Belépés
Néhány CSIPKEBOGYÓBOR recept.
... tartjuk. Három hónap múlva leszűrjük. A seprőjét ismét felöntjük 1 kg cukorból, 2 l vízzel főzött sziruppal, és 3 hónap múlva ezt is leszűrjük. A letisztult bort üvegekbe töltjük, és jól ledugaszoljuk. Hűvös helyen tartjuk.

Csipkebogyóbor
A leszedett szép, érett csipkebogyót megtisztítjuk, ami abból áll, hogy minden szem kis fekete részét éles késsel levágjuk. Után...
2016-11-20 10:45:32
A csipkebogyó története
... seprőjét újra felöntjük 1 kg cukorból 2 liter vízzel főzött sziruppal

és 3 hónap múlva ezt is leszűrjük.

A letisztult bort üvegekbe töltjük és jól ledugaszoljuk.

Hűvös helyen, pincében tároljuk.




Csipkebogyólekvár


A csipkebogyót alaposan megmossuk,

majd egy nagyobb e...
2015-10-10 14:20:28
Vidéki asszonyok receptjei télire a jégszekrény előtti idők
... A fél kiló mustárból és fél liter olajból majonézhez hasonló mártást keverünk, és ezt keverjük bele a leszűrt zöldségbe. Hidegen üvegekbe rakjuk, egy kis szalicillel tartósítjuk, ledugaszoljuk és hűvös helyen tároljuk. Héjában főtt krumplival vegyítve kiváló köretet készíthetünk belőle, de zsíros vagy vajas kenyérre kenve is finom ízesítő.
------------------------------------ ...
2015-06-20 16:58:50
GYORS MÁLNABOR
... málnalé, fél liter 96 %-os szesz, 35 d...
2014-11-06 14:38:42
Mézes diópálinka
... összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható.

Megjegyzés
Remek ízesítő fagylaltokhoz, krémekhez, de magában is különleges. Viszonylag nagy alkoholtartalmú ital, gyerekeknek egyetlen...
2014-07-31 09:50:27
Vidéki asszonyok receptjei télire a jégszekrény előtti idők
... A fél kiló mustárból és fél liter olajból majonézhez hasonló mártást keverünk, és ezt keverjük bele a leszűrt zöldségbe. Hidegen üvegekbe rakjuk, egy kis szalicillel tartósítjuk, ledugaszoljuk és hűvös helyen tároljuk. Héjában főtt krumplival vegyítpegjen. (A levet tartsuk meg, és tár esék meg, és zhoglés ezsvés tes ecetet nyerü,5 dZlőle, , é szaöeokholönféle ételek savanyítására....
2014-07-15 08:02:38
x
... néhány szem szegfűborssal összekeverjük. Néhány napig állni hagyjuk, de közben legalább egyszer jól megkeverjük. A folyadékot gondosan leszűrjük, pezsgősüvegekbe töltjük, gondosan ledugaszoljuk, a dugót drótkosárral lekötjük. 14 napi hűvös helyen való tárolás után fogyasztható.
Bodzapezsgő ananásszal. 1/2 kg-os ananászkonzerv tartalmát jénai tálba öntjük. Ízlés szerint cukor...
2014-05-28 10:28:11
Évekig elálló nyersen készített szamócaszörp
... kg cukrot vagy ennek a mennyiségnek megfelelő természetes édesítőt pl. steviát adjunk. Keverjük meg többször, míg a cukor nem olvad el teljesen. Ekkor kiforrázott üvegekbe öntjük, ledugaszoljuk és hűvös kamrába tesszük.




Évekig elálló, finom, illatos szörpöt kapunk. Természetesen hígítva fogyasztható. Színe azonban ilyenkor már nem lesz olyan intenzív,...
2014-05-18 12:18:59
Hársfavirág szörp
... alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot. A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.
Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.
Amennyiben szép sárga színt szeretnénk neki adni, akkor 30 deka cukrot barnára karamellizálunk, majd ráöntünk három deci...
2013-06-08 11:54:40
Hársfsvirág szörp
... alkalommal megkeverjük. Amennyiben hosszú hónapokra szeretnénk majd eltenni, utolsó nap keverjünk bele 1 mokkáskanál nátrium-benzoát-ot. A 3. nap után leszűrjük, üvegekbe töltjük, és ledugaszoljuk.
Ebből a mennyiségből, körülbelül 3,5 liter szörp lesz.
Amennyiben szép sárga színt szeretnénk neki adni, akkor 30 deka cukrot barnára karamellizálunk, majd ráöntünk három deci...
2013-05-11 17:28:14
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Néhány CSIPKEBOGYÓBOR, GYORS MÁLNABOR, csipkebogyó története, jégszekrény előtti, seprőjét ismét, letisztult bort, leszedett szép, csipkebogyót alaposan, leszűrt zöldségbe, levet tartsuk, folyadékot gondosan, dugót drótkosárral, mennyiségnek megfelelő, szaöeokholönféle, alkoholtartalmú, pezsgősüvegekbe, karamellizálunk, csipkebogyóbor, ananászkonzerv, szegfűborssal, ledugaszoljuk, savanyítására, összekeverjük, fagylaltokhoz, természetesen, megtisztítjuk, fogyasztható, vegyítpegjen, mennyiségnek, készíthetünk, szamócaszörp, csipkebogyót, mennyiségből, drótkosárral, tartósítjuk, hársfsvirág, szalicillel, jégszekrény, megkeverjük, mokkáskanál, csipkebogyó, gyerekeknek, kiforrázott, hársfavirág, természetes, bodzapezsgő, letisztult, viszonylag, amennyiben, palackokba, megjegyzés, letakarjuk, krumplival, alkalommal, szeretnénk, majonézhez, diópálinka, különleges, körülbelül, folyadékot, ananásszal, receptjei, asszonyok, leszűrjük, készített, keverjünk, mustárból, megmossuk, hónapokra, zöldségbe, átszűrjük,
© 2013 TVN.HU Kft.