|
|
|
... tartjuk. Három hónap múlva leszűrjük. A seprőjét ismét felöntjük 1 kg cukorból, 2 l vízzel főzött sziruppal, és 3 hónap múlva ezt is leszűrjük. A letisztult bort üvegekbe töltjük, és jól ledugaszoljuk. Hűvös helyen tartjuk.
Csipkebogyóbor
A leszedett szép, érett csipkebogyót megtisztítjuk, ami abból áll, hogy minden szem kis fekete részét éles késsel levágjuk. Után... |
2016-11-20 10:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... seprőjét újra felöntjük 1 kg cukorból 2 liter vízzel főzött sziruppal
és 3 hónap múlva ezt is leszűrjük.
A letisztult bort üvegekbe töltjük és jól ledugaszoljuk.
Hűvös helyen, pincében tároljuk.
Csipkebogyólekvár
A csipkebogyót alaposan megmossuk,
majd egy nagyobb e... |
|
2015-10-10 14:20:28 |
|
|
|
|
|
|
... A fél kiló mustárból és fél liter olajból majonézhez hasonló mártást keverünk, és ezt keverjük bele a leszűrt zöldségbe. Hidegen üvegekbe rakjuk, egy kis szalicillel tartósítjuk, ledugaszoljuk és hűvös helyen tároljuk. Héjában főtt krumplival vegyítve kiváló köretet készíthetünk belőle, de zsíros vagy vajas kenyérre kenve is finom ízesítő.
------------------------------------ ... |
2015-06-20 16:58:50 |
|
|
|
|
|
|
... málnalé, fél liter 96 %-os szesz, 35 d... |
|
2014-11-06 14:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható.
Megjegyzés
Remek ízesítő fagylaltokhoz, krémekhez, de magában is különleges. Viszonylag nagy alkoholtartalmú ital, gyerekeknek egyetlen... |
|
2014-07-31 09:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... A fél kiló mustárból és fél liter olajból majonézhez hasonló mártást keverünk, és ezt keverjük bele a leszűrt zöldségbe. Hidegen üvegekbe rakjuk, egy kis szalicillel tartósítjuk, ledugaszoljuk és hűvös helyen tároljuk. Héjában főtt krumplival vegyítpegjen. (A levet tartsuk meg, és tár esék meg, és zhoglés ezsvés tes ecetet nyerü,5 dZlőle, , é szaöeokholönféle ételek savanyítására.... |
2014-07-15 08:02:38 |
|
|
|
|
|
|
... néhány szem szegfűborssal összekeverjük. Néhány napig állni hagyjuk, de közben legalább egyszer jól megkeverjük. A folyadékot gondosan leszűrjük, pezsgősüvegekbe töltjük, gondosan ledugaszoljuk, a dugót drótkosárral lekötjük. 14 napi hűvös helyen való tárolás után fogyasztható.
Bodzapezsgő ananásszal. 1/2 kg-os ananászkonzerv tartalmát jénai tálba öntjük. Ízlés szerint cukor... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... kg cukrot vagy ennek a mennyiségnek megfelelő természetes édesítőt pl. steviát adjunk. Keverjük meg többször, míg a cukor nem olvad el teljesen. Ekkor kiforrázott üvegekbe öntjük, ledugaszoljuk és hűvös kamrába tesszük.
Évekig elálló, finom, illatos szörpöt kapunk. Természetesen hígítva fogyasztható. Színe azonban ilyenkor már nem lesz olyan intenzív,... |
2014-05-18 12:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot. A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.
Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.
Amennyiben szép sárga színt szeretnénk neki adni, akkor 30 deka cukrot barnára karamellizálunk, majd ráöntünk három deci... |
2013-06-08 11:54:40 |
|
|
|
|
|
|
... alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot. A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.
Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.
Amennyiben szép sárga színt szeretnénk neki adni, akkor 30 deka cukrot barnára karamellizálunk, majd ráöntünk három deci... |
2013-05-11 17:28:14 |
|
|
|
|