|
|
|
... vastagra nyújtva, az alábbi töltelékkel töltjük meg. A megkent lapokat összecsavarjuk, s tetejüket tojással megkenve, lassú tűznél sütjük.
Töltelék:
1... |
2006-09-05 12:35:08 |
|
|
|
|
|
|
... tojással,
15 deka zsírral és
2 deci tejföllel összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almatöltelékhez 1/2 csomag vanilincukrot, mazsolát és törött fahéjat is tegyünk.
A tészta másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világos barnára sütjük. A kész tésztát van... |
|
2006-09-05 12:20:14 |
|
|
|
|
|
|
... deka héjas mandulát
15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk
1/2 deci tejet, jól összekeverjük.
A tejes keverékhez még 1/2 csomag vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vanilincukorral ... |
2006-09-04 14:51:18 |
|
|
|
|