg meggy, kb. 2, 5 l víz, kb. 2 kg kockacukor
Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, összetörjük, és a levét kinyomjuk. Megmérjük a térfogatát. Minden liter léhez 6 dl vizet számítunk. A víz felét ráöntjük a kipréselt meggyre, összekeverjük, pár óra múlva újra átpasszírozzuk, a lét a meggy léhez öntjük, majd ugyanígy járunk el a víz m...
2010-09-21 04:52:16
Meggybor 1.
Meggybor 1.
Elkészítése: A teljesen érett meggyet megmossuk, összezúzzuk a magvak 10%-val, majd 2 napig előerjesztjük, utána kipréseljük. 1 l léhez 1 l. vizet és 25 dkg. cukrot adunk és mintegy 6 hétig kotyogós demizsonban erjesztjük. Az erjedés után a bort a seprőről érdemes kétszer is átfejteni, így szépen tisztult bort nyerünk, és csak ezután palackozzuk. A bor 2-3 évig...
2010-09-21 04:51:53
Málnabor
Málnabor
Elkészítése: 3 kg friss érett málnát összezúzunk, 4 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. A visszamaradt cefrét 2 l. vízzel leforrázzuk, és másodszor is kipréseljük. A két préselésből nyert levet összekeverjük. 1, 5 kg. cukorból és 1, 5 l szirupot főzünk, hozzátöltjük a kipréselt léhez, fajélesztőt teszünk bele, és kotyogóval ellátott demizsonban erjesztjük. Miut...
2010-09-21 04:51:29
Mazsolabor 3.
Mazsolabor 3.
Elkészítése: 2 kg mazsolát megőrölünk, hozzáadunk 1 kg cukrot, leöntjük 10 l vízzel, az egészet pár percig forrásban tartjuk, majd lehűtjük, 50 g citromsavat (borkősavat) adunk hozzá és erjesztőedényben fajélesztővel erjesztjük. A zajos erjedés után lefejtjük a bort a seprőről, 2, 5 dl borpárlatot adunk hozzá és szokásos módon iskolázzuk....
2010-09-21 04:51:09
Mazsolabor 2.
Mazsolabor 2.
Elkészítése: 1 kg. mazsolát megmosunk, hozzáadunk fél kg. cukrot, 5 l. vizet és 5 percig forraljuk. Miután lehűlt, 2 dkg. citromsavat teszünk bele, fajélesztővel beoltjuk, és kotyogós demizsonban szobahőmérsékleten erjesztjük. Erjedés után lefejtjük 1, 5 dl. borpárlatot keverünk hozzá és palackozzuk....
2010-09-21 04:50:50
Mazsolabor 1.
Mazsolabor 1.
Elkészítése: Kétszeri sajtolással készül. 2 kg jól megtisztított mazsolára 1 l vizet öntünk, majd pár óráig állni hagyjuk, húsdarálón átengedjük, majd préseljük. A törkölyt ugyanilyen módon 1 l vízzel még egyszer feltöltjük, fél napig pihentetjük, ezután préseljük. Az egyesített levet 2-3 részletben összesen 1. 2 kg cukorral édesítjük, 4 g citromsavval megsava...
2010-09-21 04:50:29
Körtebor 3.
Körtebor 3.
A lehetőség szerinti legjobb körtebort a kissé rosszabb minőségű, savanykás és kemény fajták adják. A körte egymagában meglehetősen gyenge bort szolgáltat, ezért ajánlatos almával keverni (2-3 rész körte 1 rész alma vagy egyéb savanyú gyümölcs essen). Kis mennyiségben ribiszkét, kökényt stb. is adhatunk hozzá.
Készítéskor 5 kg apróra szeletelt körtét (esetl...
2010-09-21 04:50:06
Körtebor 2.
Körtebor 2.
Elkészítése: A keményebb és savanykásabb fajták alkalmasabbak bor készítésére. Ajánlatos almával vagy rebarbarával vegyesen készíteni. 5 kg körtét, és 5 kg. almát (vagy rebarbarát) szeletekre vágunk, 4 l. forró vízzel felöntünk, hozzáadunk 10 g. citromsavat, kihűlés után beoltjuk fajélesztővel. Másnap kipréseljük. A léhez hozzáadunk 3, 5 l. vizet melyben 1 kg. c...
2010-09-21 04:49:44
1 2 3 ......6983 6984 ....10408 10409 10410 10474 10475 ...13965 13966 13967 
Címkék: közös bennük, zamatanyagok jobb, meggyet megmossuk, teljesen érett, gyümölcsöt megmossuk, hétig állni, levét kinyomjuk, kipréselt meggyre, meggy léhez, magvak 10%-val, erjedés után, seprőről érdemes, visszamaradt cefrét, kipréselt léhez, zajos erjedés, törkölyt ugyanilyen, egyesített levet, lehetőség szerinti, kissé rosszabb, körte egymagában, léhez hozzáadunk, felhasználhatjuk, erjesztőedényben, átpasszírozzuk, fajélesztővel, előerjesztjük, összekeverjük, megtisztított, alkalmasabbak, előerjesztés, visszamaradt, hozzátöltjük, zamatanyagok, savanykásabb, meglehetősen, mennyiségben, rebarbarával, citromsavval, kipréseljük, demizsonban, elkészítése, palackozzuk, összezúzunk, összezúzzuk, megkeverjük, összetörjük, készítésére, leforrázzuk, sajtolással, borpárlatot, citromsavat, pihentetjük, készítéskor, fajélesztőt, préselésből, föltétlenül, borkősavat, megőrölünk, erjesztjük, iskolázzuk, hozzáadunk, mazsolabor, kimagozzuk, kockacukor, hozzávalók, térfogatát, kivonódása, kotyogóval, szolgáltat, rebarbarát, szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.